БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!

Борисов благодарен на депутатите, подкрепили закона за конфискацията
16 фев 2012 17:07,
124
БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!
Снимка: архив, БТА

„Изключително съм доволен и съм благодарен на депутатите от ГЕРБ, независимите депутати и двамата депутати от Синята коалиция, подкрепили на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество“.

Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов по повод днешното гласуване в парламента на първо четене на спорния законопроект, който предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

„Явно е, че БСП, ДПС и останалите политически партии, които се задъхваха да коментират доклада на Еврокомисията, не са прочели, че основно изискване на този доклад е приемането на  отнемане на незаконно придобитото имущество“, коментира премиерът пред „Фокус“. 

„Затова може да приемем, че техните изказвания са популистки. С такива изказвания те правят всичко възможно да запазят предпазния механизъм за България”, посочи Борисов.

Още по темата
Според него само депутатите, подкрепили законопроекта, искат страната ни да изпълни всички условия за премахването на предпазния механизъм и работят за по-добър юлски доклад.

„Надявам се, че посланиците в ЕС ще отразят в своите доклади и в докладите, които ще отидат до президента Барозу, че само ГЕРБ, независимите депутати и двамата сини народни представители, са гласували за приемането на закона“, добави Борисов.

По-рано днес след остър дебат парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за отнемане на незаконно придобито имущество.

"За" проекта на управляващите гласуваха 121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уха, какво рипане ще пада сега като се сетя какво лапане имат да плащяг някои.... кеф...
23
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Като му гледам окръглената физиономия, не гладува да знаете. Я го гледайте как е напращял. Гони Фидоската по фигура вече.
22
6
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Хаха, не си познал - не съм живял в съзнателния си живот по време на комунизма. Но изглежда, че навсякъде виждаш комунисти, май много си психясал! Успех по пътя към лудницата!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано който пожелава зло да бъде първи застигнат от пожеланието си.
20
11
 
8
 
! Отговори
Песионер преди 12 години
Червения ***, пак напълни форума с ла.***. С цъкане на минуси, няма да дойдете на власт, пък и няма да запазите краденото.Закон за лустрацията, както в другите бивши страни от соц. лагера ще ви довърши.Освен това има предложение, да не намалят драстично пенсийте на всички доносници, защото не знам някъде отсвен в Русия да получават пенсиий за доноси.Така, може да се увеличат пенсийте на тези който са работели.
19
2
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
***, що за нещастна *** си, да се изказваш от името на народа? То *** все с народа се оправдавате, все 'в името на народа' правите зулумите си! Делата ви лъсват, пък ако ще и на ГЕРБ да си променяте името, пак си оставате БКП!
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя от снимката дано от рак да се разболеее
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо само 10 години назад? Все дрънкат, че простотиите и кражбите били правени 20 години назад. Ахаааа, Боко, Цветелинка, Трактора и останалата подобна *** натрупаха кинтите от кражби и рекет през 90-те, през 'борческите' си времена. Очевидно това е конкретната причина.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16 ГРЕШИШ !ЖЕЛАН ЖЕЛАН Е ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И НЕЖЕЛАН ОТ КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДЪРЖАВА!НЕ Е ЖЕЛАН ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И КЪРЛЕЖИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА!
15
14
 
22
 
! Отговори
бОЙЧО преди 12 години
БОЙКО МАХАЙ СЕ НЕ СИ ЖЕЛАН НАТРАПНИКО МРЪСЕН ,ТИ И ЦЯЛОТО ТИ СЕЛСКО УПРОВЛЕНИЕ
14
5
 
21
 
! Отговори
Pavlik Morozov преди 12 години
Защо Тиквомир Банкянски не се запита дали пък опозицията не протестира срещу това, че въпросния закон слагайки давност от 10 години опрощава греховете на кредитните милионери, фараоните, мутрите и олигарсите, които са се накрали преди 2002-а?!Да припомним, че сред въпросните амнистирани са и Бойко, Цветелинка и прочие сикаджии, борци и перачи на руски мафиотски пари, които вилняха през 90-те, а след това започнаха да се правят на чисти бизнесмени.
13
9
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
А какво ще правиш? Ще гласуваш за бойкомунистката ГЕРБ, новата БКП-партийка? Браво, достойни комсомолецо, печелиш първо място за себеизлагация :))))) Жалка заблудена овчичка си ти, такива като тебе след 1944 г. са поддържали властта на ***, че били 'революционери'......
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ ЩЕ ГЛАСЕВА ДА МУ ВЗЕМАТ ПРИДОБИТОТО С ТОЛКОВА УСИЛИЕ ,ТО КОМИСИОННИТЕ,ТО ВЗЯТКИ ОТ КОНТРАБАНДА ,ТО РЕШВЕТИ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА СЛУЖБА!ОТ ТУК ОТ ТАМ И ХОП 3-4 милиона А *** ГИ ДОКАЗВАЙ С ЕДНА КЪРЖАВА ЗАПЛАТКА НА ДЕПУТАТ 3500лв +представителни + комиси абе до 10000неможе да ги набавиш!ПА КАТО СИ ЗНАЕМ ,ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ЗАВИСТЛИВ и какво да съдят един депутат един кмет един съдия ?СТАВА ВЕСЕЛО!ДО сега казваха-има съд да прецени! СЕГА САМ ТРЯБВА ДА КАЖЕШ ОТКЪДЕ СА МАМИН КРАДЛЬО ПАРИТЕ!
11
3
 
14
 
! Отговори
Sviro преди 12 години
Освен това, скоро време, лъснат кредитните милинерии от ДС. Там, няма да има изненади, все от партията майка.
10
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приеме ли се този закон вечно ще гласувам за Бойко! С този закон статуквото, което се харесва много на старите БКП-партййки, ще се промени завинаги.
9
10
 
21
 
! Отговори
Pavlik Morozov преди 12 години
Време е Тиквушенко да вдене, че лафа "така иска Брюксел", който успешно замени едновремешното "така иска Москва", вечер не хваща дикиш.Многократно властта е залавяна как под етикета "така иска Брюксел" се опитва да пробута неща, които ЕС не само не е искал, а даже противоречат на европолитиките. Чуете ли "така иска Брюксел" веднага се замислете кой олигарх или мафиот бива обслужен от предложения закон.
8
8
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Бойко, не се радвай предварително. Утре същия този закон по твоята глава ще удря.
7
19
 
13
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Така е, червените кхмери, трябва да разберат, че волята а голямата част от бългаското общество е да бъдем европейска държава.Освен това трябва да са наясно, че сме в ЕС, а не в Казахстан.
6
14
 
28
 
! Отговори
Тояга преди 12 години
***
5
7
 
24
 
! Отговори
Молим ти се боже преди 12 години
Спаси България от нахилени. Направи така, че ИСТИНАТА за далаверите им да лъсне. И приготви боже една килия у зандана за тез дето ПОГУБВАТ бавно, но сигурно народа ни!Като ги свалим, място под слънцето за МОШЕНИЦИ няма да има. Ще се погрижим за това.