БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!

Борисов благодарен на депутатите, подкрепили закона за конфискацията
16 фев 2012 17:07,
124
БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!
Снимка: архив, БТА

„Изключително съм доволен и съм благодарен на депутатите от ГЕРБ, независимите депутати и двамата депутати от Синята коалиция, подкрепили на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество“.

Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов по повод днешното гласуване в парламента на първо четене на спорния законопроект, който предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

„Явно е, че БСП, ДПС и останалите политически партии, които се задъхваха да коментират доклада на Еврокомисията, не са прочели, че основно изискване на този доклад е приемането на  отнемане на незаконно придобитото имущество“, коментира премиерът пред „Фокус“. 

„Затова може да приемем, че техните изказвания са популистки. С такива изказвания те правят всичко възможно да запазят предпазния механизъм за България”, посочи Борисов.

Още по темата
Според него само депутатите, подкрепили законопроекта, искат страната ни да изпълни всички условия за премахването на предпазния механизъм и работят за по-добър юлски доклад.

„Надявам се, че посланиците в ЕС ще отразят в своите доклади и в докладите, които ще отидат до президента Барозу, че само ГЕРБ, независимите депутати и двамата сини народни представители, са гласували за приемането на закона“, добави Борисов.

По-рано днес след остър дебат парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за отнемане на незаконно придобито имущество.

"За" проекта на управляващите гласуваха 121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Че сме зле, зле сме, но че не са Борисов и ГЕРБ виновните за това също е истина, не те разграбиха и фалираха АПК-тата, заводите, комбинатите, не предизвикаха те валутния борд и т.н., не те са виновните и за 20-годишния "преход".Но също така очаквам повече от тях - да успеят да привлекат инвестиции в производства, да построят АЕЦ БЕЛЕНЕ, два нови реактора на АЕЦ Козлодуй и да завършат магистралите. Най-сетне съда и полицията да започнат да работят и да с ограничи корупцията.
103
5
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Само *** и безмозъчен народ като българския може да живее с 270лв.в пълна беднотия и да вярва на вожда си че е най-добре в цяла Европа.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При една уравновесена и културна ситуация той пак можеше да пробие, но не в такъв мащаб и размери. Какво е Слави Трифонов сам по себе си? Той не е актьор, той не е артистичен, не е гъвкав, гласът му е най-обикновен, няма дори качествен тембър. Той няма собствен текст, чете на аутокю и 30 човека сценаристи му пишат текстовете. Тогава какво остава от него? Нищо. Но той е център, защото има парите. Плюс това връзки, защото е конюнктурен. Защо никога не нападна Доган? Да сте видели да се подиграва с Доган или с Първанов? Никога. С кой се подиграва с Костов...
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наскоро излезе новата ви книга, в която сте събрали вицове от цяла Европа. Като човек, който изследва механизмите, пораждащи хумора, как ще коментирате шоуто на Слави Трифонов?- Преди един месец Слави Трифонов се изхвърли, че ще се застреля, ако Бойко Борисов стане премиер. Много ми е любопитно, когато Бойко стане премиер, дали Слави ще се гръмне. Много ми е любопитно, чакам да го видя как ще стане това, в което се зарече. Аз никога не съм харесвал Слави. Той е измислен, него ситуацията го създаде. Има хора, които ги създава ситуацията, а други, които създават ситуации. България след 10 ноември, беднотията, политическият хаос, корупцията, простотията тези неща създадоха Трифонов.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ ТО ВСИЧКИТЕ МИНИСТРИ КОИТО СА БИЛИ ЧЕ И ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ КАКВО ПРАВИМ
99
0
 
0
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
То се вьрна....
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кои са законно забогателите ?
97
5
 
10
 
! Отговори
учен преди 12 години
Ако някой не е чел нищо в тази държава това е министър председателя и.А пък и да прочете той нищо не му разбира.
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тоя *** народец това е перфектия лидер
95
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се връща БКП/БСП на власт, че сме мноо зле!!!
94
2
 
12
 
! Отговори
соцфен преди 12 години
***! Ще отнемат незаконно придобито имущество...А ние от какво ще живеен...
93
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По новините чух как БСП призовава от трибуната на НС да не гласуват закона за конфискация на имуществото.Интересно защо
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кукловодите са, които се грижат в джобовете на тайно техните фирми да отиват милиарди, но за здравеопазване, образование или култура жълти стотинки.фамозният, безкрайно потаен за медиите и майстор в дърпането на конците о.з. генерал от службите Любен Гоцев. Да си призная, за него не бих се учудил да е начело на този списък единственият, когото мога да сложа наравно с него в създаването на модела на нова България като царство на изметта и корупцията, е покойният Андрей Луканов
91
6
 
16
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Не Мая Манолова, а ББ трябва да е трън в очите ни!
90
11
 
22
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Мисля, че това усмихнато лице е най-големия лъжец и демагог през последните години!
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прени малко по новините чух как Мая /пъпката/ от БСП призовава от трибуната на НС да не гласуват закона за конфискация на имуществото.Интересно защо
88
2
 
0
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
разбирам, че на тебе ти е съсипал правописа ... айо такова нещо въобще е съществувало у теб
87
1
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Тука компанията имаме спор и не можем да решим колко още ще управлява ГЕРБ... - моля ви помогнете ни:ГЕРБ ще изкара още три мандата - плюсче.ГЕРБ ще изкара още два мандата - минусче.... - благодарим...
86
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отворете си очите. Не разбирате ли, че този човек и приближените му ще излекува тази болна държава!!!
85
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отворете си очите.Не разбирате ли, че този човек сасипва държавата.