БСП и ДПС ще ме саботират, ревна Янев

Опозицията щяла да спъне разследването на "Първанов-Марин"
Обновена: 16 фев 2012 13:04 | 16 фев 2012 10:40,
62
БСП и ДПС ще ме саботират, ревна Янев
Снимка: Impact press group

БСП и ДПС ще се опитат да спънат работата на парламентарната комисия, която ще разследва помилванията, даването на българско гражданство и опрощаването на несъбираеми дългове към държавата от бившата президентска двойка Георги Първанов – Ангел Марин.

Това заяви председателят на сформираната временна парламентарна комисия Яне Янев пред bTV.

Вчера Народното събрания одобри създаването на комисията, инициирана от Янев. Гласуването предизвика скандал между ГЕРБ, БСП и ДПС.

Опозицията се обяви категорично против сформирането й и заяви, че единствената цел на управляващите и на Яне Янев е да извлекат политическа изгода.

Още по темата

Причина за действията на парламента стана изтеклата информацияв медиите, че ексвицепрезидентът Марин е помилвал 533 души, а Първанов е опростил половен милион лева на длъжници за 2011 г.

По думите на Янев сред освободенитеот затвора има убийци, изнасилвачи и наркотрафиканти. Той каза още, че въпреки че вчера БСП и ДПС отказаха да участват във въпросната комисия, те скоро ще поискат да се включат, за да саботират работата й.

Янев допълни още, че ще бъде абсолютно безкомпромисен при разследването на дейността на "Дондуков" 2.

"Ако има данни и факти за незаконна дейност, те ще бъдат предадени на компетентните органи", каза той.

Лидерът на РЗС се зарече още, че ще изиска цялата налична информация, която до момента е била умишлено скривана.

Янев все пак успокои, че парламентарната комисия няма да бъде народен съд и ще си свърши работата обективно и принципно.

Той допълни, че ако Първанов, Марин и БСП са сигурни, че не са извършили нарушения, те не трябва да се притесняват от сформираната комисия.

"Ако са чисти, парламентарната комисия ще ги върне на бял кон", допълни Янев.

Депутатката от БСП Мая Манолова контрира лидера на РЗС и обяви, че парламентарната комисия е "пореден фарс, едно димно шоу, с подходящ изпълнител в главната роля".

Според нея ГЕРБ правят поредната си политическа атака, която цели дискредитирането на Георги Първанов.

"Това е наказателна акция и те не го крият, дебатът го показа", заяви депутатът от Коалиция за България.

Манолова обвини мнозинството, че с разследванията на дейността на Марин и Първанов целят да отклонят общественото внимание от истински важните въпроси като полицейското насилие и докладът на Брюксел.

В защита на бившата президентска двойка тя каза, че всички укази на Първанов и Марин са били одобрени от ресорните министри - на правосъдието и финансите, които са приподписвали указите за гражданство и опрощаване на държавни вземания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
иво преди 12 години
Тоя дори не си заслужава да го коментирате.
13
1
 
13
 
! Отговори
дедо преди 12 години
а бе дедовото шо не разследваш примерно президенто Стоянов, сто пати ти се каза че тоа Стоянов е помилвал за 5 години илядо бандита а Марин за 10 години е помилвал 500, ЧЕТИРИ ПАТИ ПОВЕЧЕ. мое ли си толкова евтин и елементарен, убавото е че у следващио парламент нема да те видим
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По точно е да се каже червените бабички пищат срещу проверки на техните вождове,тоя сайт изглежда е на к.гергов всичко що излиза по босфор тв след това излиза и тук,а по същата логика босфор тв е в услуга на комунистите и лично на гоце,това го каза и напусналия журналист Иво Инджев,следователно и тоя сайт е на комунистите....
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди изборите уволняваше Бойко и заяви, че"ако не стане с избори РЗС ще предизвика тежки протести в цялата страна" за свалянето му.Е такова *** и най - скъпоплатените жрици на древната професия не могат го свърши, както Яне го умее.
10
0
 
12
 
! Отговори
yf преди 12 години
Янке....до сега им подливаше вода а сега виж да не им сложиш динена ***.Аман от твоите глупости.
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне яки номера върти на ***. Как ме изкефи, като направи разногледа Цветанка Ризова, направо я изненада неприятно.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне ,Янеее ,я по-добре кажи защо прекрати делото срещу Цветанов за клевете.Защо тогава се пенявише и щеше да уволняваш Бойко ,пък сега лижеш ли лижеш.Това е просто димка-Президента и вицепрезидента не подлежат на парламентарен контрол и не са длъжни защо са помилвали някой -то затова се нарича помилване.Така е преценил-така е решил
7
1
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Малкото тракторче се изплаши- лош сън е сънувал !
6
1
 
15
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Как да стане, нали с ГЕРБ са мнозинство в парламента?
5
4
 
30
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Яне нещо разколебан ми се види! Як страх ги тресе управляващите от Първанов! Защо така бе, момци левенти? Защо Яне разследва само помилванията на Първанов, нека каже колко са били те по времето на Желев и Стоянов - за два пъти по-малко време в пъти повече помилвания! Яне Янев е политически труп!
4
13
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Завалиите, ако са невинни що ли така реват?!?!?А га ядоха кифтетата ни риваха....
3
3
 
20
 
! Отговори
А.Доган преди 12 години
Опп са, оп са са Янке само да те гепна д.у.п.е.т.о ще ти цепна
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне,умря моето момче.Колкото и да дрънкаш.......
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янка Флашката пак нещо не доволства. До оня ден беше АнтиБойко, в неделя му лижеше г--за по НОВАтв при оная джуклестата с очилцата. И тоя не знае кво иска и за кво се бори. ***...