Евродепутатите ни единни срещу АСТА

Те са възмутени и от дискриминационния холандски сайт
Обновена: 16 фев 2012 10:56 | 16 фев 2012 10:56, Елка Василева
34
Евродепутатите ни единни срещу АСТА
Европейският парламент. Снимка: архив, Reuters

Българските членове на Европейския парламент заявиха в своя обща позиция, че при предстоящите обсъждания в Европейския парламент на международното споразумение АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението във вида, в който е подписано.

България вчера спря ратификацията на спорното международно търговско споразумение ACTA.

Родните евродепутати изразяват също така възмущение по повод последните опити на холандската Партия на свободата за дискриминиране на европейски граждани и за противопоставяне между тях чрез поддържаната от нея интернет страница.

Още по темата

Те се обявяват против всеки опит за насаждане на ксенофобия и липса на толерантност в рамките на Европейския съюз.
 
Ние не приемаме налагането на двойни стандарти и дискриминирането на български граждани и ще направим всичко, което е във възможностите ни на депутати в Европейския парламент, за да бъдат спазвани основните принципи и ценности на Европейския съюз, декларират евродепутатите ни.
 
Сайтът на Партията на свободата на Герт Вилдерс приканва холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Интернет потребителите могат да попълнят въпросник и да се оплачат от различни несгоди, причинени им от източноевропейци - шум, неправилно паркирани коли, пиянство, злоупотреби. "Имате проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили сте работата си заради поляк, българин или друг източноевропеец? Уведомете ни", приканва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
14
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Майка си дирим в ЕС. Много ме боли от това, че българите станахме чуждопоклонници, че някой друг трябва да определя живота ни, че внасяме храни, който до преди няколко години произвеждахме и изнасяхме. Че трябва да се съобразяваме с кефа на всеки, да се молим, да зависим.... защо си го причинихме? Защо не направим държавата си като в мечтите си, нашата държава е създадена от мечтите на прародителите ни, те за това ли са мечтали - сега ние да зависим от тези, от които са я извоювали? Роби ли сме?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8, ама властта точно това иска - да се откажем от интернета, че по-лесно да ни промиват мозъците и да имаме достъп само до удобните версии за всичко.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе само мълчанието, когато не е придружено с нищо друго, хич не е умно, защото отдавна вече с гласувания или петиции (И мирни протести) не става нищо.
7
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Приемат ли я, спирам си интернета,и от Славейков ще си купувам игрички и mp3ки,както се правеше навремето.Но Facebook,youtube и Google ще станат излишни...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дойде време когато умният замълчава, глупакът говори а изметът ЗАБОГАТЯВА...ИВО АНДРИЧ
5
1
 
20
 
! Отговори
аб преди 12 години
Аз си мисля , че някои измислил това срамно за човешкия род спорозумение КОЕТО НЯМА ЗА ОСНОВНА ЦЕЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С АВТОРСКИТЕ ПРАВА, сега си седи на топло и ни гледа сеира. Всичко е въпрос на психология - ще го пременят и пак ще почнат да нитискат. По лошото е че това спорозумение обслужва интереси на корпоративни милярдери - дето не би трябвало да имат нужда от пари - но нали трябва да купи пръстенче за 1 милион(образно казано) на любимата докъто много хора умират от глад,,,
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евродепутатите ни да се откажат от европейските си заплати след като си траяха заедно с Коцев когато се е приемало че заплатите на банановите републики чийто лидер сме ние в ЕС много растели. Затова да им станат български заплатите, защото за *** за зеле не са свършили работа да защитят интересите на обществото ни. Вместо 10000 евро две хиляди лева и това им е.
3
1
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Или се опитват да отклонят вниманието от нещо по-гадно. Както мазаха очите с PIPA и SOPA в Щатите, докато подписаваха ACTA, а после, разбира се, не ги приеха.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, доживях да го видя - Българите единни в нещо! Браво на АСТА, че успя поне в едно да ни обедини!
1
3
 
25
 
! Отговори
на бас преди 12 години
Хващам се на бас, че АСТА ще бъде приета. Ще я варосат малко и ще бъде приета!