Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
12
 
8
 
! Отговори
БСП - ВРАГ НА НАРОДА преди 12 години
Крайно време е БСП /бивша БКП - болшевики/ да бъде обявена /заедно с ДПС - партия на етническа основа/ за антиконституционна и да бъде забранена !!!!!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
е, щом хората с ценз правят грешки, тогава какво остава за хората, които си нямат понятие от някаква сложна дейност. друг е въпросът как са учили образованите и доколко могат да прилагат наученото на практика. нека не бъркаме ценз и способности.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо гледайте някой какво и колко го може колко е разумен колко добре и разумно мисли за бъдещето.Не гледайте глупав лист хартия дет пише "инжинер". и тн и тн.Ъова че някой е инжинер не значи че може да мисли.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България да влезне във релсите и трябва ,незабавно да бъдат премахнати всички Закони приети от 1989 година до сега.20 години Крадците на Народа така са ги направили,че обслужват само техни интереси
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига размахвахте тва висше образование сякаш е манна небесна.Тиквениците дето гръмнаха Чернобил са били академици.Изобщо всяка по сериозна трагедия в съвременния свят се е случвала под контрола на хора с висше образование.Не че не уважавам училите дълго-напротив!Обаче да си мислите че висшето образование значи че нещо е по-специално е дълбока ЕСНАФСКА заблуда.Разбира се да не забравяме че повечето от хорицата са си някакви комплексари"визшуто"е тъй нужно за доказателство че не са такива лузъри.
66
0
 
9
 
! Отговори
44 преди 12 години
ИЗБОРА Е ЕДИН ,ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА,Е АКО МОЖЕ ДА СЕ ПОДПИСВА ТОВА Е БОНУС
65
2
 
5
 
! Отговори
Ицо камата преди 12 години
До 109. Другари,допълнение на съобшението: на награждаването ще присъстава скромно и редовият член на БКП капитан Бойко Борисов-от служба ППО на МРР.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил Гейтс хич не ни го давай за пример, щото той си е основал фирма и сам си носи последиците от действията. А на разни *** без ценз, назначени на държавни длъжности по партийна и родствена линия , последиците от некомпетентността им е за наша сметка.
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите могат да правят само такива работи
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много бил гейтс в таз България, много нещо...
61
8
 
9
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ преди 12 години
Другари Конгреса на БСП ще се проведе на стената на Язовир Цанков Камък.Всички членове и симпатизанти да си носят въжета и тежести.Примките ще ги слага лично другарят Първанов и тавариш Станишев
60
1
 
10
 
! Отговори
63 преди 12 години
ЯСНО ЗАЩО СЕ ДАВИМ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СЕ ДАВИМ
59
3
 
10
 
! Отговори
бг преди 12 години
Тябва герб да назначават шамани и врачки за да правят магии за равномерно снеготопене и равномерни дъждове.На който не му е вече ясно, 99 % от кадрите на герб са полуграмотни, но са верни на партията.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз само да попитам за хидроинженере Доган. Той мисля че е със бивше и бъдещо затворническо образование!
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то шефката на Софийския съд е най-голямата калинка, парашутистката на Цецо.
56
1
 
11
 
! Отговори
дядо преди 12 години
стига бре завистници стиге сте го плюли сладураще вземе да чуе бати му бойко - той държи на имиджаще вземе да го изгони и после ще слажат някой маймун по ли ще е хубаво аа пък ако е само той с мед да го намажешхората ви бясниха сто пъти колко много милиордери има по света без образованиеи при нас трябва да има - крадяли , ами ще крадат инак от къде да ги взематте хората си имат един талант да крадатстига с тая завист бре - айде холан и ние можем ли да си имаме бил гейтс при това сладък
55
1
 
8
 
! Отговори
Агоп преди 12 години
До всички тук пишещи герерасти, обсъждащи образованието на политически ръководители- за долни *** или за музикални партитури или юридически консултаци( на които Цецко е цар) .Хора- вие наясно ли сте- че такива хора като този недоучил ще пазят от трагедии като в Бисер хиляди хора?
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може би Миро разчита, че народа не знае кой е Бил Гейтс, и не може да прави разликаа между собствен частен бизнес и работа на отговорен пост в държавната администрация.
53
5
 
6
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
ама много ви се ще,но на изборите наистина ще разберете,че сте зад борда завинаги...20 години ви стигат
52
4
 
15
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
На необразованите простаци вечно хората с образование им пречат!