Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 12 години
ама бил гейтс създаде собствена империя, доказвайки ум и познания, а този е пионка, която следва иснтрукции, взимайки заплата в хиляди левове. що за сравнение?!
10
1
 
22
 
! Отговори
@ преди 12 години
Щом председателят на борда на директорите на "Напоителни системи" няма висше образование, защо Доган да не е главен хидроинженер и консултант? И двамата са еднакво компетентни в областта, само дето Доган е хитър и умен.
9
1
 
20
 
! Отговори
tosh преди 12 години
то си стана стадо от калинки. :D
8
1
 
30
 
! Отговори
дядо преди 12 години
а сега обясни на децата защо трябва да учатте добре знаят че и без образование можеш да управляваш българската държаване го очаквах от найденов мислех че е свестен и ги разбира работитебил гейтс не е работил за държавата и никой не му е давал постовесам се е създал - сравнението си е обикновен цинизъмако погледнеш обявите за работа-2 висши 2 езика5 години стажа изискванията за управляващите държавта май са само 3наш човенаш човек и наш човекно народа си го заслужава - *** до безумие
7
3
 
27
 
! Отговори
Д преди 12 години
Всички калинки лятят около една жълта ,узряла,тумбеста тиква
6
15
 
7
 
! Отговори
егати наглостта преди 12 години
Алоо,БСП,....нали вие ги създадохте за 20г.---преход ,заедно със СДС ,ДПС и НДСВ!"Калинките " не са от 2 г.създадени ,....на големи постове са !
5
15
 
7
 
! Отговори
за 2 преди 12 години
Естествено...видяхме вашите ''образовани'' какво могат
4
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кумунетата да идат да търсят дипломата на правешкия селянин - нали твърдят че тогав а България ебила във възход....правешкия *** имаше 6 ти класс
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил Гейтс прави кариерата си в частен бизнес, а не в държавен.Освен ако и Миро гледа на държавата като на собствена частна фирма.
2
9
 
11
 
! Отговори
Чърчил преди 12 години
Най-добрите политици, не са обезателно тези с на-доброто образование...
1
3
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
Ех, ама как си слагаме нашите хора...