Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян

Според Хеерт Вилдерс пускането на сайта не представлява липса на толерантност
18 фев 2012 12:50, Бойчо Попов
349
 Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян
Лидерът на холандските националисти Хеерт Вилдерс. Снимка: Reuters

„Нямаме нищо против жителите на Централна и Източна Европа, но определени групи от тези страни създават проблеми в Холандия. Те извършват много престъпления, отнемат работни места на местните хора и използват социалната ни система. Все пак на сайта има възможност както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците", заяви лидерът на Партията на свободата Хеерт Вилдерс в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Холандският политик е категоричен, че целта на сайта е резултатите от него да бъдат представени на холандското правителство. "Имаме сигнали за престъпления, за пиянство на публични места. Властите трябва да са наясно с всичко това и да вземат мерки", обясни Вилдерс.

Вилдерс смята, че пускането на сайта не представлява липса на толерантност. „Все пак защитаваме интересите на холандци, които гласуват за нас. Борим се за техните интереси. Нямаме никакво намерение да закриваме сайта“, каза политикът и добави, че партията му е категорично против оставането на България и Румъния в Европейския съюз. „Тяхното изхвърляне обаче не е възможно, тъй като ние нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членки на съюза“.

Според социолога Андрей Райчев обаче още по дефиниция сайтът е тенденциозен и манипулативен. По думите му новата националистическа вълна в Европа е обяснима с факта, че европейците за първи път не са в ситуация на превъзхождащото всички останали великодушно същество, което може да „извади някой ненужен гулден и да го даде на бедния негър“. Холандците вече са принудени да се конкурират с реални хора, които произвеждат по-бързо и за по-ниско заплащане, обясни още Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха , на снимката - напушена *** с прическа.
15
4
 
18
 
! Отговори
ТРЪН преди 12 години
БРАВО НА ХОЛАНДЦИТЕ,САМО МОЖЕМ ДА ВЗИМАМЕ ПРИМЕР ОТ ТАКЪВ НАРОД,ХОЛАНДИЯ Е ДЪРЖАВАТА КОЯТО НЕ СЕ ЦЕРЕМОНИ И НИ КАЗВА ИСТИНАТА ВЪВ ОЧИТЕ,КАТО СИ ИМАМЕ *** ДА СИ ГИ ГЛЕДАМЕ,ЧЕСТИТО НА ТОЛЕРАНТНИТЕ
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ако бяха сложили снимка на Б.Б вече щеше да има 200 коментара от членове на новата коалиция СДС/БСП/ДПС/ОДС .Обаче нали не им пука за реномето на България в чужбина съответно статията не е интересна за тях.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
jivjal sym v holandia, po tochno v amsterdam, naj golemijat im problem jultite ot bivshite im kolonii, ima poveche drebni krazbi ot kolkoto v BG, a holandcite sa edin dosta smotan narod kato razbirania za vsichko. Po vaznoto e che i te ne obrushtat vnimanie na toja smeshnik, taka che zashto nie da go pravim.
12
2
 
6
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Създай тогава и паралелен сайт за оплаквания срещу "коренното" холандско население. Защо няма да го направиш ли? Защото си захлупено националистическо псе като всички останали в жалката ти партийка. Съжалявам хора като теб и подобните ти, защото сте опълчение срещу измислен противник в мирно време.
11
3
 
17
 
! Отговори
Макаров преди 12 години
Холандците са една малочисленна изродена нация която в миналото е била колониална сила..от там от миналото се наслява и днешното в съзнанието на такива лупени като тоя.Тази нация е изродена и поради бедноста в която е живяла в миналото ..какво искаш от човек които от бедност е изобретил сабото*обувки от дърво.Единственно *** от България и Румъния представени за българи и румънци могат да вършат описаното.Но в коя държава *** не са ***?Дреме ми от подобни писания.
10
1
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Тяхното не е за народа тяхното е за да стои на власт определена партия.Другото са популистки глупости.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То тоя сайт е антицигански.А в източна и централна Европа са и Германците и сума ти държави.Защо да го спират?Нека си бачка.Ама да направят и антимуслимски сайт.Защото източно европейците и централно европейците няма да им затрият държавата на тези.А муслимите ще я затрият.Така че тези са едни ***.Евтини на брашното пък на триците скъпи.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ауууу а холандците от светец нагоре.Браво.Е и това ако не е дискриминация здраве му кажи.Вашите сънародници алкохол не употребяват ли ?А наркотици ?Престъпления не извършват ли ?Ако някой е за изхвърляне от ЕС това сте вие ш. расисти.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vij te go tozi na snimkata qvno nqkoi balgarin mu e sadral gaza ne e bil nejen i zatova sega sa mu krivi balgarite
6
3
 
8
 
! Отговори
AIDE преди 12 години
VUPROS NA VREME E EVROPATA DA SE RAZPADNE (SAIUZA) NQMA BUDESHTE ZA EVREISKIQ SAIUZ :)
5
3
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Може ли да се оплача в този сайт от моята липса на толерантност към гей браковете в Холандия?
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да му уринирам на прическата на тоя ***.БЪЛГАРИЯ ВЕДНАГА ДА НАПУСНЕ ЕС И НАТО.БЪЛГАРИЯ ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БРИК !!!!!!!!!ЕВРОПА ДА НАДУВА КАВАЛЯ !
3
5
 
31
 
! Отговори
Oops преди 12 години
Голема работа! Аз пък няма да купувам никаква холандска стока и няма да стъпя в Ниската земя.
2
9
 
29
 
! Отговори
Дедо Пич преди 12 години
Холандците-100% *** и извратеняци!
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да пребиеш холандец не е лошо а очаквано.