Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян

Според Хеерт Вилдерс пускането на сайта не представлява липса на толерантност
18 фев 2012 12:50, Бойчо Попов
349
 Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян
Лидерът на холандските националисти Хеерт Вилдерс. Снимка: Reuters

„Нямаме нищо против жителите на Централна и Източна Европа, но определени групи от тези страни създават проблеми в Холандия. Те извършват много престъпления, отнемат работни места на местните хора и използват социалната ни система. Все пак на сайта има възможност както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците", заяви лидерът на Партията на свободата Хеерт Вилдерс в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Холандският политик е категоричен, че целта на сайта е резултатите от него да бъдат представени на холандското правителство. "Имаме сигнали за престъпления, за пиянство на публични места. Властите трябва да са наясно с всичко това и да вземат мерки", обясни Вилдерс.

Вилдерс смята, че пускането на сайта не представлява липса на толерантност. „Все пак защитаваме интересите на холандци, които гласуват за нас. Борим се за техните интереси. Нямаме никакво намерение да закриваме сайта“, каза политикът и добави, че партията му е категорично против оставането на България и Румъния в Европейския съюз. „Тяхното изхвърляне обаче не е възможно, тъй като ние нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членки на съюза“.

Според социолога Андрей Райчев обаче още по дефиниция сайтът е тенденциозен и манипулативен. По думите му новата националистическа вълна в Европа е обяснима с факта, че европейците за първи път не са в ситуация на превъзхождащото всички останали великодушно същество, което може да „извади някой ненужен гулден и да го даде на бедния негър“. Холандците вече са принудени да се конкурират с реални хора, които произвеждат по-бързо и за по-ниско заплащане, обясни още Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
17
 
! Отговори
Бай Димо преди 12 години
Амстердам ми приличаше на Абу Даби - навсякъде чалмосани, пълно с арабски ресторанти, мирише на дюнер и ориент. Жал ми е за тях - загубиха си държавата. Щото преди 30-40 години почнаха да внасят евтина работна ръка от ислямските страни с идеята, че: те ще поработят за нас няколко години и ще си тръгнат. Да, но Хасан води жена си, раждат им се 10 деца, идва брадчеда Мюмюн, и той има 10 деца и брат му на Мюмюн още 10. Сега холандците изреваха и понеже ние сме слаби си го изкарват на нас.
195
0
 
2
 
! Отговори
Wilders is a fag преди 12 години
Kak puk ne se nameri nqkoi haker ot izto4na Evropa da im uni6toji saitovete na Wilders i na negovata rasistka partiq???
194
3
 
0
 
! Отговори
до 239 преди 12 години
"нали в ес всички сме равни (уж)"Ти на просия ли го удари? Бачкай яко, направи България да стане като Холандия и тогава ще сме равни!
193
0
 
5
 
! Отговори
da преди 12 години
Да тъпанарино,защото плащам като *** данъци,осигуровки,.винетки,сметки,.бачкам като ***,.и получавам НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЪЩЕРЯ МИ,НИКАКВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НИКАКВИ УЛИЦИ,.НИЩО!!!ЗА ВСЯКО НОРМАЛНО НЕЩО НА ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА ТУКА СЕ СИПЯТ ПОХВАЛИ!!!ЗА НОРМАЛНО СЕ ПРИЕМА ДА СЕ КРАДЕ БЕЗОЧЛИВО(НАЙ-ПРЕСНИЯТ ПРИМЕР Е С ТАЗ ОТ НЗОК,КОЯТО НЕ МОЖА ДА СКРИЕ ЕДНИ 12000ЛВ,А ОТКРАДАЛА МИЛИОНИ) и т.н!!И вечно и винаги някой нещо строи от 68 години насам,.и вечно и винаги пари няма!
192
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой може да им го хакне сайта , аз за съжаление не мога , но си мисля ,че ако един милион българи всеки ден им пращаме по едно възмущение може и да им прегрее крушката.
191
0
 
4
 
! Отговори
tuzemec преди 12 години
...KATO VE4E NE IM STISKA DA SA SRE6TU MUSULMANITE-- ZA6TOTO 6TE GI "ZAPALQT"....,PREBIQT....4E I PO LO6O SE E SLU4VALO...NA UMRQLO KU4E NOJ VADQT---6TOT PAK SA OBRAZCOVI GRAJDANI...NQMAT PRESTAPNOST...PIYANICI I JONKI VSQKAKVI---NE STIMULIRAT NARKOTRAFICA,PROSTITUCIQTA...---NE PO4ELQT VAOB6TE OT TOZI ROD DEYNOSTI...---TO BIVA NAGLOST....AM TQHNOTO NE SE TARPI
190
8
 
2
 
! Отговори
da преди 12 години
Браво,поне са откровени расисти,по-добре отколкото Българите,които мразят всичко и всеки,.но си го изкарават на ***,щото са лесна плячка,.едиственото кофти е,че аз съм все още съм тук,и имам отвратителният знак ''БГ'' в паспорта!!!!!!!!!УЖАСТ!!!!!!!
189
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадем РАБОТНИ МЕСТА!!!! нали в ес всички сме равни (уж). англичани и французи що не им крадат работните места?! нима ще ми кажат че холандците ще се хванат сами да си чистят тоалетните или карат такситата?! но е лесно да викаш против малцинството а да лижеш *** на големите сили.
188
3
 
0
 
! Отговори
229 до 235 преди 12 години
Не става въпрос за "шубе", а за нежелание и безсмислие да си рискуват ценния живот за някави балкански диваци. И то от най-високо ниво (казали са им да стоят настрана). И са много прави. Ти също не би си рискувал живота за опазване на дивите свинчета на остров Тамбукту, примерно, нали?
187
0
 
2
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
като нищо чудно да ги е било шубе що търсят на майка си в тая работамироопазващите части е работа за мъже не е за ***
186
0
 
12
 
! Отговори
миро преди 12 години
в амстердам не съм бил,обаче ако попаднете в бреда все едно сте в най гадния ориенталски град,малкото холандци вечер след 6-7 часа се заключват вкъщи и най смелата им постъпка е да погледнат страхливо от прозорецана улиците е пълно с всякаква ***, а най доброто нещо което можах да направя е да отпътувам за мюнстер в германия
185
2
 
7
 
! Отговори
диагноза преди 12 години
ХЕЕРТ ВИЛДЕРС e *** и ГЕЙ
184
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Къде са нашете хакери, да им го хакнат на дрогираните холандсски ***.и?!
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не съм очаквал друго. Но нашите магазини са пълни с холандски боклучави храни и трябва да се обяви бойкот. Бъдете хора с достойнство, не купувайте.
182
1
 
10
 
! Отговори
44 преди 12 години
Тоя, че е *** е ясно. Но и ние не сме на достатъчно твърда позиция, ако лятото хваната няколко от Ди Джейчетата им с наркотици и ги осъдят, много бързо ще спрат да се правят на велики. И ще почнат да реват, че правосъдието ни важи само за чужденци, но тогава няма да имат аргументи при положение, че и те явно налагат двойни стандарти!
181
4
 
9
 
! Отговори
до 219 преди 12 години
"едни глезени мамини синчета и дрогирани гейове, нищо чудно че ги е било шубе"Така изглеждат всички по-развити човешки общества в очите на по-изостаналите. Примерно ти също си стахлив лигав гей в очите на някой африкански канибал.
180
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако искайте вярвайте, в амстердам в мароканския квартал гледах как колят овца на улицата и всичката мръсота и черва се изливахав този квартал полиция не влиза защото ги е страх от арабите, тук между другото можеш да си купиш невероятно евтини стоки,казват крадени, ама на мен не ми пукаи това ми било европейска държава
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то и в Холандия , тия като ги пускат от психодиспансера и ги правят политици , страна на наркоманчета , дето си въобразяват нещо , защото плана Маршал след края Втората Световна война ги е направил хора и , че били завладяли няколко безащитни индиански племена преди 200,300 години
178
2
 
10
 
! Отговори
миро преди 12 години
холандците са общност от гейове и наркомани, пълно е и с мароканци,алжирци,турци и някакви скапани азиатци , аз имах съвсем друга представа за тях, обаче действителноста е шокиращатази държава е срам за ес
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
'Холандска смелост' е нарицателно по повод мотивирането на холандските войници навремето - с алкохол преди битка.