Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повторението е поради софтуерна грешка. но нали е майка на запомнянето ...значи лошо нема
180
0
 
2
 
! Отговори
до 226 преди 12 години
Не пуша не пия и не взимам наркотици.Очевидно си от наглите провокатори на Цецо гьон..сурата и такива като Георгиев.С минусите си и тъпите забележки няма да промениш фактите, В момента в който мутренската ДС партия Герб падне и ти и такива като Георгиев на секундата отивате на майната си. Такива милиционерски *** и *** като Цецо престъпника и Георгиев превърнаха данс в милиционерска ку....рва.
179
0
 
3
 
! Отговори
до 226 преди 12 години
Не пуша не пия и не взимам наркотици.Очевидно си от наглите провокатори на Цецо гьонсурата и такива като Георгиев.С минусите си и тъпите забележки няма да промениш фактите, В момента в който мутренската ДС партия Герб падне и ти и такива като Георгиев на секундата отивате на майната си. Такива милиционерски *** и *** като Цецо престъпника и Георгиев превърнаха данс в милиционерска ***.
178
0
 
1
 
! Отговори
До 226 преди 12 години
Не пуша не пия и не взимам наркотици.Очевидно си от наглите провокатори на Цецо гьонсурата и такива като Георгиев.С минусите си и тъпите забележки няма да промениш фактите, В момента в който мутренската ДС партия Герб падне и ти и такива като Георгиев на секундата отивате на майната си. Такива милиционерски *** и *** като Цецо престъпника и Георгиев превърнаха данс в милиционерска ***.
177
0
 
2
 
! Отговори
До 226 преди 12 години
Не пия не пуша и не взимам наркотици. Очевидно си провокатор на тази смешна цветановска *** К Георгиев и затова гласуваш минус и масово кихате простотии и провокации.С което не можете да заличите фактите, че такива като Георгиев и Цецо гьон сурата хайдук са превърнали ДАНС в милиционерска ***. В момента в който ГЕРБ отпадне като мутренско властваща измамническа партия Георгиев и тия като него на секундата са аут,дори и да са професионални минетчии и ***.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги се чудя защо заглавията непременно трябва да съдържат личното отношение на г-н новинара. Или по-скоро г-н Агитатора журналист. Не са ли читателите достатъчно интелигентни сами да се запознаят че имало пленум и Първанов не е отишъл, въпреки че има право, но е изпратил писмо. И ние да си осмислим спокойно "новината" без да трябва да ни се помага за това, все едно сме без мозък.
175
0
 
1
 
! Отговори
Сретен Йосич преди 12 години
Българската политическа мафия ме вкара в затвора. Това признание направи един от най-големите балкански наркотрафиканти - сръбският престъпник Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам.Част от спецслужбите, които са под контрола на Томислав Карамарк, както и многомилионната финансова подкрепа от страна на българската политическа мафия ме вкара в затвора, отговаря Йосич на въпроса дали той не е жертва на скалъпен процес, пише вестник "Струма".Йоца Амстердам излежава 15-годишна присъда поради подбудителство в убийството на Горан Марянович през 1995 година. В момента се води второ дело срещу него за участието му в убийството на известния хърватски журналисти Иво Пуканич. Йоцич категорично отхвърля обвиненията, че той е организирал опита за бягство миналата седмица на двама задържани в Централния затвор в Белград.Ако аз бях организатор, нямаше да ги хванат, казва още кралят на балканския кокаин. Той твърди, че в момента пише книга, която ще шокира много хора. В нея щял да разкрие кои политически партии били финансирани от него.Сретен Йоцич твърди още, че в държавите в преходи престъпните групировки се създават от държавните структури за нуждите на властимащите.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vaje za vas izmenici na rodinata.
173
1
 
1
 
! Отговори
897 преди 12 години
Събужда се някакъв пенсионер една сутрин и какво да види: В къщата му светло, топло, парното работи, има топла вода... И изкрещява с ужас: - Жено! Комунистите са се върнали на власт! Усмихни се България, комунистите явно не са се върнали, а единствената надежда за пенсионерите е да извадят от томболата със сметките си
172
0
 
2
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Коренът на капиталистическата система е частната собственост върху имуществото (капитал и средства за производство). Капиталът включва богатството от всякакъв вид: индустриалните предприятия, парите разбира се и институциите, които създават богатството. Пролетариатът не притежава капитал. Дори когато труд на работниците е оценен, съществува разлика между това, което те получават като заплата и стойността на това, което те произвеждат. Тя представлява остатъкът, който е отклонен за буржоазията. Откъде тогава идва капиталът? От принадената стойност на труда на пролетариата. В капиталистическата икономика работникът превръща своя труд в капитал, спечелен от буржоазията.Но, това положение не е вечно, а само временно. Всеки строй в историята съдържа в себе си зародиша на собственото си загиване. Капиталистическата система, според Маркс, загива от собствените си противоречия. Пролетариатът извършва революционна смяна на обществения строй.
171
2
 
2
 
! Отговори
БКП преди 12 години
Българската комунистическа партия (БКП), наречена тогава Работническа в началото на Втората световна война-1939-1941г. Тя само на име е българска партия. Като секция на Комунистическия интернационал (Коминтерна) БКП се ръководи от центъра си в Москва и лично от съветския диктатор Сталин. От 1939 до 22 юни 1941г.Хитлер и Сталин са съюзници.Затова БКП изцяло следва прохитлеристкия курс на Москва.На 1 март 1941г.,когато България става съюзник на Германия и на нейна територия нахлува 12-та германска армия на фелдмаршал Вилхелм фон Лист българските комунисти продължават да следват прогерманския курс на СССР.Те са сред сърдечно посрещащите частите на Вермахта граждани в България. Условия за въоръжена борба и съпротива срещу германските части в този момент няма. На 22 юни 1941г.,когато Хитлер напада СССР и започва германо-съветската война, БКП обръща курса.Тя изведнъж се досеща,че в България има ,,фашистки'' войски и по заповед на Москва започва своята въоръжена борба, наречена впоследствие,,антифашистка''. Тази борба обаче ще се води срещу българското правителство, а не срещу германските войски в България и към 1943-1944г. ще прерастне в гражданска война,довела до много жертви и от двете страни. Този ,,вътрешен фронт'' в България услеснява плановете на Сталин за окупацията на страната през септември 1944г. После окупаторът Червената армия овластява БКП да управлява вместо него България за половин век напред.
170
0
 
2
 
! Отговори
Реформи? преди 12 години
Реформи? Да разориш икономиката и инфраструктурата на държавата си, да я превърнеш в разграден двор и колония, да бъде управлявана от колониална администрация - на това реформа ли му казвате! Да унищожиш повече от 2 500 промишлени предприятия, да унищожиш селското си стопанство, според вас това реформа ли е? Да оставиш без работа 2 милиона работоспособни мъже и жени - това реформа ли е? Да закриваш и да разрушаваш на това реформа ли му казвате! Да унищожиш образованието и здравеопазването в държавата си - това реформа ли е? Една шепа хитряги да си присвоят парите на държавата - това реформа ли е? Да плащаш, за да те избират във властта, а властта да е източник на забогатяване - това реформа ли е? Или, може би, това е демокрация?? Да, това е демокрация, това е капитализъм! Това го е описал още през 1867 година уважавания от капиталистическия свят Карл Маркс!
169
2
 
3
 
! Отговори
Марсолчо преди 12 години
Може пък да е "уважил" някоя членка на БСП затуй да е отсвирил пленума!
168
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
дами и господа на 19. и 20.05.2012г ни чакат незабравими мигове с най-голямото шоу,което ще се състои у нас!!! ПЪРВАНОВ срещу СТАНИШЕВ!!! Бъдете сигурни,че това ще бъде представление,което човек вижда един път през живота си и ние сме едни от тези избрани щастливци.Слава на най-голямите ЦИРКАДЖИИ в БЪЛГАРИЯ!!! БКП БКП БКП БКП БКП
167
3
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е ръководителя на БСП, никакви запъртъци и г*йчета
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плоският данък от 10% беше въведен през 2008 г. от правителството на социалиста Сергей Станишев след политически пазарлък и натиск от НДСВ и въпреки съпротивата на финансовия министър Пламен Орешарски. Такъв данък не действа в никоя развита страна. Но в България приемането му беше подкрепено още през 2003 г. от група от около 100 икономисти, водени от един от лидерите на Институт за пазарна икономика, Георги Ангелов.
165
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капитализмът е престъпен и човеконенавистен "строй"...
164
1
 
1
 
! Отговори
много преди 12 години
се надули ,комунистите, много кюфтета, ......
163
2
 
3
 
! Отговори
Ами преди 12 години
как да отиде ,мазното плъхче не го е поканил,ще гледаме две освирепели кучета да се дърпат за кокала и около тях да джавкат верните хрътки, а бабите да им поднасят букети..Жалка партия и жалки комунисти.Пак намериха начин да си скрият кредитните милионери, били имали картончета и не можело да ги обявят. Оглозгаха държавата ни до последно.
162
1
 
8
 
! Отговори
teo преди 12 години
Пак ЧЕРВЕН парадокс - КАК ПАРТИЯТА СТОЛЕТНИЦА ЩЕ ПРОВЕЖДА СВОЯ ОСМИ КОНГРЕС!!!??? Гузните комунисти от БСП нямат смелостта ДА ОБЯВЯТ С ДВУЦИФРЕНО ЧИСЛО СВОЯ МАЙСКИ КОНГРЕС!!! ПАК ЗАБЛУДА И ЧЕРВЕНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ОСТАНАЛИТЕ ВЕРНИ ПЕНСИОНЕРИ!!! Пак лъжи и червена манипулация от БСП!!! Дано тези пенсионери се осъзнаят И ЗАРЕЖАТ СВОИТЕ ЛИДЕРИ ЛЪЖЦИ!!!