Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
7
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Тук е пълно със сърдити старчета! Много сте крайни, заблудени и платени! Много е тъжно, че виждате всичко лошо само в БСП, а не виждате нищо нередно в герб! След малко сигурно ще прочета куп обиди! Давайте дерзайте да ви е сладко!
160
3
 
1
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Скъпи гадняро, тоест анонимен! Всъщност самият ти дерибействащ във форума! Много ти здраве!
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъпи гадняри т.е.***,за пореден път става ясно какъв надпартиен президент е имала страната ни.И този агент с народна пенсия.охрана и кола ще деребейства в страната ни и то сред най-талантливата и социална челеклеме партия Б.Д.С.П.П.С.Това,ако се случи ще бъде най-големия резил за нацията ни.
158
1
 
2
 
! Отговори
Мдааааа.... преди 12 години
" Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък."......овчерите не се чувстват най-печеливши от плоския данък ?.....Всъщност , плоският данък , както и топлофикационното крепостничество , могат да бъдат отменени само с помощта на железни вили .
157
1
 
9
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Ако Гоце иска да свърши едно добро дело за БГ , нека да напише едно писмо до олигарсите и да ги вразуми да направят заплатите като в Германия ! Като се повишат заплатите , т.е. станат европейски, ще се повиши и покупателната способност / потреблението / на българина, което ще доведе до раздвижване на икономиката , вкл. и до откриване на нови работни места , откъдето следва, че ще излезем от кризата !След като се повишат заплатите, ще намалеят и кражбите , т.е. ще се преборим с престъпността .Нито искаме много, нито искаме всичко !
156
2
 
1
 
! Отговори
До 216 преди 12 години
Преди да пишеш за Луков, чел ли си биографията му?Сигурно не. Само си я слушал от "професионален" ***!
155
0
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
В прословутото си писмо Гоце писа ли, че като стане премиер, МРЗ в БГ ще се изравни с МРЗ в Германия ?Ако Гоце не е писал , че заплатите ни ще станат равни на германските, то защо ни е тогава да го правим и премиер ? Нека си пише мемоарите на спокойствие, за да има какво да четем един ден и ний !
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой поиска да махне ДС агентите от държавни постове? ГЕРБ! Кой се противопостави на това? БСП и ДПС!
153
2
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Ха - ха ! Че то, ако младият милиардер плати 30 % данъци, той набързо ще стане млад милионер ? Не може така ! Какво ще правят тогава олигарсите ?
152
4
 
17
 
! Отговори
Бесепейчо преди 12 години
Едно обещават, а съвсем друго вършат когато са на власт. Оправдават се с коалиционните си партньори. Не им вярвам и никога не бих ги подкрепил. Вижте лидера им. Всички го плюят заради двете изборни загуби, а той си мисли, че дъжд го вали. Вкопчил се е здраво в кокала и ръмжи ли ръмжи срещу другия мастит червенушко - Гоце. А бе жалко и смешно, но и тъжно защото страдаме всички ние обикновения т.н. електорат. И вижте само какви са идеите им - да няма данъци за бедните. Ами направете ги богати бе.
151
3
 
7
 
! Отговори
БСДП преди 12 години
Ето ви виновника боковия ботуш да ни тъпче.Това се бесепарите които са червени олигарси и нямат нищо общо с идеята. Те идеалистите отдавна не са в политиката. Те са извън политиката още от бай Тошовото време. За да дойде на власт Батето са виновни ей тези хубавци, ДПС и крадливио цар. Ако бяха много читави нямаше батман да ни яха.
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
221,незабавно спри наркотиците и твърдия алкохол.
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и да го д**а прогресивният данък. човек трябва да има някакъв стимул в живота си, за да се развива - дори ако това е просто печалба, пак е нещо.
148
0
 
4
 
! Отговори
Симеонов преди 12 години
Защо да го уважи? Уважението е взаймно
147
14
 
7
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Клишетата които дрънка като кухо празно канче Георгиев се повтарят още от априлският пленум 56 година. *** високопарни фрази и пропаганда... "да имат предвид, че на гърба на картите на служителите на МВР пише, че всички са задължени да оказват съдействие на институцията". а какво пише на главите на гражданите? Пушечно полицейско месо и угода на Цветановското малоумие ? В англия такива ги навряха на майка им в *** отзад,в полша се самоубиват а тук Цецо гьонсурата е превърнал МВР в лично ООД
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калин Георгиев е изключително некомпетентно лице, подбран послушник и марионетка на Цветанов-Борисов. В господари на ефира са показали истинското му предназначение да манипулира и се докарва пред медиите,себе се и господарите си.Тоя има интелигентност колкото щастливите прасета на евросъюза. Сам може да казва че е и извън земно с 1000 но фактите говорят друго.Затова и не му приеха оставката защото е угоден послушник а това единственият критерий за ГЕРБ престъпниците.
145
5
 
26
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Нахалството и наглостта на криминалният доносник на Държавна Сигурност Гоце е безгранична, като самото БГ комунистическо ***. Понеже целият парламентарен клозет от партийни хайдуци е от подобни на него,затова и не можаха да пробутат инпийчмънта срещу него.Всеки от тези хайдуци търсеше лични облагодетелствуващи го причини а не основната , че Гоце е бил криминален доносник на криминална фашистка структура! И докато Станишев е наследствен партиен циреи,то Гоце като доказан и заклеймен комунистически престъпник при връщането си в БСП само бетонира нейната криминално несменяема визия и същност.
144
2
 
11
 
! Отговори
До 211 преди 12 години
Ти затова си комунист без м.дета, и с глас на надупен евнух говориш за Кръстю Пишурка я ти напиши нещо пишюркащо. Ама немаш м.дета немаш и глава за тая работа. Комунист ...какво очакваш
143
2
 
5
 
! Отговори
Слава НА ГЕРОИТЕ! преди 12 години
Възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков Луков марш" се проведе в София. Шествието тръгна от НДК, по бул. Патриарх Евтимий", бул. Васил Левски", покрай СУ Св. Климент Охридски" и бул. Дондуков".Заради шествието движението на градския транспорт в този участък беше затруднено.От Столична община съобщиха, че шествието е съгласувано късно снощи, защото имали сериозни изисквания да няма националистически символи и да не се подбужда към расова или верска омраза
142
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв точно е резонът на господата да предложат отпадане на плоския данък? Защо трябва да има различни правила за бедни и богати - не живеят ли всички в една държава? 10% са си 10%, независимо от облаганата сума - богатите така или иначе плащат повече.