Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
18
 
! Отговори
история на кашкавала преди 12 години
Българската комунистическа партия (БКП), наречена тогава Работническа в началото на Втората световна война-1939-1941г. Тя само на име е българска партия. Като секция на Комунистическия интернационал (Коминтерна) БКП се ръководи от центъра си в Москва и лично от съветския диктатор Сталин. От 1939 до 22 юни 1941г.Хитлер и Сталин са съюзници.Затова БКП изцяло следва прохитлеристкия курс на Москва.На 1 март 1941г.,когато България става съюзник на Германия и на нейна територия нахлува 12-та германска армия на фелдмаршал Вилхелм фон Лист българските комунисти продължават да следват прогерманския курс на СССР.Те са сред сърдечно посрещащите частите на Вермахта граждани в България. Условия за въоръжена борба и съпротива срещу германските части в този момент няма. На 22 юни 1941г.,когато Хитлер напада СССР и започва германо-съветската война, БКП обръща курса.Тя изведнъж се досеща,че в България има ,,фашистки'' войски и по заповед на Москва започва своята въоръжена борба, наречена впоследствие,,антифашистка''. Тази борба обаче ще се води срещу българското правителство, а не срещу германските войски в България и към 1943-1944г. ще прерастне в гражданска война,довела до много жертви и от двете страни. Този ,,вътрешен фронт'' в България услеснява плановете на Сталин за окупацията на страната през септември 1944г. После окупаторът Червената армия овластява БКП да управлява вместо него България за половин век напред.
140
9
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
...Ние сме до края на света! Останалото е само грешки на разтежа.
139
9
 
4
 
! Отговори
До 210 преди 12 години
Таквиз като тебе поете, да ми ядат м.дете!Стих, написан от Кръстю Пишурка.
138
6
 
17
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Ода на комуниста След последната серия на всеки километърНас извратена мисъл роди ниОбществени блудства,подмолен терорСмъртта за нас няма да бъде бягствоЗа гнусният ни позорСега сме на всеки километърКато проказа,бацили безчетНо все повече хора съзнаватЧе не сме комунисти а изметПада другарят в смъртен бойПада от друг другар мародер поваленМародерство и алчност размътват главатаНа всеки (комунистически) БСП член.
137
2
 
12
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Сега сме на всеки километърКато проказа,бацили безчетНо все повече хора съзнаватЧе не сме комунисти а изметСвободата за нас е власт и париКрадеме животи, крадеме душиВандали безродни са нашите бащи И никога няма това да се спреДокато не се ликвидира комунистическото БСПБяхме работници може би социалисти, после комунистиФашизъм развихме до краен пределСега мимикрираме, като БСП ненаяли се *** Тоест пак ***,изедници продукт на прокаженият кел
136
2
 
10
 
! Отговори
я преди 12 години
пролетарий от всички страни съешавайте се
135
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обичам комунистите - но трябва да се поднасят ,,студени"
134
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гейове и гейши от всички страни, съединявайте се!
133
1
 
13
 
! Отговори
брей пак лъжат преди 12 години
Да се въведе 10-процентен плосък данък - единна данъчна ставка от 1 октомври. Това решиха управляващите на разширеното заседание на кабинета в Евксиноград /Станишев, Доган, Кобурга/. Финансовият министър Пламен Орешарски съобщи, че анализът по изпълнението на бюджет 2007 и перспективите за бюджет 2008 позволяват да се увеличат разходите на държавата и да се предприемат тези стъпки.Новина от 29.07.2007
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отношението на Г.Първанов към Станишев е в стила на :"Стани да седна". Не е джентълменско и коректно. Не му прилича на имиджа, към който се стреми. Първанов, заедно с всички политици от останалите партии, участвали в политическите събития от 1989 г. насам,е човек, който не е вече толова актуален, колкото, може би му се иска. Проектът АБВ ясно го показа. Най-добре е да се спре малко, да си почине, пък тогава да реши какво да прави за напред.
131
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За плоският данък който тройката въведе... напишете в google "България въведе плосък данък" и цъкнете на вторият линк. Не се стряскайте от снимката, а прочетете новината и ще разберете кой въведе този данък, а сега предизборно искат да го махат.
130
0
 
4
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
...еми в Сливен живеят предимно ***, така че к'во му е чудното?!
129
14
 
5
 
! Отговори
belalov преди 12 години
След въвеждане на плоският данък външните инвестиции достигнаха над 12 млрда, след като ГЕРБ дойде на власт, пак при плосък данък, инвистициите намаляха 10 пъти. Следователно тази мярка вече не работи или ако работи то с непоследователността си правителството ги е прогонило, дори в съседна румъния и Сърбия! Данъка е добър когато дава резултат. Когато няма нито приходи, нито работни места, тогава не е добър.
128
5
 
14
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ ОТ БСП преди 12 години
Другари Конгреса на БСП ще се проведе на стената на Цанков Камък.Всички членове и симпатизанти да си носят въжета и тежести.Примките ще бъдат слагани лично от другарят Първанов и Станишев
127
2
 
13
 
! Отговори
139 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВА преди 12 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти... От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките,които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите със джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи...Край просяка минава БееМВе.На "пътя към Европа" се продаватв ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват.Стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък.----Моля Ви се, кажете на Сергей, че самата тройка въведе този данък! Наглостта на комунистите граници нямат!
125
5
 
11
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Борисов не е комунист! Той е партиец. Такъв е бил в БКП, такъв е бил в НДСВ, такъв е в ГЕРБ, а комунистите нямат нищо общо!
124
0
 
23
 
! Отговори
Nik-69 преди 12 години
Никога повече комунисти и турци на власт ! НИКОГА !!! България над всичко !
123
1
 
19
 
! Отговори
alo преди 12 години
ЧАКАЙ СЕГА , КОИ СА ТИЯ И ЗА КАКВО ГИ ДАВАТ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ-ШЕ КОПАТ ЛИ ШЕ ЖЪНАТ ЛИ? БСП Е ПАРТИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО-ЗНАЧИ Е ВИНОВНА ЗА УПАДЪКА НА ДЪРЖАВАТА НИ И ЗА НЕЙНОТО РАЗГРАБВАНЕ! ГАДОВЕ! ЛЪЖЦИ !МАКАР ЧЕ ТОЗИ СТАНИШЕФФФ ПРЕДУПРЕДИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ-И КАЗА - БОЙКО ЩЕ ВОДИ АНТИСОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И ПОЗНА! АБЕ ХОРАТА ВИ МРАЗЯТ НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ! НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ КОМЕНТАРИТЕ В ДНЕСБГ?
122
0
 
9
 
! Отговори
знаете ли преди 12 години
"Няма що да кажа, защото никого не съм убил и никого не съм ограбил за лична полза. Ако служенето на народа е грях, то не искам прошка и от бога". това оспода и дами са последните думи на апостола.огледайте се във вашето жалко съществуване със какво децата ви ще ви запомнят не комшиите не съгражданите или обществото-жалки сме и нека не се пъчим като андрешковци -поклон пред ДЯКОНА