Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
15
 
1
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е истинския лидер на БСП, а не някакви си недоносчета и гейове
120
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой "управляваше" България? Трима небългари - Доган, Дмитриевич, Сакскобурготски. Плюс агент Гоце за пискюл на феса с корона и петолъчка. Незабравяйте, че гоце седефчов скалъпи тази тройна ламя от некадърни комуноизроди като него, която *** ммммм на българския народ.
119
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете само какви физиономии и в какъв вид са тези от снимката.Просто ме отвращават!
118
3
 
16
 
! Отговори
СерГей преди 12 години
Другари, социалистите съсипаха Гърция, а ние отново ще съсипем България.
117
10
 
5
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Видя се, че плоският данък не е панацея. При кризата и новото управление външните инвестиции се изпариха яко дим въпреки най-плоският данък. Видя се и, че виртуалните магистрали на Борисов също не помагат. Време е багатите също да участват в преодоляване на кризата. Очевидно е, че Борисов, Цветанов и Дянков след като привършат с наследеният ресурс няма какво ново да предложат, дори в борбата с корупцията и престъпността!
116
5
 
15
 
! Отговори
БКП ура! преди 12 години
Да, но др. Доган, любителят на мъжки секретарки, уважи др. СерГей и го направи свой премиер.
115
7
 
20
 
! Отговори
капитализмът дойде преди 12 години
Социализмът е едно недоносче - каза Т. Живков.Социалистите също са недоносчета - доказват го всеки ден с простотиите си.
114
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога БСП бивша БКП ще бъде забранена със закон?
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проституцията е един от най-големите проблеми в Сливен, алармират от Комисията за борба с трафика на хора и неправителствени организации.Заради много слабо развитата икономика на района и малкото работни места голяма част от жителите на града се издържат от сводничество и проституция.От Фондация Център Надя и Комисията обясняват, че проблемът достига стряскащи нива. Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата си, обясни секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева.Тя допълни още, че при подрастващите се забелязва пълна подмяна на моралните ценности. Децата на възраст между 15-18 години се интересуват само от материалните придобивки и са изгубили усещането си за духовни ценности.Най-фрапантните ни случаи са на ученици от последните класове в гимназията, които разказват, че мечтите им са да станат сводници или ***. За тях да се занимават с продажба на жива плът е връх на социалната стълба. В Сливен да си *** или сводник е престиж!, разказва още Антоанета Василева.
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да има такива наглетци като Ру Овч.Скапана Държава.Един Президент има определен мандат и повече неможе да бъде Президент.Един Крадлив Депутат ,може да бъде Депутат до живот.Има нещо сбъркано във тази Държава
111
8
 
0
 
! Отговори
БСП и ГЕРБ преди 12 години
Луди водят слепи
110
8
 
14
 
! Отговори
БКП ура! преди 12 години
Червените *** пак се джафкат за кокала!
109
11
 
5
 
! Отговори
МВР-Мафия-единни! преди 12 години
Най-много прости и необразовани младежи имало у нас...Доказателство?160 и 161 КумОнистите и деца ли ще ни правите по примера на правешкия ***? Бегом в С. Корея, но забери и другарите си. Ние, Българите ще сме ви вечно признателни ако ни отървете от себе си.
108
4
 
2
 
! Отговори
CHINA преди 12 години
Бегом, ушеви, у америчко!
107
1
 
3
 
! Отговори
Евала Гоце и Боце! преди 12 години
България оглави още една мрачна класация в ЕС тя е с най-голям процент младежи, които едновременно са без работа, нямат образование и не учат за придобиване на квалификация. Българите между 15 г. и 24 г. с такъв профил са 21.8%. Това показват предварителните данни на Европейската фондация за подобряване качеството на живот, съобщава вестник Сега.Делът на младите хора без никаква перспектива у нас е почти двойно по-голям от средния за ЕС 12.8%. 7.5 млн. млади европейци са без работа и без образование към края на миналата година, показват данните на фондацията. Холандия е най-слабо засегната с едва 4.4% едновременно необразовани, неучащи и безработни младежи. С двойно по-ниско от средното ниво са Люксембург, където тези младежи са малко над 5%, и Дания около 6%. В дъното на класацията с нас са още Италия и Ирландия с около 18% от младите без шанс. В съседна Румъния техният дял е 16%. С изключение на Люксембург процентът на тези младежи във всички членки на ЕС е нараснал значително от началото на кризата, показва изследването. Само през 2010 г. в Италия и Великобритания засегнатите младежи са достигнали по около 1.1 млн. души.България губи 934 млн. евро от тези младежи, изчислява фондацията. Държавните разходи са само 6 млн. евро от тази сума. Остатъкът е нереализирани доходи. Под това експертите разбират разликата между доходите на работещите българи и на тези от безнадеждната категория. През първите три месеца на миналата година заети са били едва 32.9% от младите европейци, което е най-ниското ниво, откакто съществува ЕС. За същия период у нас заетостта в тази възрастова група е едва 18.4%. Кризата намалява и възможностите за намиране на работа, които носи образованието. Анализът на данни от предкризисния период през 2007 г., сравнени с тези през 2009 г., показват, че защитният ефект на висшето образование намалява значително във всички страни.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vseki da gi proklina tia izmenici i predateli koito oploskaxa razryshixa balgaria ,proklinaite gi i shte izpykat socialisti dneshni kapitalisti i oligarxi ot tryda na milionite xora vodeni ot zablyda .paplach..
105
5
 
6
 
! Отговори
за 159 преди 12 години
КумОнистите и деца ли ще ни правите по примера на правешкия ***?
104
4
 
10
 
! Отговори
за 158 преди 12 години
Бегом в С. Корея, но забери и другарите си. Ние, Българите ще сме ви вечно признателни ако ни отървете от себе си.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Населението на България намалява с високи темпове... Към 2050 г. населението на страната ще бъде около 5.5 млн. души, ако продължават същите процеси на раждаемост и смъртност. Ромите са се увеличили два пъти... БГНЕС
102
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1989 г. КНДР - 19 000 000 население, през 2011 г. 26 000 000 млн. , прогнозите за 2045 са 34 000 000 млн. През 1989 г. НРБ има 8 700 000 млн. население, през 2011 г. РБ вече е само 7 300 000 млн. , прогнозите за 2045 са 3-4 000 000. 2045 г. 34 000 000 бедни и умрели от глад корейци, 4 000 000 процъфтяващи и богати европеидни българи....половината ***...