Сметната палата влиза в НОИ, Касата и при Дянков

Ще се проверяват също така НСО и НРС
Обновена: 18 фев 2012 15:01 | 18 фев 2012 14:22, Бойчо Попов
33
 Сметната палата влиза в НОИ, Касата и при Дянков
Валери Димитров. Снимка: Булфото

„Ще влезем в НЗОК и НОИ, за да проверяваме обществените поръчки. Също и в НСО, и в НРС, както и в Министерството на финансите за обществени поръчки". Това обяви в предаването „Седмицата" по Дарик шефът на Сметната палата Валери Димитров.

Според него публичната администрация е раздута и лошо платена, но решението не е в бонусите. Димитров изрази мнение, че няма нищо лошо заплатите на директорите да се знаят публично, но според него това трябва да бъде въпрос на законова уредба.

"В Сметната палата въвеждаме система, при която възнагражденията на служители се раздават в зависимост от постигнатите резултати, средната заплата е около 1000 лева, ниска за работата, която се върши", заяви той.

Димитров уточни, че годишно Сметната палата проверява доходите на около 50 000 българи. Той е категоричен, че механизмът на проверка не дава възможност да бъдат открити нарушения, като тези, довели до оставката на германския президент Кристиян Волф.

Според Димитров партиите могат да даряват пари от държавната субсидия.

„Имат такава практика и ние я смятаме за легитимна. Партиите не са част от държавата и имат свобода да постъпват, както намерят за добре в рамките на закона със своята субсидия. Разрешено е всичко, което не е забранено, а в държавния сектор е обратно - разрешено е само това, което изрично е упоменато. И тъй като даренията не са забранени, те са разрешени", каза проф. Димитров.

Субсидията отива в самите партии и става част от тяхната собственост, а не от държавната. Партията сама преценява дали разходите й са присъщи, смята още председателят на Сметната палата.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Def преди 8 години
До 31, Соколе, проблема е че тея 600 лв на заварчика са смешни, а не че тези 1000 лв на чиновниците високи. Трябва минималната заплата да е 700 евро колкото е в Гърция и Португалия т.е. 1400 лв. Така наречената "криза" даде идеален шанс на пишман работодателите /селски мутри и ченгета/ да намалят заплатите и да орежат социалните придобивки, но не им попречи да си сменят колите и да обиколят разни екзотични дестинации.
25
0
 
3
 
! Отговори
Сокол преди 8 години
"...средната заплата е около 1000 лева, ниска за работата, която се върши", заяви той.

Ела да го обясниш на заварчика в нашата фирма с 600 лв заплата бруто, наглеци безобразни!
Нищо не правите, по цял ден сте в нета и ниска ви била 1000 лв заплата! Бесило за такива като вас!!
24
0
 
10
 
! Отговори
МИСЛЕЩ в МОМЕНТА преди 8 години
-НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ - СТИГА СМЕ ХРАНТУТИЛИ ПАРТИЙЦИТЕ!!!!!!!!!
- ТЪПИЯТ БОЙКО КАТО ИМА ПАРИ ДА СИ ПРАВИ ПАРТИИ ДА СИ ХРАНИ ПОЛИЦАИТЕ
ПРОСТАЦИ ТАКИВА!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ще влезем в НЗОК и НОИ, за да проверяваме обществените поръчки. Също и в НСО, и в НРС, както и в Министерството на финансите за обществени поръчки". - ДЕ БРЕ ВАЛЕРИ - МИ НАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТИ ДАВА ЗАПЛАТАТА - ТЕ НАЗНАЧАВАТ ШЕФОВЕТЕ НА НОИ НЗОК И Т.Н. - ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ - ЩАТЕН РЕВИЗОР НА ТРУДОВ ДОГОВОР ЩЕ СИ ПРОВЕРЯВА НАЧАЛНИКА - ЕХХХХ ПЕЙ СЪРЦЕ .........МАЙКО БЪЛГАРИЙО ........АЙДЕ ПА ВЛЕЗ ДА КАЖЕШ ЧЕ НЯМА КРАЖБИ И ВСИЧКО Е НАРЕД ...........1000 % ГАРАНЦИЯ - ТОВА ЩЕ Е РЕЗУЛТАТА .......СМЕШНИЦИ
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изхвърлете пенсеонерите от държавната администрация . Престъпление е в тая криза при съкращения да оставяте пенсионери на ясла, а да съкращавате майки с по две деца.
21
0
 
6
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Сметната палата са много слаби специалисти. Трябва реформа там. Стига са изпълнявали поръчки и трябва да си сменят екипа от юристи.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го видя или чуя тоя дянков направо ми се гади вече .
Има нещо извратено и нечистоплътно в тоя тип . Имам чувството
че смърди тоя пор ,също както изглежда - мазен ,зализан и пъпчив.
Егати и финансовия "гений" , да режеш и кълцаш отвсякъде и от всички,
вместо да се създават нормални условия за работа и бизнес ,и от там
да идват парите и ръста на икономиката.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам "крадеца да почне да вика, дръжте крадеца"... колкото и да ми се иска да повярвам, че ще има възмездие за грабителите някак си не успявам и това си е!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
Смешната палата преди 8 години
През тези 21 години преход, контрола в публичня сектор целенасочено се доведе до обезличаване и обезсилване от политиците ни.
17
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а добър ден !
е що чакахте досега ?
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема с българската бюрокрация е, че единственото с което са заети е да си харчат държавните заплати, които по никакъв начин не са свързани с качеството им на труд, и никак не са малки.
Добре, че се появи Бойко та се поразмърдаха малко, тлъстите търтей.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос - какво са правили досега ?
14
4
 
13
 
! Отговори
МИСЛЕЩ в МОМЕНТА... преди 8 години
...към АНОНИМЕН...
-ТЯ цялата ни ДЪРЖАВА се оПРАВЛЯВА от БЕЗМОЗЪЧНИ и върви на "АВТОЛИЛОТ" Ти си седнал да "пЛАЧЕШ" за 188 ЯЗОВИРА!!!!!!!!!........?????????
-гОСПОДА оПРАВЛЯВАЩИ и министърПРЕДСЕДАТЕЛю,"нАРОДНИ пРЕДСТАВИТЕЛИ" и ВСИЧКИ други дето са край НАРОДНАТА софра и на дЪРЖАВНИ БОНУСИ - раздайте си ОКРАДЕНИТЕ пари на ПРОСЯЦИТЕ - ЖАЛКО Е ЧЕ ГИ ИМА,фАНДАКОВА сТОЛИЦАТА е пълна,но ПРОСЯЦИТЕ и БЕЗДОМНИЦИТЕ станаха повече от БЕЗДОМНИТЕ кУЧЕТА.....СРАМОТА не ВИ ли е СРАМ....
13
7
 
21
 
! Отговори
МИСЛЕЩ в МОМЕНТА преди 8 години
-ДЯНКОВ - изпратен в ЧУЖБИНА да се изучи с ПАРИТЕ на ФОНДАЦИЯ "людмила(ТОДОРОВА/Живкова...т.е. НАШИТЕ Пари - сега той ще ми определя пенсиите - *** - да си ходи в ЧУЖБИНАТА и по-вече да не се връща в БЪЛГАРИЯ - никой не го иска ТУк.....
-цЕЦО(СЕКРЕТНИЯ/ си купил АПАРТАМЕНТИТЕ сЪс "СЕКРЕТНИ" пАРИ - "нямаЛ ПРАВО да ни КАЖЕ кой му ги е ДАВАЛ"...!!!!??
-министърПРЕДСЕДАТЕЛЯТ пък не "знаел" коя е цВЕТЕЛИНА Бориславова..??!!
...на времето имаше един лав "ВИЖ ми ОКОТО"...!!!!!?????
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
188 язовира се управляват от младеж без диплома
11
5
 
17
 
! Отговори
МИСЛЕЩ в МОМЕНТА... преди 8 години
-сегашните "ОПРАВЛЯВАЩИ" - са най-големите ЛЕНТЯИ и некадърници - ВСИЧКИ са бивши ВОЕННИ и полицаи т.е. МИЛИЦИОНЕРИ дето не са "ИЗКАРАЛИ" и един ЛЕВ за държавата през живота си,и сега СА ПАК НА НАРОДНАТА СОФРА,защо пак ги избрахте бе БРАТЯ БЪЛГАРИ това е най-голямата група НЕКАДЪРНИЦИ в държавата ни - военни и "полицаи" ПЕНСИОНЕРИ - сега са на ПЕНСИИ и на държавни заплати - халал да са им...........а ВИЕ ходете и ровете в КОФИТЕ за *** - това е ПОКЪРТИТЕЛНО - "ГОСПОДА оПРАВЛЯВАЩИ" и "НАРОДН
10
0
 
29
 
! Отговори
Ambulance преди 8 години
Абе господине как за вас 1000лв е ниска заплата,ами аз като спасявам човешки животи и на всяко дежурство съм на студа и в преспите и взимам 290лв питаш ли ме как живея?Я елате да вършите моята работа-много пък се уморихте,а вас кой ще проверява?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3- не е днес,а утре на 19 февруари - ама и вие сте учили история?
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...аз мисля,че е време да излезнем на "УЛИЦАТА" и да го кожем:
-оправете законите,не си ги пишете за вас "НАРОДНИ" представители!!!!,..."НАРОДНИ" мощенници!!!!!!!!!!!!!!!
-ДВА мандата стигат!!!!!!!!!!!!
-който има ПАРИ да си прави партия - АЗ не искам да давам парите си за СУБСИДИИ на ПАРТИИ - ЗАЩОТО АЗ СЪМ БЕЗПАРТИЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-АЗ не искам "ДА ХРАНТУТЯ" и АРМИЯ,нито пък ПОЛИЦИЯ - да си ги хранят БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ,защото има за какво да се страхуват - ЗА ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ - как стана
7
4
 
28
 
! Отговори
ИЗРОДИ преди 8 години
КРАДЕЦА ПСИХОПАТ ДЯНКОВ И ЦЕЦО ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКА НЕЗАБАВНО..