ДСБ искат нов договор с "Газпром"

Цените на синьото гориво могат да паднат с 10%
Обновена: 20 фев 2012 14:42 | 20 фев 2012 14:42,
81
ДСБ искат нов договор с "Газпром"
Снимка: архив Булфото

Държавата незабавно да започне преговори с "Газпром" за предоговаряне на условията и цените на доставка на природен газ, поискаха от ДСБ.

Тъмносините смятат, че цената на синьото гориво може да падне с минимум 10%.

Председателят на групата на тъмносините в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров обясни, че това вече е направено в четири европейски държави, членки на ЕС.

Той допълни, че в момента 90% от домакинствата у нас са затруднени заради ръста на цените на стоките и много тежката зима.

Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков призна, че страната ни плаща много високи цени за синьото гориво.

Той обясни още, че промяната в договора за доставки на природен газ от Русия, направена от предишния министър на енергетиката Румен Овчаров, до момента ни коства повече от 2 млрд. лева.

Според него в предишния договор, подписан от Евгений Бакърджиев, цената на газа се е определяла много по-прозрачно.

На пресконференцията днес, Бъчваров отново обвини Румен Овчаров за цените на газа. Тъмносиният общинар смята, че Овчаров е преподписал договора с  "Газпром" без всякакво основание, за да се облагодетелства едностранно БСП.

Димитър Бъчваров засегна и проблема с цените на бензина и дизела. Той посочи, че в момента цената на дизела е по-ниска в седем страни от Европейския съюз.

Според него правителството е абдикирало пред проблемите с "Лукойл" "по един начин, който показва колко е слаба държавата".

От ДСБ ще предложат на кабинета законопроект, който да регулира цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
:] преди 12 години
Българските посредници ви обират, а не руснаците:) Жалко племе са българите:]
62
4
 
4
 
! Отговори
до никола преди 12 години
червената мумия е твоят вожд Костов който гласува в НС заедно с БСП и ДПСно не си дорасъл да го проумееш - сигурно докато е учил за криптовчик в Украйна Кременчуг - ти си бил в мъдете на татко ти
61
5
 
3
 
! Отговори
до Тъпанар 76 преди 12 години
( Бъки Фанфаро договор за 80 долара за 1000 метра) - селянин пъпчив тея 80 долара като комисионна на Бакърджиев и Костов ли ги смяташ или обща цена ? *** си че чак вдлъбнатНаправи си справка
60
4
 
4
 
! Отговори
никола преди 12 години
73,ти си ***,ти си най *** *** *** които съм виждал,само ми е чудно природно *** ли си или ходиш на Позитано 20 за дообработка,Боже,Боже вече съм сигурен че няма НИКОГА да се подобри това наше дередже,*** и мизерията дето лъха от тея червени артефакти и мумии.
59
3
 
7
 
! Отговори
за 73 преди 12 години
***, Бъки Фанфаро договор за 80 долара за 1000 метра до 2013, офчия Румен скъса договора 5 години предсрочно и подписа нов за 30 години в угода на кремлинските джуджета, по думите му без да го чете....в братския му Китай родата да му беше платила куршума вече
58
8
 
8
 
! Отговори
9К79 ТочкаУ преди 12 години
Еееееееееее това минава всякаква представа за наглост!! Точно Гаргамел /Костов/ да иска намаляването на цената от руснаците е пълна пародия, тоя гъзолижец на чичо Самовия ***, дето плюе Русия на ляво и на дясно да се надява, че ще получи намаление е смешно! Гаргамел, гледай си умиращото или вече умряло МЗП-ДСБ и не си пъхай муцуната, където не ти е мястото, че току виж ни увеличили цената!
57
4
 
5
 
! Отговори
Хилари преди 12 години
Някой патки по всички форуми само за рубладжии и против Руският газ.Едно си знае ,едни си бае.А бе замислете се малко.Когато Путин каза на Тиквато-ние ви продаваме газта за 300 долара,а вие на хората по 900лв.А Мавъра да не ми се прави на вода не напита.Знае,че руснаците ни го продават на 339 долара,а до 500 си го делят 3те посреднически фирми,което си е чиста кражба.Защо всички мълчат,защото всички делят мъни?
56
7
 
8
 
! Отговори
запознат от близо преди 12 години
Идеята на ДСБ е прекрасна - Ако не ме лъже паметта ( а тя не ме лъже ) точно Бакърджиев замина за Москва и подписа тоя ужасяващ договор през 1997 да плащаме газта точно 200% по скъпо от всяка друга една европейска страна за 20 години напред - под вещото ръководство и наставления по телефона от София на Иван КостовДори самите руснаци се стъписаха от наглоста на Бакърджиев и Костов и убийствено високата цена която предлагаме сами - но естествено се съгласиха и дариха едни 10 милиона долара на фодация Бъдеще за България като благодарност за услугатаТова - Вальо топлото Р Овч. Бяха дребни сумички и трохички по утъпканата пътека и софрата на Иван Костов А Ако не знаете , официално Путин и дирестора на ГазПром обявиха и по телевизията даже ,че точно ама абсолютно точно 30 % от цената на газта Отива за Русия останалите 70% отиват за БулгарГаз и фирми посредници в БългарияДори Путин и директора на ГазПром се възмутиха от високата цена на газта която плаща крайният потребител в България и обявиха че това е недопустимо но не могатДа се бъркат във управлението на Български фирми Знаем кой назначи директорите на тея фирми пак другаря Костов Ако пак не се лъжа същият тоя другар КостовПродаде нефтохима на Руснаците Така че ДСБ да си затварят плювалника И да не дават наклон на --- на правителството на ГЕРБ защото точно тяхна е вината за високата цена на газта , искрено се надявам в следващият парламент сините *** Да не присъстват както и да бъдет разследвани за убийствените кражби и безумия И запомнете докато Мавъра още диша България добро няма да види
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
71, никой не мрази руснаците; става дума за шепа бандити, дето са купили червени политици и са ни обвързали с газовата мафия; убеден съм, че и на руснаците им е пуснало от техните изедници и дори при минус 30 градуса излизат на протести
54
10
 
4
 
! Отговори
Те, не са сляпи преди 12 години
Всички в Русия знаят отношението на българите към тях. Лошото е че обикновения руснак до скоро симпатизираше на българите.ВАС АКО НЯКОЙ ВИ МРАЗИ ЩЕ МУ ПОМАГАТЕ ЛИ?
53
4
 
2
 
! Отговори
ambrilo преди 12 години
Имаме ли Главен Прокурор?Министър Председател?
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разтвори бузи!
51
2
 
12
 
! Отговори
Позор преди 12 години
2 000 000 000 повече в търбусите на руските ологарси, благодарение на корупционера Румен ОФЧИ==========================================================Кога НАП и спец съда ще го подхванат?
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБ *** искат - и аз искам хотелския квартал на Агата в Созопол и резиденцията на морския бряг в Черноморец на ненагледния ни президент, искам и благото на магистралите и ГЕРБ бонуси искам ...
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той обясни още, че промяната в договора за доставки на природен газ от Русия, направена от предишния министър на енергетиката Румен Овчаров, до момента ни коства повече от 2 млрд. лева.=======================================================Офчия румен няма ли кой да го утрепе, вижда се че съд на корупция няма?
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Требе да се платят масовите протести срещу шистовия газ - толкова хора лапаха, та сега требе да се плаща.
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Логиката на мафията е ясна, вдигат газа, вдигат нафтата, вдигат бензина и така докато фалират нашите фирми и ги изкупят на безценица.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може и да договорят, ама на някой първо трябва да му мине през главата, че държавата има много повече нужда от инсталация за втечнен газ, отколкото от непотребна 15 хил. спортна зала
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия договор с газаджиите ще включва допълнително условие към договора - на хиляда куб.м да се внася по една лада *** с условието тейк-или-бецален.
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички политици трябва да се обединят около тая идея! Не на руския газов ботуш!евала на ДСБ, че повдигат въпроса. Въобще