ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката

Нели Нешева имала място в бъдещото управление на държавата
Обновена: 21 фев 2012 19:04 | 21 фев 2012 19:00,
204
ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката
Нели Нешева Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ реши единодушно да приеме оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след заседание на депутатите. До месец ще бъде назначен нов шеф на Здравната каса. 

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица след разразилия се скандал с раздадените бонуси в НЗОК. Нешева призна, че през 2011 г. е взела 12 156 лева като допълнително  материално стимулиране. Заради негативната обществена реакция премиерът Бойко Борисов лично "помоли" депутатите от ГЕРБ да й поискат оставката. 

След избухването на скандала с допълнителните пари Нешева с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала бонуса. Впоследствие обаче размисли и дари сумата за благотворителност.

Макар че приемат оставката й, управляващите дадоха висока оценка за нейната работа и екипа й.  "Вече няма напрежение в системата и това се  дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга", разясни Красимир Велчев. 
 
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.
 
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, посочи той.  
 
"Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата", коментира Велчев. 
 
Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.
 
ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
 
Утре оставката на Нели Нешева е първа точка в проектопрограмата на парламента. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
4
 
! Отговори
BIX преди 12 години
НЕ номер 121 САМО ПРАВАТА ЛОПАТА ОПРАВЯ НЕЩАТА-БЕЛА-
99
1
 
8
 
! Отговори
някой на който му пу преди 12 години
Най-накрая я махнаха :) крайно време беше!!!
98
1
 
9
 
! Отговори
7909 преди 12 години
Размерът на гушата има значение!!!
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mahaj se ve svinio !!!! gruh gruh, ne se naqde!!!
96
1
 
24
 
! Отговори
Джугашвили преди 12 години
Бъдещето на тази госпожа е в затвора, както и това на шефа на Напоителни системи!!!
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ауууууууу ослепях!!
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kradci doite na xorata parite koito ne tarkat stolovete kato vas i praviat svirki .
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Офффтопик:Аууууууу!Препоръка към мъжете.Ако сте отворили сайта и страницата ...НЕ се заглеждайте в снимката.Съществува опасност всичко мъжко във вас да умре ;)
92
0
 
3
 
! Отговори
кари преди 12 години
до 112 само не обиждай българите !!!!
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази, дали знае, че се е самонаградила с моята годишна заплата.... Аз работя като лекар- специалист в МБАЛ. Годишният ми доход с всички допълнения към заплатата няма и 11000лв. И при това съм винаги с единия крак в затвора. Егати държавата... Ще я сменя при първа възможност.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 104 - Е ами да ти чуем и на теб гласчето гооо.ниш! Затова!
89
10
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
"Ако тая пръдла не се бе репчила и не бе тропала по масата, с безумния довор, че тя е достоен човек, нямаше да се разбере изобщо за никакви бони=оси и никой нямаше да и обърне внимание."И само 3 хиляди бонус да беше взела, пак щеше да се разсмърди. На онова *** от СДС му е платено да раздуха скандала - вместо 3 щеше да размахва 30 и пак щеше да каже, да грешка, не са 30 а 3, но все пак е взеал когаео дечицата умират защото лекарсвата са скъпи. Българинът е изключително просто *** и много лесно се манипулира. Много по големи бонуси се взимат. Ако ударят накой който управлява милиарди това не е случайно.
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересното се фокусираха само на бонусите на сегашните, постоянно нещо се изкарва наяве, ама то тия неща не са от днес, що не се изкара наяве за 10 години назад кой какви ги е прелапал.Няма да остане нито едни на какъвто и да е пост да не е взел, а по това време са били от всякакви партии на власт, ама трябва всичките им лидери тогава да ги опнем до стената и да дават обяснение, а не да протриват ръце и на обеднелия народ да подхвърлят последните дето са днес на власт и да покрият техните
87
0
 
3
 
! Отговори
102 преди 12 години
Хората живеят в коя години мислят ,че като търпят няма да им скача лева това запомниха и ,че от народния гняв се възползва друг.Толкова ни е гражданското общество диалог йок така че крадете наволя
86
0
 
12
 
! Отговори
104 преди 12 години
Напротив, спасиха я и ще я наместят в още по-удобно кресло. Така и вълкът сит, и агнето цяло, а цирка с оставките е за будалите.
85
0
 
3
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Нали излизахте преди Нова година и на Площада и на релсите.Видя се какви жалки смешници сте
84
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ***, в тая каса се въртят милиарди ***. Спокойно можеше да си краде и да ви взима под масата стотици хиляди и даже милиони, а тя да вземе да си даде някакъв мижав бонус от 12 хил, дето е дори по-малко от средната годишна заплата за София. А оскотелия матреял започна да повръща от злоба и завист защо си е дала 12 хил бонус а на матреяла не дават бонуси! Да му е за урок на новия шеф - да си пробира милионите под масата, никакви бонуси - матреяла си го заслужава да го крадат, даже ще те уважава и ще въздиша по мерцедесите както уважаваше митничарите със смешните им заплати. Само да не взима някой повече от него а в паничката на другия да има повече - тогава скотовете озверяват.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бонуси ВИНАГИ е имало и ВИНАГИ ще има при чиновниците, управляващи държавата. Ако тая пръдла не се бе репчила и не бе тропала по масата, с безумния довор, че тя е достоен човек, нямаше да се разбере изобщо за никакви бони=оси и никой нямаше да и обърне внимание.Имам познат, който баща му бачкаше в едно министерство, като гл. експерт с ранг на заместни-заместник министър. Щото му бе "ниска" заплатата купи 2 гасониери за безпари и още куп привилегии имаше. Всички сме равни, но някои са по-равни :)
82
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Бойко за Матряла.Такива като 96 по добре да го изхвърлят на Позитано- 20 отколкото където трябва
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По ЗЗО от 2002г е тази методика, що не кажат кой колко е взимал от 2002 до момента, то не се знае какво ще излезе ако съобщат всички бонуси за 10 години, ще е егати и случая ще са раздадени пари като финансиране за 1 супер болница. Ще са лапали и червени и сини и бембени.