Нели Нешева дари парите от бонуса

С 12 156 лева шефката на НЗОК ще помага на децата на улицата
21 фев 2012 13:25,
159
Нели Нешева дари парите от бонуса
Нели Нешева Снимка: БТА

Шефката на Здравната каса Нели Нешева дари взетите като бонус 12 156 лева.

След избухването на скандала с допълнителните пари тя с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала приетия бонус.

Впоследствие обаче размисли и реши, че ще даде сумата за благотворителност.

Договорът за дарението е подписан между Нешева и Мариана Писарска, представител на Сдружение "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.

Още по темата

Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като средствата да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите, които живеят на улицата. 

Заради скандала с взетия бонус Нешева си подаде оставката по настояване на премиера Бойко Борисов.

Днес депутатите от ГЕРБ трябва да вземат решение дали приемат оставката й.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации се обявиха в подкрепа на Нешева и заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: бонусНели Нешевапари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, ***, защо махнахте данните на организацията на която е дарила парите? Тъкмо ми стана интересно кой кой е в тая организациика и вие като една напълно независима медия, храс!?
94
0
 
0
 
! Отговори
105 преди 12 години
вземи изтрезней малко че се омота от глупости!!
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tazi dokaza che umelo moje da raboti s pari...hitro izpra bonusa !!!
92
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 12 години
питам се,колко ли време е било необходимо да размисли да връща парите,след като беше толкова сигурна колко много ги заслужава.....а може би са помогнали с наливане на здрав разум:):):)
91
1
 
0
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
"да озверях- имам роднина болна от рак на гърдата-трябва 5 години да приема хапчетав началото бяха хубави и скъпи,след това касата отпусна,по евтини,после 3 път пусна още по евтини и неефективни-заради такива като тая дето е взела бонус половин лечение на човек!!!!разбра ли ме кретино ? не може да отпускаш на народа да се лекува с преоценени лекарства,отдавна отказани в европа,за сметка на забогатяване на няколко човека!!!"Аха, разбрах та - сега требе да се назначи за шеф на здравната каса некой с 350 лева заплата и да оптуска на всички болни от най-скъпите лекарства. Аз как мога да работя за 350 лева - така и шефа на здравната каса требе работи за толкова, ако не да си търси друга работа, ай сиктир. А новия шеф да издаде заповед - на всички болни да се изплащат най-скъпите лекарства, ето така се работи професионално, така ще направи следващият шеф на касата.
90
0
 
0
 
! Отговори
ачката преди 12 години
Да се поучат сега всичките от нея и всички да си даряват бонусите. Поне да отиват за добра кауза парите.....и Донев да вземат да притиснат и да си дава всичките пари.
89
0
 
0
 
! Отговори
ЪЪЪ преди 12 години
ДА ГИ ВЪРНЕ НА КАСАТА С КАКВО ПРАВО ГИ ДАРЯВА НА НЯКАКВИ ФОНДАЦИИ ПАК ПО НЕЙНО УСМОТРЕНИЕ -НАГЛА БЮРОКРАТКА
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези пари трябваше да бъдат бонуси за лекарите от бърза помощ, тогава щеше да има повече желаещи да работят тая работа и да излагат живота си но опасност, отивайки в някой катун например! Тия пари не са за бонуси на ЧИНОВНИЦИ! Не схващате ли, че за това народа е бесен! Дават се пари не на който трябва, не на който се грижи за здравето ни, а на злобна АДМИНИСТРАТОРКА!
87
0
 
4
 
! Отговори
100 преди 12 години
да озверях- имам роднина болна от рак на гърдата-трябва 5 години да приема хапчетав началото бяха хубави и скъпи,след това касата отпусна,по евтини,после 3 път пусна още по евтини и неефективни-заради такива като тая дето е взела бонус половин лечение на човек!!!!разбра ли ме кретино ? не може да отпускаш на народа да се лекува с преоценени лекарства,отдавна отказани в европа,за сметка на забогатяване на няколко човека!!!
86
0
 
4
 
! Отговори
Луд умора нема преди 12 години
до 103 стига се излага, пациентите умират от мъки, оти немало лекарства, оти немало пари, а къде отишли те за Нешева, кат не може да работи за 750 лв, как другите да бачкаме за 300, брех да я потупаме по рамото и медал да даде Плевналиев, поне Стара планина нема да ни струва толкоз колкото нейните бонусчета!
85
1
 
1
 
! Отговори
@99 преди 12 години
"Я земи слез малко на земята ,на болни от рак им се отпускат с всеки следващ протокол по евтини лекарства(неефективни),заради такива като тая-----***!!!"Разбирам - трябвало е теб да те сложат за шеф на здравната каса и на теб да дадат бонуси. Ти си умник, а другите са ***. Какво разбират другите от здравно осигуряване - пълни нещастници пълни.
84
0
 
4
 
! Отговори
Луд умора нема преди 12 години
Мими, много я защитаваш таз наглата, ако всичко беше добре, ако беше хан Крум таз нямаше да има ръце, кат е такъв кадърен кадър ще си намери другаде работа, ама да си раздаваш неприпечелени с четния ти труд, а отнети от друг черен труд ми се вижда кат робовладелство! Ако не бяха непосилните изисквания на Здравните феодали за брой лекари знаеш ли как всичко щеше да тръгне, лекуваш а не както е сега четеш изисквания и пишеш бумаги!
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
номер 97:"1-сама си дава бонус(много висока сума за българския стандарт)2-разбира се за това,народа озверява- с пълно право3-нагло твърди че си ги е заслужила"Ти много ли озверя, като разбра, че е взела бонус, а не теб никой не ти дава бонус. Почна ли да се разяждаш от завист - защо в паничката на другите има повече, а в мойта паничка по малко. Тоя бонус на теб трябваше да ти го дадат - нали така, ти го заслужаваш, а не тя. Народа не е озверял, ами матряла озверя - капито?
82
0
 
3
 
! Отговори
98 преди 12 години
Я земи слез малко на земята ,на болни от рак им се отпускат с всеки следващ протокол по евтини лекарства(неефективни),заради такива като тая-----***!!!
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно кой сега ще се съгласи да седне на нейното място, да носи отговорност за милиарди и да се разправя с фармацевтичната мафия която продава лекарствата 5 пъти по-скъпо. И това за 750 лева заплата. Сигурно трябва да сложат някой от хилядите драскачи които си изповръщаха червата тука кръв и зелена слуз от завист, че на нея са дали бонус, а не на тях. Едно е сигурно - матреяла ще си получи това което заслужава - следващия шеф на касата няма да взима бонуси от 12 хиляди но ще получава най-законно стотици хиляди хонорари от лекарсвената мафия - хем и шефа доволен, хем и матреяла нае..бан, нае...бан, но доволен, няма да се плюнчи от завист, но ще плаща скъпи лекарства.
80
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
1-сама си дава бонус(много висока сума за българския стандарт)2-разбира се за това,народа озверява- с пълно право3-нагло твърди че си ги е заслужила4-дарява ги брей брей всичко е ок вече ......По тази система да се направи закон,крадците,престъпниците като ги хванат, да даряват-за да ги върнат да си вършат работата а? звучи в БГ стил нали :о)
79
0
 
3
 
! Отговори
dedenze преди 12 години
Високата самооценка винаги е свързана с грандоманията, а тя е психическо заболяване срещано често в ГЕРБ и политическата класа !dedenze.blog.bg/politika/2012/02/21/ludi-li-sme-i-kolko.905950
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, благородни постъпки се правят не с народните пари! Аз съм плащала здравни осигуровки за здравната система, не за чиновнически бонуси! Искам парите в Здравната каса! Искам когато отида в болницата да не ми казват, че им свършили направленията защото няма пари! Искам да не махат единствената болница в цяла община защото няма пари, но има за бонуси! Това е наглост! Здравната система е пред колапс, хората мръзнат по болниците, а тая злоба ми се прави на "хрисима", айде моля!
77
0
 
4
 
! Отговори
yyyy преди 12 години
като е била толкова благородна ,защо първо си ги начисли получи и чак тогава се сети ,че трябва да ги дари-да ги върне в бюджета на касата от където си ги е взела
76
11
 
1
 
! Отговори
Мартина преди 12 години
Браво на *** Нешева ,това си е истинска постъпка