Нели Нешева дари парите от бонуса

С 12 156 лева шефката на НЗОК ще помага на децата на улицата
21 фев 2012 13:25,
159
Нели Нешева дари парите от бонуса
Нели Нешева Снимка: БТА

Шефката на Здравната каса Нели Нешева дари взетите като бонус 12 156 лева.

След избухването на скандала с допълнителните пари тя с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала приетия бонус.

Впоследствие обаче размисли и реши, че ще даде сумата за благотворителност.

Договорът за дарението е подписан между Нешева и Мариана Писарска, представител на Сдружение "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.

Още по темата

Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като средствата да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите, които живеят на улицата. 

Заради скандала с взетия бонус Нешева си подаде оставката по настояване на премиера Бойко Борисов.

Днес депутатите от ГЕРБ трябва да вземат решение дали приемат оставката й.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации се обявиха в подкрепа на Нешева и заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: бонусНели Нешевапари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Как се дарява нещо откраднато?! То бива тъпотия, но чак толкова!!! Затвор за наглицата!
134
0
 
2
 
! Отговори
пешо амавия преди 12 години
Моля ви по-учтиво,г-жата е СЪУЧРЕДИТЕЛ на ГЕРБ!
133
0
 
4
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
Тя е искала тайно да дари парите, без много шум, та затова си ги е гушнала женицата така тихомълком.Истинската благотворителност е мълчалива.А сега серьоно.Ужас!Баси гадната история. На фона на всеобщата мизерност и нечувана бедност, да се самооценяш и самовъзнаграждаваш е най-малкото цинично.Но за някои хора понятията "морал" и "съвест" не съществува.Да изчезва колкото се може по-бързо, и колкото се може по-далече.
132
1
 
1
 
! Отговори
ЦИГАНИЯ В бГ преди 12 години
Нали искахте да ги върне ....е, пак ли е зле?Н.Нешева не е нарушила закона ,сега видяхте ли ---къде е ключът от бараката ----,....ЛЕКАРСТВЕНАТА МАФИЯ .....С/У КОЯТО ТЯ СЕ ОПЪЛЧИ !"Демократът",--Ст.Софиянски е най-запознат със "СОФАРМА"!
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еййй, абе тая жена била много състрадателна.Как не го забелязахме това досега.Всичко ми мина през ума, но не бях се сетил, че е гушнала левчетата за да ги дари.Майка Тереза-Българска...а ние да не знаем. Тюхххх!
130
0
 
2
 
! Отговори
do Angel преди 12 години
"Тази патица трябва да отиде на съд! Все едно аз да открадна 15000 от фирмената каса и като ме хванат да ги върна и да напусна фирмата. *** наглостта. Съд трябва за такива мастийки. "- Не да ги върнеш, а да ги "дариш" на друг. (Надявам се наистина да стигнат до децата).- И не съд, а затвор за такива. Щото колко осъдихме, колко излежаха....
129
0
 
0
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Комбина в действие - ако ги върне в бюджета изгаря тотално.
128
1
 
1
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Значи затова взела бонуса, за благотворителност. Колко сме недосетливи... И да не си помисли някой, че иска да замаже положението.
127
3
 
5
 
! Отговори
и това било лекар !! преди 12 години
Тая гаври ли се с нас щяла да помага на децата на улицата с 12 156 лева ...И как точно - ще върви и ще раздава ???Много е нагла и безочлива...
126
1
 
3
 
! Отговори
Луд умора нема преди 12 години
До това ни докара комунистическото робство, до това ни докара ДС, искаш да се обединим ами ние не верваме ни на съседа, па кво оставаш на некой друг! Всички дет ни управляват, по-скоро се оправят и угояват! Има една пирамида - първо храниш гърлото, после търсиш подслон, а па ние сме на дъното на пирамидата, виж ни
125
0
 
8
 
! Отговори
нешева преди 12 години
.....тлъста ***...
124
1
 
9
 
! Отговори
сатъра преди 12 години
До кога такива престъпници ,ще остават безнаказани?! Ние държава ли сме ,*** ли сме, какво сме?! Та това са парите на всички ни от здравните осигуровки....При който и да е от бившите ни велики владетели и царе ,някой дръзнал да посегне към държавната хазна ,е щял да завърши набит на кол и обезглавен! А тук и сега ще и се молим да върне парите.... какво става с вас българи?! Осъзнайте се потомци на велика нация!!!
123
1
 
0
 
! Отговори
:)) преди 12 години
Тук, като гледам е пълно с хора, които разбират от това как се управлява Здравна каса и не само. Интересно, това явно значи, че са добри мениджъри. Въпроса как един добър мениджър в работно време има възможност вместо да си гледа работата да дава акъли тук. Ами щом сте толкова големи майстори - пишете си имената и телефоните. Така поне може да ви поканят на работа - Света има нужда от добри специалисти! :) Или пак опираме до типично нашенското "Даваме акъли всякакви" !
122
2
 
6
 
! Отговори
Бочо преди 12 години
Дарила ги? Защо изобщо ги е взимала? Защо не дари от своята заплата? Герберите знаят единствено да лъжат и мажат! Възползва се от нашите пари да дари с тях и да излезе чиста!
121
2
 
2
 
! Отговори
оф преди 12 години
Очаквах да прочета отново типично българските коментари. Само едно ще ви кажа - ЗА ДА НЯМА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. И понеже сте големи критици съм сигурен че няма да видите как под масата масата колко пъти по 12 хилки ще се раздадат - ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКО СА ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА КОРУПЦИЯТА ..
120
0
 
1
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
Все пак ,...излезе нещо ,беше се опълчила ,...всичко е 50/50!
119
0
 
7
 
! Отговори
подобен лаф преди 12 години
"След като били ---дарени ,и белязани ,същите пари били намерени в----3-*** депутати,2-*** общински съветници и 1 кмет"!Децата на улицата ,...не разбрали !
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе, айде, молА ти се, сега и боркиня срещу СОФАРМА ще ми я изкарвате... Хора, образовани, с по 2-3 езика, работят за заплати под 1000 лева - тая заслужила като бонус годишната им заплата.. как ли се бъхтила горката денонощно, и тя като Боко..а пък и к ва ли извънземна квалификация ще да има.. не че е най-фрапиращият случай де..
117
0
 
6
 
! Отговори
Angel преди 12 години
Тази патица трябва да отиде на съд! Все едно аз да открадна 15000 от фирмената каса и като ме хванат да ги върна и да напусна фирмата. *** наглостта. Съд трябва за такива мастийки. А хората *** по болниците и по домовете от всякакви гадости и канцероми и какво ли още не.....Ако не я бяха сгепсали сигурно щеше да си премълчи и толкоз...Човек когато иска да дари пари го прави благородно и тихо а не под натиск и под погледа на вси медии. ***.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми да дръпнат и останалите, че да живнем малко - не смогваме вече да им плащаме бонусите, комисионните, консултантските и пр.