Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!

Борисов коментира отстраняването на заместник-министър Гергана Павлова
Обновена: 21 фев 2012 17:54 | 21 фев 2012 17:53, Красимир Ангелов
212
Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!
Снимка: БТА

"Три дни дочувам, че обществото пита – защо едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България не са. Кой да го обясни – аз ли да го обясня?”.

Така премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова по-рано през деня.

"Ясно и точно съм се разпоредил, когато министър или заместник-министър има даден ресор, след като има обществено питане, проблем, излизаш и обясняваш това, което те питат.

За всички е ясно, че един човек не определя цената на лекарствата, нито управлява Здравната каса“, допълни премиерът.

Той уточни, че уволнението на Павлова е заради факта, че тя не е изпълнила своя ангажимент – да обясни как се формират цените на лекарствата. 

"Оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на всички лекарства и цените им“, обяви от своя страна министърът на здравеопазването Стефан Константинов във връзка със скандалния случай.

Още по темата

Той призова одитът да се извърши от външни хора, а не такива, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения.

По повод исканата му от СДС оставка заради раздадените бонуси здравният министър заяви:  "СДС ми искат оставката, но оставка се иска, ако човек лъже. Те казват, че аз съм излъгал и съм прикрил нещо. Изобщо не съм излъгал, защото много ясно казах, че 90% от парите не са дадени за администрация на Министерството на здравеопазването и това е абсолютно така”, категоричен бе Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
14
 
! Отговори
Ще бъде правилно преди 12 години
Ако генерала-свинар от с. Хераково уволни Цветанов и Дянков нещата ще дойдат на местата си. Само след година и половина (на изборите) ние ще уволним Свинаря и ще потръгне някак си живота при новия ни господар. Представяте ли каква тишина ще настъпи по всички телевизии ?Хубост.
72
0
 
19
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Мен, пък, тук ми се живее,гдето знаме българско се вее.Тук да се живее, не е лесно,но затова пък е повече от интересно.Тук, на това място, в тази слънчева държава циркът вече 22 години продължава.По медиите всеки ден избрани тъпанарибълват простотии на камари.Случайно кацнали калинки и лаициизграждат имиджа на тукашните политици.Тарикат ли си, то без да бачкаш, може да си трупаш пачка върху пачка.За две години във властта или в парламента,може да си купиш шест апартамента.Тук свинете даже чувстват се щастливи,обгрижвани от министрите грижливи.В тази слънчева държавациркът вече 22 години продължава,всеки ден с нови представления,на тоз етап са Бойковите изявления.По тез причини тук ми се живее,пред тези факти всичко друго ми бледнее!
71
5
 
11
 
! Отговори
До 88-Иван преди 12 години
ГЕРБЕРСКА ОВЧА ГЛАВО!Бойко смело изхвърлял некадърните!Ами нали той ги назначава в края на краищата!И ако взема да направя списък на некадърниците,няма да ми стигне мястото и ще започна от Румяна Желева ..... та до Харизанов!То има ли някой кадърен в това управление на държавата!Всичкия *** събран в ПП ГЕРБ!
70
1
 
13
 
! Отговори
До 99 преди 12 години
В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***.Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха 99, познал съм, че си ***.Само като видиш биографиите на герберите и трябва да млъкнеш.После ще ти копирам и житието на Роско, но гледай да не се задавиш.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
държавата не се управлява от тези които са избрани, а от монополите или по-скоро от хората, които стоят зад тях. Разбира се това не е безплатно. Огромни парични потоци заминават в джобовете на управляващите както по лични, така и по партийни сметки. Правителството на ГЕРБ не прави изключение. И зад всичко това стои един октопод
67
1
 
7
 
! Отговори
Осигурен преди 12 години
Ама личния лекар / ЛЛ / спокойно може да го замести един със средно образование, стига да може да работи на компютър.ЛЛ само те приема и препраща на специалист, той освен да ти премери кръвното и температурата, друго не прави, но що документи пише до НЗОК...Защо не освободят частните Здравни фондове и да се избира между тях НЗОК.Май няма да има кандидати за НЗОК, те от това ги е страх.Сега болниците лъжат и за един болен осигурен и в частен фонд взимат за едно нещо от две места. Проверете...
66
0
 
13
 
! Отговори
8888 преди 12 години
когато всички умрем,лекарствата ще са безплатни щото няма кой да ги пие.
65
2
 
16
 
! Отговори
57 преди 12 години
Моментално Бойко да развали договорите със всички български фармацефтични компании и доставчици на лекарства и медикаменти.и национализиране на същите.Ако е истински българин това може да стане много бързо.Другия вариант е държавата в лицето на министерството на финансите да е единствен договарящ и вносител на лекарства. в Куба лекарствата струват 30%от цената на лекарствата в българия ами да прекупуват от други места цените ще са в пъти по-ниски.
64
3
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Тука две три герберски шматки си дрънкат едни и същи тиквенски клишета-тройни лами,***, масларови и незнам още какви глупости. Вместо да ни обяснят защо вече трета година България потъва все по-дълбоко и какво хубаво са видели от банкянският селендур. Обяснение искам от нормални хора, не от мазни герберски подметки-синове и дъщери на охранени полицаи,прокурори и мутри.
63
6
 
5
 
! Отговори
до 94-тя комунист преди 12 години
Не хабя думи за комунисти !
62
1
 
10
 
! Отговори
янис преди 12 години
Шут в *** и на министара,всичко е ставало с негова благослловия.
61
2
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
predi mi be6e zal za vas ov4i balgarski narode sega....se smeia na vas prost i zavistliv balgarski narode,te si minaxa o6te tri godinki ot va6ia zivot potanal v mizeria i unizenia
60
1
 
6
 
! Отговори
пак до 90 преди 12 години
На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение подписка. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд.
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кутевите форумци пак спретват интриги.Бойко като ги заоволнява ,почват да плачат ,че прави Политическа чистка или ,че виште какви некадърници са Герберите.Затова всики длъжностнни лица назначени преди 2009 година на бунището
58
1
 
11
 
! Отговори
до 90-простия преди 12 години
Пак ли тройната е виновна за това назначение бе льольо:Автор: bulgarianation Категория: Политика Прочетен: 7 Коментари: 0 Гласове: 1 Георги Харизанов има влязла в сила присъда от 2005-а и две висящи дела (ОБЗОР) 21 февруари 2012 | 17:32 | Агенция "Фокус"Начало / Съдебна властСофия. Бившият председател на Съвета на директорите на Напоителни системи ЕАД Георги Харизанов има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15. 04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.
57
0
 
7
 
! Отговори
895 преди 12 години
Късно е чадо, народния юмрук толкова е изтощен , че може вече само да гласува, повечето случаи срещу порция кебапчета(реални или във вид на обещание). Нашия народ се разпада при липса на сопа, но мисля че това важи за всички народи, фактите показват. Прекалените човешки права водят до оскотяване на човека. Човешки права за тези които спазват 10-те божи заповеди. *** изнасилил и убил дете в най-лошия случай ще получи доживотно отглеждане от държавата с осигурен стандарт по-висок от стандарта на половината български пенсионери, това европейския модел на човешките права.
56
5
 
24
 
! Отговори
народен избирател преди 12 години
Прав е Бойко, виновни са от Тройната коалиция,та чак до ... хан Аспарух, но не и от ГЕРБ.До сега не чух - Ей извинявайте, сбъркахме!То бива кражби, бива лъжене, по точно сега се казва "бонуси"Каква е тази порочна практика да се раздават пари за бонуси от бюджета. Нали е разчетен за всичко, не знам да има перо в него за бонуси.Значи Републиканския бюджет е не реален.Само мошейничества и после по 6 апартаменчета и те са законни с пари от бонуси и консултации. Още малко и "Сбогом ГЕРБ!"
55
13
 
9
 
! Отговори
БРАВО БОЙКО ! преди 12 години
По времето на тройната ламя министрите само се мушеха из кабинетите и си делкаха комисионите в пълно мълчание ... само от време на време се показваха пред камерите със загадъчна усмивка на полубогове (тип Овчаров) ... посветени в тайни недостъпни за простосмъртните ... стига толкова.Пак ще кажа - БРАВО БОЙКО !
54
4
 
14
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 12 години
Зравеопазването е тотално корумпирано. а лекарствата са или ментета или са с намалени активни съставки за да се увеличи консумацията /продажбите/ им. Българската НЗОК е 100% паразитна институция. Холандия е права в оценката си за Б-я и вероятно ще я последват и други страни. Не може един народ изостанал с хилядолетие в културното си развитие да седне на една маса със съвременната цивилизация, като претенциите са му "и там има ***". Да и там има, но у нас всичко е ***. Това е разликата, а тя е 1000 години нормално развитие.