Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!

Борисов коментира отстраняването на заместник-министър Гергана Павлова
Обновена: 21 фев 2012 17:54 | 21 фев 2012 17:53, Красимир Ангелов
212
Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!
Снимка: БТА

"Три дни дочувам, че обществото пита – защо едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България не са. Кой да го обясни – аз ли да го обясня?”.

Така премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова по-рано през деня.

"Ясно и точно съм се разпоредил, когато министър или заместник-министър има даден ресор, след като има обществено питане, проблем, излизаш и обясняваш това, което те питат.

За всички е ясно, че един човек не определя цената на лекарствата, нито управлява Здравната каса“, допълни премиерът.

Той уточни, че уволнението на Павлова е заради факта, че тя не е изпълнила своя ангажимент – да обясни как се формират цените на лекарствата. 

"Оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на всички лекарства и цените им“, обяви от своя страна министърът на здравеопазването Стефан Константинов във връзка със скандалния случай.

Още по темата

Той призова одитът да се извърши от външни хора, а не такива, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения.

По повод исканата му от СДС оставка заради раздадените бонуси здравният министър заяви:  "СДС ми искат оставката, но оставка се иска, ако човек лъже. Те казват, че аз съм излъгал и съм прикрил нещо. Изобщо не съм излъгал, защото много ясно казах, че 90% от парите не са дадени за администрация на Министерството на здравеопазването и това е абсолютно така”, категоричен бе Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
28
 
! Отговори
ДО ТИКВАТА преди 12 години
Tиквата е лъжец и мутра и манипулатор и престъпник. Той не се разправи с Станишев и предишните крадци, но ние НАРОДА ще се разправим и с него и с тях. ТИКВА, МАХАЙ СЕ С ДОБРО, ТИКВА !!!!!!!!!!!!!!!!
12
8
 
15
 
! Отговори
:))) преди 12 години
На тази снимка...Борисов не ви ли прилича на бай Тошо....близкото минало, трибуната, ръката.... :)
11
19
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Ха-ха другарите сънуват оставки и затвори. Колко много им се иска отново да са на власт, за да могат да крадат и да правят далавери необезпокоявани!!!
10
17
 
13
 
! Отговори
Рая преди 12 години
За цените на лекарствата ГЕРБ няма вина, те ги наследиха от бившите правителства. Още от зората на т.н демокрация куцо и сакато /все членове на БКП обаче/ започна да отваря аптеки и да трупа пачки.ГЕРБ просто се правят , че не знаят нищо. Всеки българин зад граница е установил ,че навсякъде по света цените на лекарствата са по евтини от тези в ***. Давай Бойко спри гаврата със здравето на хората от "златните" лекарства, ако го направиш с теб сме !
9
7
 
17
 
! Отговори
Алооо ,...1 преди 12 години
Преди него има други ,.....спазвай реда,Бойко е най-отзад!Костов ,Доган,Р.ОвчЪ.,Хр. Бисеров ,Надето Нейнски,Сумисти,Релета,Първанов,А.Марин,Масларова ,и от Съд. система има доста....навалицата е голяма ,има и царе ,...цар Кирил Рашков ,Цар Симо-2,....това са ОСНОВНИТЕ ---"КРАДЦИ НА ПРЕХОДА" В Бг!
8
2
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Трябва да се въоръжиш с много дълго търпение,за да дочакаш оставката на Бойко.
7
28
 
13
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Само така Борисов! Който не се справя си отива. Обществото иска отговори и действия, а не лъгане и мазане в стил Станишев. Втори мандат за ГЕРБ!
6
2
 
5
 
! Отговори
Бай Доктор преди 12 години
Оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на всички лекарства и на цените им. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Стефан Константинов.По-добре е одитът да не се прави от хора, които са от Министерството на здравеопазването, за да няма съмнения, а например от експерти от Министерството на финансите, както и от неправителствени организации, заяви д-р Стефан Константинов.По този начин министърът коментира решението на премиера Бойко Борисов да отстрани заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова и посочи, че вероятно решението е продиктувано от желанието за максимална прозрачност и от това да няма абсолютно никакви съмнения.Самият Бойко Борисов обяви, че Гергана Павлова "не е изпълнила своя ангажимент да обясни как се формират цените на лекарствата и защо сме допуснали това да бъде така .... едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България - не са".Споделям, че Министерството на здравеопазването трябва да е безупречно, допълни министърът. По повод на исканата от СДС негова оставка Константинов каза, че нито е лъгал, нито е прикривал информация.По-рано днес от СДС поискаха оставката на министър Константинов заради скандалите с бонусите в неговото ведомство. Те го обвиниха, че е излъгал, като е обявил, че 90% от бонусите са дадени в Спешната помощ.
5
22
 
7
 
! Отговори
111 преди 12 години
Първият коментар е от жалък комунист,който не му харесва управлението на Бойко,ами дано осъдят някой от другарите за престъпленията спрямо народа, а не тоя да се пише, ние народа, те комунистите все за народа бяха и крадяха и убиваха тоя народ!!!
4
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ БЕ БОЙКО ,ВЕЧЕ НЕ ЩА НИЩО ДА МИ ОБЯСНЯВАШ,ТЯ РАБОТАТА Е ЯСНА,ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА
3
10
 
20
 
! Отговори
браво Бойко преди 12 години
Само така ----1:1---,имаш втори мандат !Излизат и казват всичко ,което питат хората ---1:1,...точка!
2
3
 
42
 
! Отговори
Безпристрастно преди 12 години
Най-добре е одитът да го направят марсианци, щото с всичко друго престъпно по земята сме се омесили вече
1
21
 
55
 
! Отговори
ние народа !!! преди 12 години
Искаме Тиквата в ЗАТВОРА. Доказателствата са в youtube - разговора му с Танов за покровителството производството на нелегален алкохол на покойния Мишо Бирата !!!!!