Хубавците да си кажат за заменките!

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, рече Найденов
Обновена: 22 фев 2012 21:02 | 22 фев 2012 21:02, Стела Стоянова
112
Хубавците да си кажат за заменките!
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, каза на извънредна пресконференция днес земеделският министър Мирослав Найденов. 

Поводът за позицията му беше днешният протест на представители на дървопреработвателния бранш срещу решението дървен материал да се продава през Софийската стоковата борса.

Представители на малки и средни фирми изразиха опасения, че решението ще ги принуди да купуват материал от спечелили участници в борсовата търговия и по този начин ще закрие бизнеса им.

От първата сесия на Софийската стокова борса са реализирани 158 000 кубически метра дървесина, съобщи министър Найденов и посочи, че преди 150 000 кубика са щели да се реализират в рамките на 150 или 200 търга.

Найденов повтори тезата си, че търговията с дърва трябва да отиде на борсата, защото ще осигури прозрачност на сделките. Запазва се решението 50 на сто от дървесината да се предлага на борсата, останалите 50 на сто - чрез търгове.

„Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка. Дълги години гората е била управлявана на следния принцип – заплата малка, но гора голяма“, посочи Найденов по повод критиките на левицата.
„Имаме много къса памет – тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора. Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото“, посочи Найденов.

Още по темата
„Те нямат моралното право. Заради техните безобразия и безчинства в горите, заради това, което направиха, ние в момента водим дело с ЕК и сме заплашени от санкции за стотици милиони“, изтъкна министърът. По думите му „тези, които говорят от парламента, не са стъпвали в гората“. Тук са хората, които не са слизали от гората. Тези хора искам да чуя, а не - Нинова и компания. Още едно дело да ми заведе, ако иска”, каза Мирослав Найденов.

„Рейтингът на съответния министър е пропорционален на исканията за оставки, посочи той по повод искането, отправено от парламентарната трибуна от Коалиция за България. Виждате - на кои искат най-много. И високите дървета ги брулят“, каза министърът.

„Исках да чуя тези хора, които мъкнат трупите от гората, и знаят за какво става въпрос. Заради тези хора, правим тези неща, а не заради схемата, която беше до момента. Отговарям едно на БСП: Каквото са казали тези хубавци – да се сетят за заменките", подчерта министърът.
 


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 5-6 години работя в близко село и пътувам.Няма ден,в който да не срещнем натоварен камион с дърва.Няма такъв ден.В същото време местните хора имат проблем с набавянето на дърва за огрев,а живеят в Балкана!В същото време има хора,чиито дворове са пълнени с кубици дърва,без да са ги плащали-те са "наши хора".В същото време тези балкански села вече се наводняват.В същото време никой не залесява.Октомври имаше страшна буря и много прекършени дървета-така си стоят,изсичат здравите.Забранете сечта!
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горите и при БСП/НДСВ ДПС и сега се изсичат поголовно. И приходите за държавата са смешно ниски. И затова идват навоненията, в сечища вода не се оттича за дни а за минути. После язовирите били виновни.
Ромите работят дървари без трудов договор и после вземат и помощи.
Как фирмите добиват дърва без работници? Защо няма контрол върху тях? Почти всичко им е незаконно. Може ли без служители-дървосекачи да добиеш 4 милиона кубика?
96
4
 
5
 
! Отговори
До 106 преди 8 години
Що питаш Нинова?Доколкото знам не тя а Найденов е министър,тоес този горски почти 3г. е на негово подчинение.
95
6
 
9
 
! Отговори
Д-ра преди 8 години
Ти, ти ми говориш за морално право? А какво е твоето морално право да говориш против други когато в твоето министрество думата калинка стана професия и нарицателно за тъпотия?
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя сутринта не посмя да излезе срещу Нинова по ТВто с аргумента,че е в кабинета си и работи.
А как след това е намерил време да организира пресконференция?
И що нищо не казва за това как са избрани брокерите и посредниците?
Ай стига с тея предишните!Стига с тея заменки /още повече,че най големите заменки са за хора от ГЕРБ/!
Стига след като се осерат за пореден път са ни убеждавали,че мирише от предните.
Ние знаем,че те не бяха цвете,ама я отговаряйте за себе си!Сега вие се осирате!

93
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
„Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка. Дълги години гората е била управлявана на следния принцип – заплата малка, но гора голяма“... АЗ ПОЗНАВАМ ЕДИН ГОРСКИ, УВОЛНИХА ГО ПРЕДИ МЕСЕЦ, ЗА 10 ГОДИНИ С ЗАПЛАТА 350 ЛВ.СИ КУПИ 3 АПАРТАМЕНТА В СОФИЯ И НАПРАВИ 2 КЪЩИ ПО 500 квадрата и има няколко автомобила . КАК СТАВАТ ТИЯ НЕЩА , А другарко НИНОВА ???
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ЧЕ НА 95 , 96 И 97 СЛАГАТЕ МИНУСИ КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ , ЧЕ ОЗНАЧАВА ? ЧЕ НЕ ВЯРНО ЛИ ??? ИЛИ ПРОСТО СТЕ ЯТАЦИ НА ДАЛАВЕРАДЖИИКАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ???
91
3
 
5
 
! Отговори
послушкото преди 8 години
Тоя министър е като ---Емануил Йорданов ,от правителството на Костов!
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 88 ..... пич , питай ГОЦЕ защо не пипнаха заменките ... ако иска да ти каже , той знае най-добре...
89
2
 
6
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 8 години
И винаги ,...кой го отнася ?Народа прост ,щото ги търпи!
88
5
 
5
 
! Отговори
gola voda преди 8 години
...рече Найденов ,...и пак не стана!Егати и министърът,...пълна трагедия ----2.8г.,нищо!
87
3
 
11
 
! Отговори
другар преди 8 години
ДРУГАРКО , ГОСПОЖО НИНОВА ..... КАК СТАВАТ ТИЯ НЕЩА ???? ОТ ТЪВНО СИНЯ СТАНА КЪРВАВО ЧЕРВЕНА И ВСЕ В ЦЕНТЪРА НА ДАЛАВЕРИТЕ ... КАК СТАВАТ ТИЯ НЕЩА ??? И ЗА КАПАК СЪПРУГ 20 ГОДИНИ ШЕФ НА МИТНИЦА ??? А , ДРУГАРКО НИНОВА ... КАК СТАВАТ ТИЯ НЕЩА ???? СВЪРШИХА ЛИ ТИ ПАРИТЕ ??? ИЛИ ВИЕ В БКП/БСП СТЕ НА ПРИНЦИПА - КОЛКОТО МИЛИОНА ПОВЕЧЕ , ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ , А , ДРУГАРКО КОМУНИСТ И БИВШ ДЕМОКРАТ ????
86
4
 
9
 
! Отговори
коментар преди 8 години
И какво стана от тогава до сега-нищо.
Хората се отвратиха , гласува за ГЕРБ и сега-пак нищо
Само следващите управляващи ще си измиват ръцете с ГЕРБ.
Че този филм съм го гледал вече 23 год.
Досадден и черно бял.
85
2
 
10
 
! Отговори
другар преди 8 години
„А сега най-голямото чудо, или може би най – невероятната мистерия и тайнственост! През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена за зам – министър на икономиката и енергетиката – мегаминистерството в кабинета на тройната коалиция с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската. Вероятно, потайностите и качествата си на хамелеон, Корнелия Нинова сама никога няма да разкрие. Но е сигурно, че има хора, които ги знаят и които изгарят от изкушението, да ги покажат на бял свят. Ние няма да спрем до тук в разкриването на многоликия живот на потайната Корнелия Петрова Нинова.
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В началото на месец септември 1997 година, с летящ старт, е изстреляна на два изключително високи поста. Тя става едновременно изпълнителен директор на „Техноимпекс” и председател на борда на директорите на „Техноимпортекспорт”. Много хора тогава си задават въпроса: ” как стават такива невероятни, направо мистериозни назначения”? Какви могат да бъдат заслугите им пред синята власт, за да получат такива невероятни постове. „Командирът” знае, но мълчи, не коментира и не дава обяснения, а това означава, че и другите трябва да мълчат и да не питат. И мистирията по назначаването на Корнелия Нинова, както и потайностите остават без отговор.
83
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През есента на 1997 г. много служители от бившето Министерство на търговията и туризма си спомнят, как ”на крилете на изборната победа на СДС”, г – жа Корнелия Петрова Нинова пристига и веднага е уредена за контрольор на ИНКО ЕООД – една от ключовите тайни организации, търгуваща с оръжие, но там също престоят й е много кратък. Така започва”мистериозният” възход на Корнелия Нинова.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро след назначението й, Корнелия Нинова се превръща в най-доверения помощник на Румен Овчаров – дясната ръка на министъра. В началото на май 2007 г. се разкриват големите злоупотреби в „Топлофикация” София. За дружеството отговаря министерството на Овчаров. Следствието започва разследване на Валентин Димитров – тогавашен шеф на дружеството, за присвояване и пране на пари в особено големи размери. В процеса на разследването се разбира, че е замесен и Румен Овчаров.
Оказва се, че следователката, която води разследването на Валентин Димитров – Татяна Шарланджиева е приятелка на зам-министъра Корнелия Нинова, още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Разбира се Нинова използва тази близост и започва да проявява голям интерес към разследването.
81
1
 
11
 
! Отговори
13 преди 8 години
Сутринта се включи по телефона в Нова ТВ - ДА ОПРОВЕРГАЕ Корнелия Нинова, а тя го нарече в ефир - лъжец!!! Мисля, че в основата на конфликта е интереса на големите фирми, а последствията са за хората, които ще купуват дървата за 120 лв. за кубик/ миналата година бяха 50 лв./!
80
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Почна да ми писва. Всяко нарушение се коментира: Ами вие какви бяхте.Какво правехте?
Добе де, сега не са ТЕ.Сега сте ВИЕ.
И пак зулуми, само че с оправдания!!!
ДОКОГА????
79
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Найденов