Хубавците да си кажат за заменките!

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, рече Найденов
Обновена: 22 фев 2012 21:02 | 22 фев 2012 21:02,
112
Хубавците да си кажат за заменките!
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, каза на извънредна пресконференция днес земеделският министър Мирослав Найденов. 

Поводът за позицията му беше днешният протест на представители на дървопреработвателния бранш срещу решението дървен материал да се продава през Софийската стоковата борса.

Представители на малки и средни фирми изразиха опасения, че решението ще ги принуди да купуват материал от спечелили участници в борсовата търговия и по този начин ще закрие бизнеса им.

От първата сесия на Софийската стокова борса са реализирани 158 000 кубически метра дървесина, съобщи министър Найденов и посочи, че преди 150 000 кубика са щели да се реализират в рамките на 150 или 200 търга.

Найденов повтори тезата си, че търговията с дърва трябва да отиде на борсата, защото ще осигури прозрачност на сделките. Запазва се решението 50 на сто от дървесината да се предлага на борсата, останалите 50 на сто - чрез търгове.

„Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка. Дълги години гората е била управлявана на следния принцип – заплата малка, но гора голяма“, посочи Найденов по повод критиките на левицата.
„Имаме много къса памет – тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора. Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото“, посочи Найденов.

Още по темата
„Те нямат моралното право. Заради техните безобразия и безчинства в горите, заради това, което направиха, ние в момента водим дело с ЕК и сме заплашени от санкции за стотици милиони“, изтъкна министърът. По думите му „тези, които говорят от парламента, не са стъпвали в гората“. Тук са хората, които не са слизали от гората. Тези хора искам да чуя, а не - Нинова и компания. Още едно дело да ми заведе, ако иска”, каза Мирослав Найденов.

„Рейтингът на съответния министър е пропорционален на исканията за оставки, посочи той по повод искането, отправено от парламентарната трибуна от Коалиция за България. Виждате - на кои искат най-много. И високите дървета ги брулят“, каза министърът.

„Исках да чуя тези хора, които мъкнат трупите от гората, и знаят за какво става въпрос. Заради тези хора, правим тези неща, а не заради схемата, която беше до момента. Отговарям едно на БСП: Каквото са казали тези хубавци – да се сетят за заменките", подчерта министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
6
 
! Отговори
еееее преди 12 години
какво стана със заменките-отговаряйтееееее
76
4
 
7
 
! Отговори
jordan преди 12 години
Ей,анонимен стига си онанирал в форомите,комунистче долно
75
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е! Евала му за позицията!
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти Миро ни кажи за мършата 25 годишна, защото тя е по-древна от заменките.това първо! И второ - защото заменкаджиите не ги пипнахте? Що ли питам? То отговорът е ясен . гербавите ще крадете повече от тях и затова не ги пипате!
73
5
 
6
 
! Отговори
оа преди 12 години
Тоя едно дърво посял ли е през живота си че ми говори за опазване на гори .Тая гуша не е от грухане направена май.И ти си имал пръст в тези заменки преди ама хайде.
72
2
 
4
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Имаше един политически виц навремето, който завършваше с въпроса ".... А вие защо биете ***?"
71
1
 
5
 
! Отговори
дна българка преди 12 години
Да поразговарят със Любен Татарски за заменките.Той ще даде малко подробности как е ставала схемата.
70
2
 
11
 
! Отговори
гжож преди 12 години
Пак поредната глупост на ГЕРБ.Първо направиха закон дървата да минават през частни фирми и ще ви кажа какво стана.Горските стопанства примерно продават добитите дърва на частна фирма на цена от 32 лв пространствен кубик,идва бай някой си с фирма и ги копува и ги препродава на 45 лв пр.куб.И си слага 13 лв на кубик в джоба ей така от въздуха.Защо не направите закон всеки да може да се записва у горското за дърва и да им се доставят да видите колко по евтино ще стане.А сега и друга глупост борси
69
5
 
9
 
! Отговори
алоо 77-и преди 12 години
Калинка е "назначена" през 2007 , но НЕ НА РЪКОВОДЕН ПОСТ, а като служител, който е подчинен и т.н. Не "замитайте", каква стана тя има ли изобщо министерство без ДМС, премии, представителни, транспортни, командировъчни, служебни и всякакъв друг начин за законна КРАЖБА! БЕЗСРАМНИЦИ, ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ КАКТО ВИДЕНОВ - С КАМЪНИ. Не мислете, че като избягате в чужбина ще се скриете. Ако някой не помни, нека провери къде бе отстранен Поли Пантев...
68
6
 
18
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Гледах прсконференцията и ми направи впечатление,че до министъра седеше най големия далавераджия Емил Димитров собственик на цели планини с гори добил ги чрез заменки,питам го аз министъра как може да манипулира народа,като казва че е в защита на горите , след като първо той си няма понятие от дъродобив и второ как може в присъствие на най големия мошеник в тази област ЕД който смени 50 партии и го асистира на брифинга да не му се потърси сметка за извършените заменки.
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаме много къса памет тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора. Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото, посочи Найденов. ----Не е вярно, направиха го под масата както с Цанков Камък където е платено 1 милиард, а реалната цена излези, че е 220 млн.С парите от не съществуващата буря беше ремонтиран клубът на ДПС в разградско.
66
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Г-н министре,Не повтаряй рефрена със заменките. Слушаме го вече повече от две години.Нищо конкретно.Отговаряй за това ,което ти си направил.Иначе всичко прилича на оня виц -"вие защо биете ***"
65
4
 
6
 
! Отговори
№69 преди 12 години
Калинката е била назначена по-време на тройната коалиция, а се издигна при ГЕРБ.Това е откъс от вестник ТРУД,Козът на Илиева бе, че е водила комуникацията с ОЛАФ (Еврослужбата за борба с измамите) при тройната коалиция.Копирай това което написах последно за нея в гугъл и ще видиш, че е назначена през 2007 година. :)
64
1
 
4
 
! Отговори
до 69, продължение преди 12 години
а вместо от язовири, внимавай като пускаш водата, с тия л-*** дето се занимавате, ако прелее първи ще се омажете
63
7
 
9
 
! Отговори
буба преди 12 години
Миро Найденов е страшно корумпиран и алчен ветеринарен лекар станал министър, благодарение на това,че организира медийна атака срещу Десислава Танева.Всички, които го познават добре знаят аферите му там от където е минал- главен секретар на НВМС-аферата с 20 год.ирландско месо, шеф на ЕКоравновесие-афери с кастрациина кучета, Министър -калинки,афери с дървесина, а ако някой се разрови в Агенцията по храните, там какви схеми и корупция се вихри.заедно с верните си авери от Ирландската афера-д-р В
62
4
 
8
 
! Отговори
do 69 преди 12 години
я вземи за всеки случай да провериш навсякъде, да не са ти набутали и на тебе някоя калинка в някоя от дупките, че ако влезе по-навътре, ще е късно да се пазиш. ама в клубовете на бсп калинки не се въдят, от там най-много някоя *** да ти допълзи
61
2
 
9
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Съгласен съм г-н Министър за заменките. Но едно от предизборните обещания на ГЕРБ беше да се потърти отговорност от тези, които са ги допуснали. Нещо да е направено в тази насока? Напротив. Наскоро гласувахте изменение на още "топлия" ви нов Закон за горите, с които позволихте извършването на строителство уж само за лифтове и др. без промяна предназначението на имотите.
60
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярвам на ГЕРБ. НЕ ВЯРВАМ НА КОМУНИСТИ.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП да не се правят на девици. Калинка беше назначена от тяхното правителство. Единствената грешка на ГЕРБ беше, че не изметоха всички *** кадри от администрацията.
58
3
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Така е, ама комисионните които получават посредниците? Не са избирани с конкурс кои ще иска най ниска комисионна, а *** Миро е казал: Ще бъдат: Иван, Драган, Петкан, Калинка..... Защо да се правят конкурси, ако има конкурс - как ще спечели ГЕРБерчето - без диплома, с досие....