Хубавците да си кажат за заменките!

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, рече Найденов
Обновена: 22 фев 2012 21:02 | 22 фев 2012 21:02,
112
Хубавците да си кажат за заменките!
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, каза на извънредна пресконференция днес земеделският министър Мирослав Найденов. 

Поводът за позицията му беше днешният протест на представители на дървопреработвателния бранш срещу решението дървен материал да се продава през Софийската стоковата борса.

Представители на малки и средни фирми изразиха опасения, че решението ще ги принуди да купуват материал от спечелили участници в борсовата търговия и по този начин ще закрие бизнеса им.

От първата сесия на Софийската стокова борса са реализирани 158 000 кубически метра дървесина, съобщи министър Найденов и посочи, че преди 150 000 кубика са щели да се реализират в рамките на 150 или 200 търга.

Найденов повтори тезата си, че търговията с дърва трябва да отиде на борсата, защото ще осигури прозрачност на сделките. Запазва се решението 50 на сто от дървесината да се предлага на борсата, останалите 50 на сто - чрез търгове.

„Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка. Дълги години гората е била управлявана на следния принцип – заплата малка, но гора голяма“, посочи Найденов по повод критиките на левицата.
„Имаме много къса памет – тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора. Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото“, посочи Найденов.

Още по темата
„Те нямат моралното право. Заради техните безобразия и безчинства в горите, заради това, което направиха, ние в момента водим дело с ЕК и сме заплашени от санкции за стотици милиони“, изтъкна министърът. По думите му „тези, които говорят от парламента, не са стъпвали в гората“. Тук са хората, които не са слизали от гората. Тези хора искам да чуя, а не - Нинова и компания. Още едно дело да ми заведе, ако иска”, каза Мирослав Найденов.

„Рейтингът на съответния министър е пропорционален на исканията за оставки, посочи той по повод искането, отправено от парламентарната трибуна от Коалиция за България. Виждате - на кои искат най-много. И високите дървета ги брулят“, каза министърът.

„Исках да чуя тези хора, които мъкнат трупите от гората, и знаят за какво става въпрос. Заради тези хора, правим тези неща, а не заради схемата, която беше до момента. Отговарям едно на БСП: Каквото са казали тези хубавци – да се сетят за заменките", подчерта министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До УнуфриНагъл, по-нагъл, най-нагъл, гербераст!
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А вие защо биете ***?"Я кажи за мършата, Миро, мамин убавец!
35
20
 
12
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Много съм изкефен на цялата анти-ГЕРБ *** тук, като няма аргументи как прибягва до махленски псувни и каруцарски подмятания за целия министерски съвет :DТова, че ще наречеш някой тиква, че ще намекнеш за някакво месо, за бонуси, ще обиждаш с някакви епитети е просто едно ЛАЕНЕ, говорене НЕ по същество и е знак за това колко голи и безсилни откъм нормален аргумент са вся остолная бсп *** :) Просто ще повърна от вашите глупости :)
34
10
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Не си никакъв "ПСИХОЛОГ",по-скоро си психопат.Как не разбра до сега,че дървата през борсата са с най-малко почти два пъти по-ниска цена.Вече повече от две години психопати като теб драскат по форумите,че всяко решение на кой да е министър ще ни доведе до катастрофа,но до сега нищо такова не се е случило.
33
5
 
13
 
! Отговори
бонус преди 12 години
Малиии, тоя много на сериозно се взема. Много голяма уста отвори, също като Нешева с бонусите, ама сигурно ще я последва. Кажи за бонусите, а не повтаряй едно и също вече три години. А и си погледни кадрите в министерството, че нещо смърди там.
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубавците да си кажат за заменките!......................................Бойко Борисов да си каже за ИПОН, цвъцко да си каже за апертаментите, плевелът да каже за заема от фирмата на жена си
31
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото разбирам човека иска прозрачност на сделките.По този начин ще се елиминарт различни "сенчести" сделки.Кое не ви харесва в целия замисъл.Че купища нелегални фирми и стада *** ще изпитват затвуднения.Едните с придобиването на поредният милион-милиард а другите с производството на н-тото си дете?За тях ли скърбите?!?! Ама вие сте много болни хора бе!!
30
6
 
20
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 12 години
А ти Миро си кажи за праисторическото месо, внесен с твое разрешение!
29
5
 
20
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 12 години
Този *** с акордеона е толкова жалък, че ако има някаква хипотетична възможност да го осъзнае, би трябвало да скочи в тоалетната си на двора. Понеже това няма как да се случи по очевидно субективни причини, трябва да му помогнем на смешника и да го пуснем с главата надолу в ***. При това управление на държавата, дали министър ще е този ***, или едно краставо магаре, разликата е точно никаква. Той самият им водач Голямата празна тиква така казва.Не го казвам аз.
28
7
 
16
 
! Отговори
МИРО ВЪН преди 12 години
ПЪТНИКО МИРО, ПЪТНИКО OFF. ХАЙДЕ КЪШ, ПРЕЗ ДЕВЕТ ЗЕМИ В ДЕСЕТА, ЛЪЖЕЦО И НАГЛЕЦО И ЖАЛЪК ПОП ФОЛК ПЕВЕЦО И НАЙ-ПАЧЕ КРАДЕЦО.
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ТОЯ *** БЙКО КВИ РИТНИЦИ МУ БИ ВЪВ ЯПОНИЯ,А ТОЗИ СТОЯ КАТО *** И СЕ ХИЛЕШЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА НАЧАЛНИКА СИ,ТОЯ НЯМА АВТОРИТЕТ ЗА 5 СТОТИНКИ,САМО СЪС БЛИЗАНЕ НА *** НЕ СТАВА МИРО,ТРЯБВАТ И ***
26
7
 
20
 
! Отговори
Дебел маркуч преди 12 години
Егати наглото ***! Че то по-убав от тебе има ли? Всеки *** се бъзика с него, а той все не разбрал, все в него се целели, все...дъра,дъра! Жалък ***, като всичките му аркадаши от ГЕРБ!
25
7
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Изказването "Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса" - в точен превод до гражданите на РБългария: "Няма да спрем с краденето си, нямате как да ни спрете".
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кажи си, бе, Миро Мършовелник, кажи си, как с вожда ти и партийката ви разрешихте пак заменките за 'ваши хора', с решение от 29.01.2011 г. Кажи си за заменките, пък дано ти олекне!
23
0
 
16
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
EGATI I NAGLIARA A KATO DADOHA PRAVO NA KONCESIONERITE NA ZIMNITE KURORTI PRITEJANIE NA CVETAN VASILEV I NA LUBOVNICATA NA PREMIERA-SLANCE DA STROIAT PISTI NAPRAVO PREZ SAMATA GORA NI6TO NE KAZA A SEGA SI OTVARIA USTATA.PO DOBRE DA MAL4I ZA DA NE STAVA ZA SMIAH.
22
18
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Бойко е пръв. Само той.
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, ходи си докато не сме те подкарали.
20
3
 
19
 
! Отговори
Червените нагляри преди 12 години
Замениха чукарите на дедите си за първа линия на морето за жълти стотинки......нов 9-ти и Белене да се отвори пак, има доста храна за прасетата
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще се оправи България като на 10 души със чисто Досие,се падат 7 Агенти на ДС
18
0
 
4
 
! Отговори
morskia преди 12 години
vsichko triabva da minava prez sofeto,che da papkat...