Хубавците да си кажат за заменките!

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, рече Найденов
Обновена: 22 фев 2012 21:02 | 22 фев 2012 21:02,
112
Хубавците да си кажат за заменките!
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, каза на извънредна пресконференция днес земеделският министър Мирослав Найденов. 

Поводът за позицията му беше днешният протест на представители на дървопреработвателния бранш срещу решението дървен материал да се продава през Софийската стоковата борса.

Представители на малки и средни фирми изразиха опасения, че решението ще ги принуди да купуват материал от спечелили участници в борсовата търговия и по този начин ще закрие бизнеса им.

От първата сесия на Софийската стокова борса са реализирани 158 000 кубически метра дървесина, съобщи министър Найденов и посочи, че преди 150 000 кубика са щели да се реализират в рамките на 150 или 200 търга.

Найденов повтори тезата си, че търговията с дърва трябва да отиде на борсата, защото ще осигури прозрачност на сделките. Запазва се решението 50 на сто от дървесината да се предлага на борсата, останалите 50 на сто - чрез търгове.

„Като говори БСП за гори, първото, което хрумва на нормалния човек, е заменка. Дълги години гората е била управлявана на следния принцип – заплата малка, но гора голяма“, посочи Найденов по повод критиките на левицата.
„Имаме много къса памет – тези хубавци, тези крадци, които откраднаха българската гора чрез заменки, те да ми говорят за гора. Щели да ме плашат, да ме съдят за обида. Няма обида, тях обществото ги посочи. Те заменките ги направиха пред очите на обществото“, посочи Найденов.

Още по темата
„Те нямат моралното право. Заради техните безобразия и безчинства в горите, заради това, което направиха, ние в момента водим дело с ЕК и сме заплашени от санкции за стотици милиони“, изтъкна министърът. По думите му „тези, които говорят от парламента, не са стъпвали в гората“. Тук са хората, които не са слизали от гората. Тези хора искам да чуя, а не - Нинова и компания. Още едно дело да ми заведе, ако иска”, каза Мирослав Найденов.

„Рейтингът на съответния министър е пропорционален на исканията за оставки, посочи той по повод искането, отправено от парламентарната трибуна от Коалиция за България. Виждате - на кои искат най-много. И високите дървета ги брулят“, каза министърът.

„Исках да чуя тези хора, които мъкнат трупите от гората, и знаят за какво става въпрос. Заради тези хора, правим тези неща, а не заради схемата, която беше до момента. Отговарям едно на БСП: Каквото са казали тези хубавци – да се сетят за заменките", подчерта министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, кажи за бонусите, бе, мани ги заменките. Кажи за бонусите как ни откраднахте парите, цяла година се правихте на големите спестовници и накрая си ги раздадохте. Кажи си...
16
8
 
13
 
! Отговори
до Комуна преди 12 години
И като ги вземаше.Нямаше Договори,Нямаше Осигоровки.Нямаше трудов стаж.А сега Бойко ви виновен,че няма Пенсий и Заплати
15
7
 
21
 
! Отговори
БАБАНГИДА преди 12 години
МИРО, КАЖИ ЗА КАЛИНКИТЕ И ХАРИЗАНОВЦИТЕ ;)) ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ САМО ТИ СИ С ВИСШЕ И ТО ЗАДОЧНО ОТ РАЗГРАДСКИЯ КОЛЕЖ ПО ТЕОЛОГИЯ ?! *** КАДРИТЕ ИМА ТОЗИ ГЕЙБ, ЩОМ ТЕЗИ СА НАЙ-УМНИТЕ - КАЛИНКИ ДУХАЧКИ В ГЕРМАНИЯ И ЖОРО МАНЕКЕНКАТА С МОТОРА....
14
13
 
20
 
! Отговори
до 12 от Комуна преди 12 години
Какво ме бъркат мен тези заменки, аз при Тройната коалиция вземах по 40-50 лева на ден в строителството, комшията пенсионер вземаше 13-та песния, а сега деги тези работи?
13
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Действайте ГЕРБ безконпромисно,затова сме ви избрали.Във последнно време ,започнахте да се обяснявате повече на Опозицията,отколкото да работите.Не се връзвайте на гадните Комунисти.Те са Царе на Саботажа
12
1
 
2
 
! Отговори
Елена преди 12 години
До Комуна:Ти наистина ли го вярваш това,което си написал?Ако е така ,явно не знаеш за Долно Сахране(извинявам се ,ако бъркам името на селото).
11
6
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Е как така бе ***,"било каквото било",с други думи-кой крал,крал,от нашите е,да не му се сърдим.Те заради такива като теб като дойдат на власт,крадат като за последно,защото знаят,че *** няма да ги съдят,напротив,ще им ръкопляскат.Няма отърване от червени безмозъчни.
10
8
 
9
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Кажи им Миро ;)
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе Миро какви красавици...това са спермоядите на доганя и четин казак :))
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@КомунаИ като се събуди - краката ти отвити...
7
3
 
11
 
! Отговори
статуквото изгоря преди 12 години
Царя и горите знаеш къде са , само да не те *** главния бодигард . Айде мирко заслужи си бонуса вземи горите на царо мастиката. аде .
6
12
 
3
 
! Отговори
непосветен преди 12 години
а бе вие сигур сте комуня,че праите таквиз бележки за заменките.че те зер сал комунята го исмислиха и го направиха да отчетат дейност и напълнят джоба и дисагата на своите ора бре.айде со здраве от бай ви асен.
5
2
 
21
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
Идете на Узана да видите ИЗСЕЧЕНА гора!!! Хотелиерите там твърдят, че хора на дрислан - доган са изсекли гората!!!
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво се пеняви тоя, най-много гори опапа Кобурга!
3
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-голямата калинка - горе на снимката !!! ДО 3 месеца чакайте 100 000 нови безработни от дърводобивния и дървопреработвателния сектор. От опит ви го казвам, в нашата фирма в която работим 15 човека до 2 месеца ще я затворят, защото продажбата на дървесина през борсата стана "прозрачна" Гарантирано от краваря Мирослав Найденов
2
26
 
20
 
! Отговори
Комуна преди 12 години
Абе ей, Найденов , заменките са си заменки, било каквото било, сега гледаме какво става в момента, а то не е никак розово. Затова ще разчитаме пак на съдружие между БСП и ДПС, че там има кадърни и сповече натиск ще ги накараме по-малко да крадат и повече работа да вършат.
1
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде пак тия и ония виновни...ами цялата власт е у вас бе,осъдете ги...