Нешева и Павлова – жертви на популизма

Те си вършили добре работата, смята Симеон Дянков
22 фев 2012 10:52,
113
Нешева и Павлова – жертви на популизма
Снимка: Impact Press Group

Бившият вече директор на здравната каса Нели Нешева и отстранената заместник-министърка на здравеопазването Гергана Павлова си вършеха добре работата, но станаха жертви на популизъм.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът Симеон Дянков, като подчерта, че по закон Нели Нешева има право да раздава бонуси до 25 % от приходите, а тя е раздала значително по-малко, включително и на себе си.

Вицепремиерът допълни, че това допълнително заплащане стимулира хората на държавна работа и защити шефката на НЗОК, както и заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова като хора, които са вършили добре работата си, но са "изгорели добри хора" заради политическа спекула.

Той ще поиска депутатите да приемат спешно Закона за държавния служител, който е внесен в парламента още през ноември миналата година.

"Той ще направи прозрачни правилата за възнаграждения на служителите в държавната администрация", убеден е финансист №1.

Гергана Павлова е жертва на политическа спекулация. Така вицепремиерът коментира уволнението на зам.-министъра на здравеопазването, която отговаряше за лекарствената политика. 

Той заяви, че тя никога не е работила в "Софарма" и по никакъв начин не се е опитвала да лобира в полза на фармацефтичната компания.

Още по темата

"Тя търпи критика, че не излезе и не каза от къде е дошла. Гергана Павлова никога не е работила за Софарма", категоричен бе той. Дянков посочи, че тя е работила за анализаторска фирма, която в последствие е била купена от Софарма, няколко месеца по-късно Павлова напуска фирмата.

Според министъра на финансите България не е застрашена от налагане на санкции от Европейската комисия заради лекарствената политика.

Преди ден стана ясно, че ЕК е отправила въпроси за незаконна държавна помощ към "Софарма" и "Софарма Трейдинг", които са собственост на Огнян Донев.

"Държавата никога не е субсидирала предприятието, а всички процедури, свързани с него, са минавали през обществена поръчка", категоричен бе Дянков.

Той подкрепя решението да се направи одит за ценообразуването на лекарствата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.
102
0
 
2
 
! Отговори
Стария преди 12 години
СПОМНЕТЕ СИ! Дянков обяснява на Борисов защо се вдигат цените на стоките в България!В целия свят се качват цените на храните, защото средната класа в света за последните десет години е нараснала десет пъти. Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат. Така че от тази гледна точка да се направи допълнителен анализ, който го има вече по света и в Европейската комисия, за да се подчертава, че това не е тема за България, това е световна тенденция, тя ще продължи. Разбрахте ли драги българи, кой ни подяжда?
101
0
 
1
 
! Отговори
Хабиби преди 12 години
Всички,които си тръгват преди да са им изтекли мандатите са жертви на популизъм
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мухъл гнусен, не беше ли ти, който забрани бонусите и коледните надбавки. Или са забранени само за простосмъртните, не и за богоизбраните? Двете мръхли са жертва само на собствената си алчност, целия народ пък е жертва на такива недоразумения като теб и тях. Баста!!! Млъкнете поне!!!!
99
2
 
0
 
! Отговори
камен преди 12 години
дали някога ще успеем да излезем от собственото си тесногръдие... кой колко е взел, от къде е дошъл, завистта защо друг е взел, а аз не....? отчайващо.... наистина ли сме толкова заслепени от завсит и слоба, та не виждаме в какво сме се превърнали? Какво излиза, да си скот е гордост, да си *** по душа - призвание... пак ще цитирам: "...не сме народ ний, а ***, казвам го и ще завърша..."
98
0
 
3
 
! Отговори
90 преди 12 години
tiq 2te sa selqnki do6li na rabota w Sofiq
97
0
 
1
 
! Отговори
камен преди 12 години
до 102: категорично без вандалщина, не бива да се слиза на нивото, което цари! Трябва мирен, но масов и безкомпромисен протест, другото е перверзия
96
0
 
5
 
! Отговори
jan преди 12 години
Как може този *** да заявява, че всеки заемащ висока длъжност трябва да взема и големи бонуси(днес по БНТ в 12.00), т.е. всеки от тях да бърка безнаказано в кацата.ДЯНКОФФФФ ти затова ли се върна в България?ПОЖАРНИКАРЮЮЮЮ и ти ли мислиш така?
95
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
Мишока Мони пак се изказва неподготвен.
94
1
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Нещо протестите не ми се връзват с вандалщината, към която призоваваш.
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Дянков си свърши добре работата... Последни по доходи, последни по качество на живот, първи по смъртност, самоубийства и психични заболявания!! Дерзайте, има още живи българи, трябва да се ликвидират, че ЕС да си направи тука едно голямо *** гето.
92
0
 
1
 
! Отговори
камен преди 12 години
напълно подкрепям лили, и двама човека да има е 200% повече от НИКОЙ! Не можем да се сърдим на никого за собствения си нихилизъм, щом не сме на улицата, значи не сме толкова зле, колкото твърдим, значи не ни е омръзнало достатъчно! ЩЕ СЪМ ТАМ НА 03.03.2012!
91
1
 
7
 
! Отговори
камен преди 12 години
Проблемът не е в самите бонуси, а в чувството за правота на властимащите... не виждате ли и от това изказване - никой не се чуства крив, те са онеправдани... но ние всички знаем за лудия и баницата... за сужаление малко разбират, че този, който дава въпросната баница сме НИЕ, и само НИЕ можем пак да я вземем, стига да имам мозък да мислим, резбира се.... плача от болка и отвратително безсилие...
90
0
 
3
 
! Отговори
lili преди 12 години
Братя на 03.03.2012 ще се проведе гражданско неподчинение с цел сваляне на Борисов от власт и изразяване на общото ни недоволство от ситуацията в страната! Елате да трошим и да палим центъра и да им покажем, че не сме мишки! Сборен пункт площад народно събрание от 12.00ч.
89
1
 
8
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Г-н Дянков!Или се правите, че не разбирате ( умишлено ) или, наистина, не разбирате ( поради друга причина )!Бонуси са се раздавали, раздават се и ще се раздават.Но е липса на личен и професионален морал да се раздават и вземат бонуси в такова тежко време: тежко за света и още по-тежко за България.На фона на катаклизми, безработица, обедняване, европейски цени на всичко, но не европейски заплати и пенсии, на фона на небивала корупция Вие ми говорите за законност при раздаване на бонуси!Не е ли срамно? Точно Вие, управляващите, трябва да " замразите " всякакви бонуси, да се стабилизират нещата, да тръгнат нагоре и нека тогава се помисли за бонуси.И бонуси не само за вас, по върховете. Срам и позор!
88
0
 
2
 
! Отговори
камен преди 12 години
Българският народ е жертва само и единствено на себе си, след като по такъв умопомрачителен начин се наслаждава на собствената си идиотия, седейки и гледайки как пропада главоломно... представям си, че личности като Ботев, Левски, Раковски се "въртят в гроба" от ужас и срам за днешната ***, обитаваща земите на юг от Дунава... СРАМ!!!
87
0
 
2
 
! Отговори
nablyudatel преди 12 години
The toz ministur e ot top 100 na nekadurnizite, zyala Bulgariya razbra.Ama branejki korumpeta veche suvsem se osra
86
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 12 години
А българският народ е жертва на Софарма.
85
0
 
6
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Такова оплюскване на държавата не е имало от тошово време. Тия /от гроб/ крадат като за последно. Нищо ние се справихме след Виденов, надявам се да се справим и след Борисов, нищо, че ще разсипал държавата много повече....
84
0
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 12 години
НАГЛИ , ДОЛНИ , НЕОБРАЗОВАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ - ГЕРБ