Пълна прозрачност за лекарствата иска здравният министър

Раздадените бонуси не били за добре свършена работа
22 фев 2012 17:02,
34
Пълна прозрачност за лекарствата иска здравният министър
Снимка: архив Булфото

За пълна прозрачност на цените на лекарствата се обяви министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Той заяви, че гражданите трябва да знаят как се формират цените и какъв е пазарният дял на всяка една фармацевтична компания.

Константинов добави, че при установяване на разлики в цените на определени медикаменти у нас и в други страни, трябва да има конкретни отговори защо са тези разминавания. Преди дни стана ясно, че част от лекарствата, произведени у нас, се продават на по-ниски цени в Турция, отколкото в България.

Константинов обясни, че проблемът с лекарствата не опира до един човек и отстраняването на заместник министъра на здравеопазването Гергана Павлова няма да реши проблемите. Припомняме, че премиерът Бойко Борисов освободи Павлова от поста й вчера. Тя отговаряше за лекарствената политика.

Тя е и бивш служител на фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма", където в периода 2006-2008 г. е заемала ръководни позиции.

Още по темата
Константинов обяви още, че търговете за лекарства няма да бъдат върнати към министерството, защото централизираните търгове бавят процедурата.

Министърът обясни, че повечето пациентски организации са били доволни от децентрализирането на търговете и преместването им към Националната здравно осигурителна каса.

Константинов заяви още, че промените са били направени от добри чувства и ако някой се опитва да се възползва, министерството ще оповести информацията, защото няма какво да крие.

Константинов каза още, че само 10% от раздадените бонуси в сферата на здравеопазването са отишли за администрацията.

Той заяви, че над 1 млн. лева са дадени на Спешната помощ, като най-голям бил дялът за София. Константинов допълни още, че бонусите не са били раздавани за добре свършена работа, а заради незаети работни места. Служителите са вършили повече работа, за което са получавали допълнителни възнаграждения.

Той даде пример със служителите на регионалните здравни инспекции, които са увеличавали “мижавите си заплати“, като са извършвали допълнителни проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
никола преди 12 години
Пълна прозрачност за лекарствата иска здравният министър,а до сега беше затъмнена и затова деряхте кожите на пенсионерите,не ти вярвам ***,а ако имаш поне грам достойнство си *** в Кюстендил и не се показвай 10 години за да те забравим.
11
0
 
9
 
! Отговори
русев преди 12 години
Здравният министър казва, че бонусите са от икономисани заплати. А не си ли задава въпроса, че неговите служители са се справили добре и без липсващите хора. Това означава, че може да се работи и така, без бонуси. Не са се пренапрегнали прекалено на бюрата си!
10
0
 
1
 
! Отговори
МЕДИЦИНСКИ преди 12 години
Надежда Нейнски е бременна ,.....!
9
0
 
7
 
! Отговори
до Ст.К. преди 12 години
Стефанееее, напускай политиката ,тя не е за теб ,.....там МОРАЛ И ПРАВИЛА ---НЕМА ,НЕМА И ДА ИМА ,.....ВЕРВАЙ МИ !
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национализъм, екология и страх за сигурността - това са печелившите теми, на които ще заложат нови и стари политически партии за печелене на гласове за следващите избори.Социолози от целия спектър се обединиха около тезата, че вероятно, трети път няма да се реализира феномен тип "Сакскобургготски" или "Бойко Борисов", но определиха Меглена Кунева, партия ГОРД на Слави Бинев и националистическата партия около отцепници от Атака, като реални политически субекти, с място в следващия парламент.Желаещите да чуят по-радикални послания се увеличават, отчитат социолозите. Като според някои процентът на националистите стига 12.
7
2
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Да се разберем ,...Бг вече е ---КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА-----!Нема да ревете от хАМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!Частникът определя,кой на кой пост ,и на кой ---колко/справка --бонусите в Бг ,във всички сфери и институции /!ПАРИ И ВЛАСТ =КАПИТАЛИЗЪМ!
6
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 12 години
Голема мишка е този, подходящ за бушон ако нещо много се вговни положението. В такъв важен ресор да си като мишка безподобна си е равносилно на умолнение.
5
5
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Едно време имаше производство, произвеждаше се продукция, изпълняваха се планове /и се преизпълняваха/. И когато се преизпълнеха, се раздаваха така наречните премии - било за месеца, за тримесечието, или за годината. Най-много получаваха работниците, след това техническите и икономическите кадри, специалистите и ръководителите. Както се казва - според количеството и качеството на ВЛОЖЕНИЯ ТРУД! Нямаше недоволни, нямаше спорове. Как стават нещата СЕГА?!....
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ABE Q SI PODAI OSTAVKATA TI BE MIZEREN TIP KRADLIV VSIK4I STE KRADCI KAK MOJE ZAM MINISTAR DA DERE KOJATA NA HORATA OSTAVKA OSTAVKA
3
1
 
6
 
! Отговори
молба преди 12 години
Стефане,напъни се мааалко ,иначе няма бонус,.....за 2.8 г.----нищо,но от сърце!
2
1
 
12
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Какво работи Ст.КонстантиноФ...?
1
1
 
14
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Тоя само "иска",но досега никой не го ***.а за нищо ....,какъв министър е....?