Борисов руши президентството, ревна Първанов

"Мнозинството помилва престъпните босове"
Обновена: 23 фев 2012 16:27 | 23 фев 2012 14:57,
272
Борисов руши президентството, ревна Първанов
Снимка: БТА

Правителството осъществява мащабна кампания срещу президентската институция, заяви предишният държавен глава Георги Първанов.

Той определи сформираната временна парламентарна комисия за проучване на дейността на президентската институция като неистово желание за реванш от страна на премиера Бойко Борисов срещу политическите му опоненти.

Днес бе първото заседание на комисията, чието създаване бе инициирано от депутата от РЗС Яне Янев, който пое и председателското място в нея.

По думите на Първанов парламентарна комисия е опасен прецедент, който противоречи на Конституцията на България.

Според него управляващото мнозинство се опитва да дискредитира институцията и да разруши нейния авторитет. Първанов смята, че ГЕРБ упражняват грубо вмешателство в правомощията на президентството.

Още по темата

”Атаката е насочена срещу мен и бившия вицепрезидент Ангел Марин, но по логиката на мнозинството подобен натиск може да се оказва и върху сегашния президент”, заяви Първанов.

Според него анкетната комисия е един правен абсурд, който няма да има никакъв резултат. Предишният държавен глава я определи като чиста пропаганда, която цели да изкриви общественото мнение. Той допълни, че тази комисия не може да доведе до преразглеждане на указите на президентството.

Първанов заяви още, че неслучайно за председател на въпросната комисия е избран депутатът от РЗС Яне Янев, който е известен с ”политическата си последователност”. Той допълни, че наблюдаваме едно “яневизиране“ на управляващото мнозинство.

Първанов за пореден път припомни, че всички президентски укази за помилване или опрощаване на несъбираеми задължения се преподписват съответно от министъра на правосъдието или министъра на финансите.

”Това преподписване не е само формално, то е акт на споделена политическа отговорност”, обясни бившият държавен глава. Първанов каза още, че министерствата са имали пълната информация по случаите и са били напълно запознати с действията на президентството.

Той определи като груба форма на манипулация изкарването на данни за броя на помилванията в САЩ и Русия. Припомняме, че Яне Янев обяви, че Джордж Буш по време на управлението си има 180 помилвания, а Владимир Путин е помилвал общо 188 души.

Първанов обясни, че помилванията в тези държави се извършват главно от губернаторите и само по изключение от държавния глава. Той се зачуди и защо правителството не проучи и помилванията при неговите предшественици.

”А вие, господа управляващи, помилвате босовете на организираната престъпност”, обвини управляващите Първанов. Той обясни, че не може да разбере защо, след като цялото управляващо мнозинство знае много добре имената на лидерите на организираната престъпност, не предприема нищо срещу тях.

Бившият вицепрезидент Ангел Марин също засегна въпроса за връзката между организираната престъпност и управляващите.

На въпрос на Dnes.bg за мнението му по скандала с отнемането на българското гражданство на Константин Циганов той обясни, че неслучайно всички атаки срещу него и Първанов са в пълен синхрон между организираната престъпност и управляващото мнозинство.

Марин се зачуди дали правителството изпълнява поръчки на организираната престъпност или обратно. “Или пък са се хванали на едно хоро“, предположи Марин.

По думите му скандалът с Циганов няма да отшуми скоро и за него ще слушаме още дълго време. Той обясни, че още когато е стартирала процедура за отнемането на гражданството му, върху него е бил оказан силен натиск.

Марин каза, че различни хора постоянно са го притискали да оттегли указа си. Припомняме, че гражданството на Циганов е отнето през 2010 година с указ на Марин. Циганов е сочен за един от босовете на руските престъпни групировки в страната.

“Ние не сме ритали топка с Циганов и не сме се здрависвали с него“, заяви Марин. Той припомни случая с появилите се снимки на премиера Бойко Борисов, който играе мач с Константин Циганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
1
 
! Отговори
Цеко преди 12 години
*** гербери, много ви е страх от Г. Първанов. Ако ви подхване ще се разбягате по дупките си.Там е мястото ви на вас и на вашия пожарникар.
203
0
 
1
 
! Отговори
ДО ДЕБИЛИТЕ от ДОЛУ преди 12 години
ББ руши държавата -държавноста ....вече няма държава има групировка- и държавата гангренясва- или герберясва......А БЯХМЕ ХУБАВА СТРАНА......Сега хубавото е за БОЙКОПОМАЗАНИТЕ ......
202
1
 
1
 
! Отговори
Marin/ne Angel/ преди 12 години
Гадна посткомунисти.еска ***!
201
0
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Ачо ревна: мерете си приказките, за да не ревнете вие! Играта има правила. Забранено ви е да проявявате политпристрастия! Има горски!!!!!!!
200
3
 
3
 
! Отговори
До 250 преди 12 години
И ти би искал да пипнеш трипер, ама не можеш - инструмент трябва и за това, мекушко! Аз таз гадна партенка съм я чел по *** форуми преди много повече от ДВА МЕСЕЦА. Извод. Остава за теб! Ако бях на мястото на г-н Първанов, щях да съдя до дупка такива като теб и вече щях да съм милионер само от ***. Нали не мислиш, че си неоткриваем? Уточнявам - не симпатизирам на експрезидента, но ще браня честа на всекиго, когото полазват гадни бубички като теб!
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов ако ревне, ще напълните гащите!
198
5
 
6
 
! Отговори
Кисела ябълка преди 12 години
Гоце, Гоце,голям хитрец и словоблудец си. Поживя си 10 години на гърба на народа и след като нищо съществено не направи, много успешно *** всичко, до което се докосна. А сега имаш гьонсуратлъка да ни учиш на морал и доблест. Достоен си за Гинес - раздел " Наглост" !
197
5
 
2
 
! Отговори
teo преди 12 години
ГоЦЕ, объркал си трамвая ПИЧ!! За какъв имПИЧмът може да говори един БИВШ президент??? Това не е ДС, където си ДОНОСНИЧЪЛ , нито предизборна манипулация!!! Просто ТЕ МЪЧИ СЪВЕСТТА, ако поне малко е останала В ТЕБ МАФИОТЕ!!! Трудно ще спиш С ТВОИТЕ ЛЪЖИ И МАФИОТСКИ МАНИПУЛАЦИИ!!! МЯСТОТО ВИ С МАРИН Е В ЗАТВОРА!!!
196
3
 
10
 
! Отговори
aлооо,253 преди 12 години
А ти питаш ли се защо ---22г.преход в Бг...?Вследствие на какво се стигна до тук?О.З. Президента ,на лов ,на лов,.....не бях тук ,не чух ,не видях,БАЩАТА НА 3-НАТА ИЗРИТАНА КОАЛИЦИЯ,НАКРАЯ--------....НЯМА ДЪРЖАВА!Вицето А.Марин ,....подари на любовницата си Светла Тошкова ---палат в гр.Банско ,само за 2млн.,същият помилвал и ........ИЗНАЛСИЛВАЧИ ------народа *** ,живота беше тежък ......КРАЯТ ОСТАВА ЗА ТЕБЕ !
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
250 ...Става въпрос за юли 2008 г ...
194
3
 
9
 
! Отговори
Сто преди 12 години
годишната бабичка и бойните й редици тотално са изпаднали в истерия. Голямото огладняване настана, вече Корнелия Нинова и съпартийци няма откъде да краднат,няма бордове и апетитни постове и залихтяването до пяна.Никога вече няма да видите власт комуноиднотурска алчна пасмина. Народът е умен
193
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президентът Георги Първанов пипнал трипер от 15-годишна девойка. Болестта била диагностицирана от лекари в правителствена болника в кв. Лозенец в София преди около два месеца. Екипът медици изпаднал в паника, защото не знаел как да съобщи на държавния глава неприятната новина.Наложило се първо да се посъветват с началника на канцеларията на президента генерал Никола Колев, бивш началник на Генералния щаб.Именно на него се паднала честта да уведоми върховния главнокомндващ, че е заразен.
192
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕСТЪПНИК
191
3
 
20
 
! Отговори
АРХАР преди 12 години
КРАДЛИВА СЕЛСКА МУТРО, НАПУСНИ ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ НИКОГА ...*** СИ В СИРИЩНИК И СЕ РАЗВИВАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ ...
190
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце ай скрий се някъде и не се обаждай !
189
5
 
23
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Гадните *** май вече взе да ги е щубе за целостта на кожичките си и отдалечаващата се възможност да управляват.И сега реват,зашото им излизат наяве още от кирливите им ризи.Логично и нищо чудно.Ясно им е,че след все по-наближаващите парламентарни избори ще имат влияние в управлението колкото крайпътна труженичка
188
3
 
15
 
! Отговори
Пророчество преди 12 години
Гоце Триперонисец Храбър ще хванв СПИН в затвора от хамстера, щото ще са в една килия.......
187
3
 
15
 
! Отговори
за 241 преди 12 години
Кого заплашваш бе,маймуняк? Ти си про турска или про руска *** и трябва д абъдеш съден по бързата процедура за държавна измяна ,*** нещастен........
186
10
 
4
 
! Отговори
За Градска Прокурату преди 12 години
Г-н 240, скоро ще пишете нещо по-официално от това, което сте написали. Ще дадете доста пари на адвокат. Предполагам, че ще се разминете с пробация, но 100% в документите Ви ще има думата "осъждан". Спете неспокойно - има защо. И да Ви изтрият поста, вече сте документиран.
185
10
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 12 години
Смърт за комунистите и проруските интереси в България... СМЪРТ!!!! Както те избиваха интелигенцията на тази държава и взривявах църкви, така и ние трябва да им отговорим... смърт!!!