Константинов да си ходи заради хаоса с лекарствата!

Цените били високи, защото сме малък пазар - цинично е, скочиха от БСП
Обновена: 23 фев 2012 13:43 | 23 фев 2012 13:43,
107
Константинов да си ходи заради хаоса с лекарствата!
Снимка: БТА

Цинично е точно здравният министър да твърди, че цените на лекарствата са високи, защото България е малък пазар. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод думите на Стефан Константинов от тази сутрин по отношение на цените на лекарствата в страната.

Според лидера на социалистите с честите промени в законите и наредбите умишлено се създава хаос на пазара в България.

Станишев напомни, че именно правителството на ГЕРБ децентрализира търговете за лекарства, с което на практика се отказа да упражнява контрол върху ценовата политика. Според лидера на БСП с изявлението си Константинов цели да избяга от отговорност. 

Станишев напомни, че в резултат на въведените референтни цени и строг контрол в периода 2005г.-2009г. цените на лекарствата намаляха с 30%, докато през последните две години и половина са скочили с 40%, някои лекарства дори с повече.

Още по темата
Соцлидерът отбеляза, че с децентрализацията на търговете се отваря вратата към корупция, облагодетелстват се производителите, вносителите и търговците на лекарства и същевременно се ограбва обществен ресурс.

„Тези факти са още едно основание да се иска оставката на здравния министър”, категоричен беше Станишев.

Според него вина носи и правителството като цяло, което сливайки Комисията за позитивния лекарствен списък и Комисията за цените на лекарствата, и определяйки състава им, допълнително нарушава прозрачността в политиката на ценообразуването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Константинов е замесен в далаверата с лекарства. Да си ходи.
78
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не е нормално лекарствата ни да са в пъти по скъпи отколкото в Сърбия,Румъния или Турция.Още по ненормално е лекарства произведени в България и изнесени в чужбина там да са по евтини оттук.Във всяка една друга страна такъв министър и целият му ръководен екип биха си заминали отдавна.Защото това е донесло щети за милиарди левове на хората в тази страна.Ако иска Борисов да се спаси добре е да го махне.Но най добре е и той да си отиде!За такава афера и прокуратурата не би трябвало да мълчи!!!!!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Серго що забрави Борисов бе.
76
2
 
7
 
! Отговори
акуд преди 12 години
изчизни ве мишок станишев, никой няма да си ходи ВРЕМЕ ДА БЪДАТ БУТНАТИ , ПРЕСТЪПНИЦИТЕ който СЪЗДАДОХТЕ за да забогатяване на гърба на НАРОДА
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е най-смешния индивид когото съм виждал. И децата му се смеят.
74
0
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимен 99, кой ти плаща? И да не си признаеш си личи - герберите!
73
0
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимният пак лъже и заблуждава!
72
0
 
6
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимен, ти си ***, защото се връзваш на лъжливите и крадливи гербери.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че тоя *** Станишев, ни отърва от престъпниците БСП В тоя смисъл нека си лае колкото си иска. Няма нормални хора дето да му се вържат
70
2
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
А тия всичките изброени ,.................не бяха ли електорат на БКП....?
69
0
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 12 години
Софарма не е на БСП. Първо провери и после приказвай. Софарма е собственост на Огнян Донев, който е в близки отношения с Любомир Павлов, който пък е PR на СДС към 1997 когато Костов взе властта. Чрез Софиянски приватизират същите тези хора общинските аптеки в София, една малка фармацевтична компания и после чрез агенцията за приватизация самата Софарма. А кажи ми колко е на БСП Софарма според теб?!?
68
9
 
5
 
! Отговори
до съсела преди 12 години
При СерГей цените на лекарствата бяха същите като сега. А заплатите и пенсиите бяха по-ниски.
67
4
 
7
 
! Отговори
ИОЖИК преди 12 години
БЛАГОДАРИМ ТИ СЪСЕЛ ЗА ДЕТО СЛОЖИ БКПто ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО *** ЛИЦЕМЕРЕН СИ ТИ
66
3
 
7
 
! Отговори
Крис преди 12 години
До 92 , незнам къде живееш , но това което казваш е абсолютна лъжа! Пак казвам при тройната коалиция , никой в Пловдив , не искаше да работи за 300лв. заплата, сега хората се избиват за това, заплатите тук почваха от 450лв нагоре. Ресторантите бяха пълни с хора , бензина беше окоо 2 лв, че и по-малко , пак казвам , ако ти живееш в някое село в северна България, заплатата може и 20г. да ти стои същата...
65
0
 
5
 
! Отговори
ZEN преди 12 години
Докато *** преглътват сека следваща измама, все ще има кой да ги клати. Овце!
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горивото най-скъпо в България , цените на разговорите най- скъпи в България , цената на електричеството най- скъпо в България и какво сега лекарствата които много често не можеш да намериш най- скапи в България. Ще трябва и това да преглътнем ще се шуми по въпроса седмица две и ще се потули, все пак такава ни е управата такава ни е и държавата
63
2
 
7
 
! Отговори
ееех,Съси ..... преди 12 години
......един да си ходи заради лекарствата ,друг като тебе ,заради 20г.---преход ,...ходете си и не се връщайте!
62
5
 
6
 
! Отговори
Jojo преди 12 години
айде станишев, грабвай си приятелчатата и към братската ви русия, за да върнете изнесеното ни злато
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Част от интевюто на Петър Стоянов.----Според президента на България от 1997 до 2002 г. най-големият провал на десницата е, че е позволила на БСП да приватизира цялата държавна собственост и да овладее по този начин икономическата власт в страната
60
2
 
14
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Е, това са герберастите , дори и да виждат истината , пак плюят от злоба, *** хора... Каквото и да говорите , Станишев е прав, при тях лекарствата бяха много по-евтини , заплатите по-високи, и въобще всички цени бяха оста по-ниски. Като си спомням в Пловдив, нямаше готвач да работи под 800лв. , а не познавам човек , който тогава искаше да работи за 300. В момента хората се избиват да търсят работа дори за под 300 лв... прайте си сметката и стига с тая криза, некъдърно правителство , това е!