Константинов да си ходи заради хаоса с лекарствата!

Цените били високи, защото сме малък пазар - цинично е, скочиха от БСП
Обновена: 23 фев 2012 13:43 | 23 фев 2012 13:43,
107
Константинов да си ходи заради хаоса с лекарствата!
Снимка: БТА

Цинично е точно здравният министър да твърди, че цените на лекарствата са високи, защото България е малък пазар. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод думите на Стефан Константинов от тази сутрин по отношение на цените на лекарствата в страната.

Според лидера на социалистите с честите промени в законите и наредбите умишлено се създава хаос на пазара в България.

Станишев напомни, че именно правителството на ГЕРБ децентрализира търговете за лекарства, с което на практика се отказа да упражнява контрол върху ценовата политика. Според лидера на БСП с изявлението си Константинов цели да избяга от отговорност. 

Станишев напомни, че в резултат на въведените референтни цени и строг контрол в периода 2005г.-2009г. цените на лекарствата намаляха с 30%, докато през последните две години и половина са скочили с 40%, някои лекарства дори с повече.

Още по темата
Соцлидерът отбеляза, че с децентрализацията на търговете се отваря вратата към корупция, облагодетелстват се производителите, вносителите и търговците на лекарства и същевременно се ограбва обществен ресурс.

„Тези факти са още едно основание да се иска оставката на здравния министър”, категоричен беше Станишев.

Според него вина носи и правителството като цяло, което сливайки Комисията за позитивния лекарствен списък и Комисията за цените на лекарствата, и определяйки състава им, допълнително нарушава прозрачността в политиката на ценообразуването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
13
 
! Отговори
teo преди 12 години
СерГЕЙ, за създадения хаос от твоя опонент Гоце, който се кани от 10 години как да те изрита, ЗАЩО НЕ КАЗВАШ КАКВО ДА ПРАВИ?? На всички стана ясно защо живееш под наем, а не си купиш един апартамент в който да си отгледаш детето!!! Защото мислиш да си ходиш към своя роден СССР и да кажеш СЛЕД МЕН И ПОТОП В БСП И БЪЛГАРИЯ!!! Май ти ще се покажеш по-голям мафиот от ГОЦЕ!!!
18
2
 
12
 
! Отговори
акуд преди 12 години
изчизни ве мишок станишев, никой няма да си ходи ВРЕМЕ ДА БЪДАТ БУТНАТИ , ПРЕСТЪПНИЦИТЕ който СЪЗДАДОХТЕ за да забогатяване на гърба на НАРОДА
17
3
 
13
 
! Отговори
Наглец преди 12 години
Скрий се бе шушомиго, да не би като беше на власт цените да бяха по-малки ?
16
2
 
2
 
! Отговори
- преди 12 години
И да не ми харесва това е вярно за децентрализацията. хубаво е болниците да може да си избират какви лекарства предпочитат да дават но това пак да се решава централизирано като се взема предвид желанията на всяка болница. а хората които решават трябва да се държат отговорни за последиците, най-вече ако вземат грешни решения, защото Българския народ плаща тяхните грешки.
15
0
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
При всички положения е паразитен гризач, но каква точно е породата-ветеринар трябва да констатира.
14
0
 
14
 
! Отговори
Аз пък да питам ??? преди 12 години
На кого са мелниците в България , на кого са бившите "Сердики" , "Родопи" , "Винпроми" , "КООП" ,различните "Фарми" , 90% от обработваемата земя ????? Отговор : На Червените олигарси - да не би да продават на достъпни цени , а пък да не би и да е качественно това което продават !!!!!!!!!!А лявата Партия БСП с този авангард май е най-дясната , само тъпите и бедните не го разбраха това :)))))))))))))))))))
13
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ние пак ще ходим до Румъния за лекарства
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама недейте така, че се обърках съвсем!Хамстер или съсел? Последно?!
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези умрели псевдо социалисти почти фалираха няколко европейски държави. В момента няма нито една страна със "социалистическо" правителство. Само в България е пълно с *** ко*елета, които се възхищават на хората, заради които тънат в мизерия. Парадокс.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя вече става скучен.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aktivni sme,20.5.2012 idva,Kongres,a sled Kongresa shutove.
8
3
 
16
 
! Отговори
Бье Сье Пье преди 12 години
Константинов да си ходи заради хаоса с лекарствата! Сега кой ще лекува трипера на Гоце?
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери и да ви е гадно, и да не ви е.... този път Станишев е прав.
6
7
 
13
 
! Отговори
до Баба Гицка преди 12 години
Не само прилича, но и като такъв разсъждава.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е.. чак сега се светнах защо всичко ни е по-скъпо... защото сме малък пазар :)) *** колкото повече расте дисбаланса на заплатите и цените.. не става ли тоя пазар още по-малък ? Може би идеята е да изчезна изобщо този "пазар" .. натам вървим.Интересно какво би се случило с цените и монополистите, ако за седмица всички спрем да наливаме бензин, да плащаме ток, парно .... в цивилизованите бели държави така протестират хората, а не псувайки в къщи ....
4
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката: Хамстер с Хормонален Дисбаланс.
3
13
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Този Сергей, политическият труп, не разбра ли, че никой не го бръсне за слива, и че след няколко месеца дъртия ловец Гоце ще го изхвърли от председателското място в БСП. Другарите в БСП не са чак толкова ***, че да дадат още един мандат на съсела - в никакъв случай. Ще разчитат на Гоце да им оправи бакиите.
2
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГей, защо не чувахме такива думи от теб и тъпата ти партия докато бяхте на власт?
1
17
 
23
 
! Отговори
ddt-do преди 12 години
Това правителство,както я подкара,може и да не си изкара мандата....