Нямало продадени дърва за огрев на борсата

Служители сбъркали термонологията за дървесината
23 фев 2012 17:29,
43
Нямало продадени дърва за огрев на борсата
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Няма продадени дърва за огрев на борсата, заяви земеделският министър Мирослав Найденов по повод твърденията на БСП за продажбата на дърва за огрев през Софийска стокова борса. 

Министърът е разговарял с изпълнителния директор на ССБ Васил Симов и е поискал извършване на проверка защо е продавана дървесина със спецификация дърва за огрев.

След извършената проверка от борсата станало ясно, че поради непознаване на терминологията от служители на ССБ грешно е публикувана информация на сайта за изтъргувани дърва за огрев вместо дървесина ОЗМ (обла за занаятчийски материали), какъвто бил терминът.

Съгласно наредбата за възлагане на дейности в горските територии през борсата се търгуват едра строителна и технологична дървесина. Васил Симов е уверил министър Найденов, че в бъдеще подобни неточности няма да бъдат допускани.

Още по темата
От земеделското министерство напомнят, че сключените договори за продажба на дървесина през борсата са за дърва, които ще се добиват в следващите няколко месеца, а не за такива на склад. Това по никакъв начин не може да се отрази върху цените на дървата за огрев в момента, уверяват от ведомството на Найденов.

Оттам допълват, че за покриване на част от недостига на дърва за огрев и овладяване на спекулативно високите цени през последния месец министър Найденов е разпоредил на шестте държавни горски предприятия да отпуснат на пазара 1200 куб .м. дърва за населението на цени от 50 лв. на куб м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Объркали терминологията, това ми звучи като абе ние знаехме, че ще се случи ама мислехме, че ще е през пролетта(село Бисер), или ние подписахме ама със симпатично мастило, което акон не се преподпише изчезва(ACTA). Тоест ние сме некадърни и това си е-казват ГЕРБ!
32
1
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
ОЗМ - оръзмерена дървесина най общо казано е строителна дървесина т.е. големи дървета, който поради вида на сечта примерно прореждане 10-20 % не могат да бъдат извадени като трупи от отдела и затова се режат по на метър за дърва. От нея не се правят мебели и тя не се ползва за нищо друго освен за дърва. А относно боровите метровици съм абсолютно сигурен, че съсипака качественни трупи само за да снимат някой камион за пред ТВ. Кой се топли с Бор?
31
1
 
3
 
! Отговори
darvar преди 12 години
И СЕГА КАКВО СТАВА С ТЕЗИ КОИТО ИГРАЛИ ЗА ДЪРВА ДАЛИ ИМ ТРУПИ МИРО МИ ТЕ СЕГА СА ФАЛИРАЛИ БЕ САЖАЛЯВАМ ГИ СМЕ6НИЦИ
30
1
 
0
 
! Отговори
До к.37 преди 12 години
Селски, ти че си *** ти личи по коментара, който очевидно го е писал дядо ти-*** или пък някой току що пуснат от психодиспансера. Ти разбираш ли, *** с ***, че много по-скъпа е монолитната дървесина, а между ОЗМ и дървата за огрев разлика в цената почти няма бе, *** с глупаците! Тъкмо заради е това вчера наредиха на стоковите борси 1200 м3 от ОЗМ-дървесината да бъде продадена за огрев! Леле ама дървена кутьовска кратуна!
29
2
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Много простееш бе.И понятие си нямаш от дъвесина, а главата ти е дървена.Разликата в цената между дърва за огрев и ОЗМ е в пъти бе налъм.Оказва се, че е продавана ОЗМ на цената за огрев.Ако не змаеш к'во е ОЗМ, ще ти кажа с две думи-качествена дървесина от която се правят мебели(за друго няма да ти пиша).А в репортажите пи ТВ-тата се вижда как разтоварват борови "метровици", отклонени от предприятията за целулоза.Оля са Миро и напълни гушката на негови хора.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде *** с тяхните интриги , за горска мафия отдавна се говори , имаше я и при тях , но те облажваха и за това си траеха , дано при ГЕРБ се премахне , горе долу БСП пищи за всяко нещо където имало далавера при тяхното правителство и те са облажвали , а сега им е спряно кранчето , но ако има кражби мястото за тия хора ще се намери в затвора , но трябва на такива хора пожизнено да се забрани да заемат държавна служба , ако бъдат уличени в длъжностно престъпление
27
0
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
"..поради непознаване на терминологията от служители на ССБ грешно е публикувана информация на сайта.." Алоо, *** гербери-болшевици, в ССБ НЕ РАБОТЯТ КАЛИНКИ, а високо квалифицирани кадри, които не могат да се ОБЪРКАТ. Сделките са факт, продаденото - продадено и мирко няма как да го "заметеш", ми и в съда ще го отнесеш... Нагли болшевици, като се осер...ете отивате, тормозите хората да ви "замазват" гафовете... Нямам търпение да дойдат следващите управляващи и да изпълнят вашите закани за съд.
26
0
 
9
 
! Отговори
hfhyj преди 12 години
тоя мазньо защо не се скрие някъде и повече да не се показва докато свърши мандатчето
25
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
бе какво правят тези от герб.днес кажат едно,утре го изменят.пак ще го отнесе някое бушонче,но големите са недосегаеми.краино време е това правителство да подаде оставка.
24
0
 
4
 
! Отговори
bolka преди 12 години
А изпълнителният директор на ССБ Васил Симов с какво образование е, че нещо бърка терминологията? Може да е случайна грешка, а може и да не е.
23
0
 
5
 
! Отговори
Житан преди 12 години
1200 кубика са като на сто вълци кози крак,ама както ми казаха те били за нашите хора от населението,а останалото население да духа печки и камини !!!
22
0
 
4
 
! Отговори
Неразбрал преди 12 години
Сега е редно прокуратурата да се самосезира и проследи- каква дървесина ще попадне в складовете на спечелилите търговете!!!
21
7
 
3
 
! Отговори
Фен на Миро Найденов преди 12 години
Това ми е любимият министър.Обичам го.
20
12
 
4
 
! Отговори
ууууууууууууууууууу! преди 12 години
Какво се оказа, че червените *** пак се *** с лъжите си?! Както винаги!
19
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Тоя е направо нагъл(по гальовната терминология на Бойко)- е нали облият материял е именно за огрев...да сте виждали квадрати цепеници за печка?Технологият мартериал е разбичен, драги верващи.....Ядохте 2о- годишноте меса на саздървам; сега му ръкопляскайте за реакцията за облия материал.....МРЪЗНИ НАРОДЕ; ЖАЛКО,ЧЕ ДРУГИТЕ ИЗБОРЕИ НЕ СА ПРЕЗ ЯНУАРИ- ДА СЕ СЕТИШ КАКВА БЮЛЕТИНА ПУСКАШ!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дърва няма, ама *** има!
17
0
 
15
 
! Отговори
Ицко преди 12 години
Да бе- я идете в кой да е склад на Околовр. път в София- палето (0,7-0,8 м3) нацепени за огрев е вече 100 лв.( а есента беше 65 лв....).....Обясняват- че за взети през борсата, а не както досега- от горските; и цената има за база доставната цена на борсовия посредник.Добре поне- че зимата свършва....
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз да питам - тия същите, дето са сбъркали терминологията не прибраха ли едни тлъсти бонуси!?!?!
15
0
 
12
 
! Отговори
нина преди 12 години
есента купих дърва по 60лв - стигнаха ми до краят на януари и се наложи да купя още малко, но вече по 85лв и доставка 10лв - това е в сливница ....
14
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Хайде да видим сега кой ще е следващият бушон, дето ще изгори.