Дянков иска справки от всички министерства за бонусите

До седмица ще са готови измененията по Сребърния фонд
24 фев 2012 19:54,
87
Дянков иска справки от всички министерства за бонусите
Симеон Дянков в парламента. Снимка: Impact press group

Министърът на финансите Симеон Дянков ще поиска от всички министерства справки за това кои представители на политически кабинети са били членове на бордове на държавни дружества и какви бонуси са получавали.

Финансист №1 пое ангажимента след питане на народните представители от левицата Корнелия Нинова, Пламен Орешарски и Димчо Михалевски за взимането на дивиденти от държавни дружества.

48 депутати са се подписали под искането за дебат в парламента за раздаването на бонуси.

Дискусията ще се проведе на следващото пленарно заседание за парламентарен контрол.

Дянков коментира, че ще бъде интересно да се обсъди дали е по-добре държавата да получава дивиденти и те да отиват в хазната или е по-добре, както е правено в миналото, да се дават огромни бонуси на заместник министрите и така да се източват държавни пари.

Симеон Дянков заяви още, че се надява до седмица да бъдат готови законовите промени, свързани с измененията в инвестиционните ограничения за Сребърния фонд.

Той подчерта, че те ще дадат възможност за пренасочване на активите на фонда към нискорискови дългови инструменти и български държавни ценни книжа. Предстоящите изменения не били нови, те са част от антикризисните мерки, обсъждани със синдикатите и работодателите през 2010 г..

Според данни на Министерството на финансите заради консервативната политика на Сребърния фонд се губят по около 40 млн. годишно само от обезценяване на средствата.

Симеон Дянков съобщи, че очакванията са през пролетта на тази година парите в Сребърния фонд да надминат 2,1 млрд лв. и може да се мисли за повишаване лимитите за инвестиране.

Той увери, че ще се запази забраната активите на фонда да се трансферират в други пера, освен към фонд "Пенсии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
четете тефтера на Ле преди 12 години
Някой от бонусчиите дали си спомня Левски и това,което пише в тефтерчето си ,че е длъжен на .бълг народ защото бил много гладен и взел 2 гроша народни пари за да си купи хляб и маслини.Безсрамни и алчни чиновници сравнете тези пари със 72 000 на шефката по вписванията,15000 на заместничката на Нешева,бонусите на Трайков и другите неизвестни нам.Всички боноси да се върнат в хазната,а самонаградилите се-вън от държавния сектор!
69
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,НАКАРАЙ ДЯНКОФ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА А НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИВреме е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "свръх-либералните" макро икономисти...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза преки данъци не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат..., защото е като надут балон и всеки момент ще се спукаКъде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. С държавен бюджет, колкото на средно голямо европейско село, никой не ни приема на сериозно2. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки (засягащи най-богатите) не можем да минем... 3. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!4. Нали помните кой садист е казал на времето...:"... Дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно, комунизъм..." Че кой друг ***, ОСВЕН ДЯНКОВ, го иска...??? - НО, ПРОСТИ МУ ГОСПОДИ ТАЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ, А ТИ ОБИЧАШ НЕРАЗУМНИТЕ
68
0
 
2
 
! Отговори
заблуден преди 12 години
ЛИЦЕМЕРИЕ !!!!!!!!!!!!!!!! друго нямам , какво да кажа !
67
0
 
2
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Мин.Дянков, нали липсваха пари за лекарства на онкоболните?! Ама раздадохте помежду си под формата на бонуси, премии, допълнително материално стимулиране ДМС над 30 млн лв! Президент Плевнелиев, одобреното от вас раздаване на бонуси за несвършена или свършена под масата работа е първата ви грешна стъпка. Да се надяваме, че следващият път ще внимавате. Оставете ББ да говори - той първа е премиер, второ - много е догоден по приказките...
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО???Г-ЖА ПОПОВА И КОМПАНИЯ???
65
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
очевидно .. се справяте добре нали .. *** :) който и да е .. ще е в пъти по добре .. инак се пробутвайте другаде .. може и да ви се порадват .. за час два .. ако изобщо ви допуснат до управление ..
64
0
 
1
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Кой да упрамлява бе, Калинке?
63
3
 
2
 
! Отговори
ще има преди 12 години
много интересни неща в тази справка и големите активисти на БКП ще изперкат.Ще се потвърди голямото лапане на тройната коалиция. На *** и се дръпна ...ентусиазма, като разбра ,че се изготвя такава справка
62
3
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
че .. кой ти е набил .. в плоската тиква, че тези не са от една порода ? от един мръсен канал са .. дали си .. комунист/социалист.. гербераст, бесепедераст .. депедаст .. син талибан .. с червен мозък.. анахронист и прочие гмеж .. все там.. все .. от един общо обходен болшевишки канал.. и номерата ви са такива .. за това от вас само *** :)
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калинчо ти си странен тип , един път плюеш комунистите , после геберистите ,не забравяш и седесарите и *** пушки също , явно мразиш всички и всичко - освен теб разбира се !?!?!?!?!?!?
60
3
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
А бе Дянков .. и като завалят едно справки.. едни чудеса от пишман администрацията .. ко значи бонус бе .. има много шменти .. искаш информация за кинтите .. извън основната .. заплата .. ти или си ***.. или нас ни правиш .. на такива .. :) мижим да те лъжем цялата ви работа .. нищо като света не направихте .. с тая *** .. администрация мейде ин бг
59
0
 
12
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Това е този, който заявяваше - никакви бонуси за никого - а само за нас от герб.
58
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тоя се прави, че мищо не знае!
57
0
 
13
 
! Отговори
ЕЙЙ ,ХЕР ФЛИК !!! преди 12 години
ВРЕДЕН СИ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ - ЦИОНИСТКА ПОДЛОГО !
56
0
 
14
 
! Отговори
Санчо преди 12 години
Селският тарикат да не иска справки за бонусите , а да каже как след като бюджетът е на червено си раздават бонуси ,които стопиха и резерва.Да каже как пицата на народа е постна, а неговата и тази на управляващите е богато гарнирана с бонуси.Да каже защо ни лъже и какво е това лицемерие.Да каже кога ще си отиде там ,откъдето е дошел да спасява и други държави от кризи.Тежко им и горко.
55
0
 
15
 
! Отговори
Народе????? преди 12 години
Горкият Левски! Даде живота си за чиста и свята Република. Колко сме способни на това, се е видяло още тогава - малко са разбрали кого са загубили, всички са се страхували да го погребат както подобава и да запазят спомена. И днес никой не знае къде са костите на най-великия българин.
54
0
 
9
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
"Е, и какво направих сега? Едно голямо л...о направих, е, това е!" Думите на героя на Хашек се отнасят за всички нас, наивните и непрактичните, които преди 22 години скачахме по митингите и се радвахме като деца на "новото време. Имаме огромна вина пред децата и внуците си. Толкова години помагаме да се прелива от пусто в празно, по-точно- от пълно в празно, вместо да направим едно единствено нещо - да се вдигнем като един и да покажем, че сме достоен народ.
53
0
 
10
 
! Отговори
И президентът преди 12 години
За мое голямо съжаление и поредно разочарование от избора ми, президентът Плевнелиев защити раздаването на бонуси, без да спомене и думица, че народът му изнемогва и вече няма пари за елементарни неща. Не всички имат близки, които работят на Запад и пращат помощи на семействата си.Останеш ли на малка заплата с две деца или с мизерната, никъде по света не съществуваща пенсия, ти си загубен!Не всеки може да работи след 65г. за да връзва двата края. И сълзите на БСП са крокодилски-от тях се започна
52
0
 
10
 
! Отговори
симо преди 12 години
Този какво? се прави на ощипан нали той дава парите на всяко министерство. За какво им е 13 заплата след като бонусите им я надхвърлят.
51
2
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Износ не значи печалба. Тогава държвата изкупуваше продукцията на предприятията - като им плащаше така че да са на печалба, но държавата не успяваше да продаде всичко на печалба. Доста от продукцията е давана като "държавен кредит" на други страни (като Ирак и Либия) които така и не са платили. С друга част от продукцията е продавана на дъмпингови цени с цел държавата да се добута до долари - крайно дефицитни по това време у нас! Имаше малка бройка хора - който можеха да регистрират фирми в чужбина - чрез тези фирми се заобикаляше ембаргото за електроника и технологии за източния блок, хората които ръководеха фирмите - получаваха безотчетни пари за подкупи.... Какво точно са правили не е ясно. Но днес те са представители на световните фирми за електроника в България!