Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
1
 
11
 
! Отговори
Raytchev -France преди 12 години
Ако забелязвате ,няма никаква реакция от се гашните управници относно бонусите...ами нали трябва да си запазят възможността за ограбване за догодина като стане време да си ходят и те! И така допълно ошушване на държавата и безкрайно търпеливите овчици само пишещи по форумите!Това е то демокрацията !
382
3
 
12
 
! Отговори
МАЙНАТА ВИ ГЕРБ преди 12 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИЯ НА ДНЕС УПРАВЛЯВАЩИТЕ.НАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕВИЗА ИМ "ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ И НА ВСЕКИ ТРИ ДНИ ЧУДО".НА КОРНЕЛИЯ И НА ЦЯЛАТА ОПОЗИЦИЯ ДА НЕ ИМ ПУКА,А КАКТО СА ХВАНАЛИ ГЕРБ И БОРИСОВ ЗА ТОПКИТЕ, ДА НЕ ГИ ПУСКАТ, ДОКАТО НЕ ГИ СКЪСАТ. А ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ ПРИБРА МИЛИОНИ ОТ *** СИ МАГИСТРАЛИ- ЗА ТОВА СИ ТРАЯТ.КАКВО И ДАЛИ НИНОВА Е "ВЗЕЛА" НЕЩО- ДА ГО ДОКАЖАТ С ФАКТИ И ДАННИ.ТАКИВА ПРИКАЗКИ "ЕДНА ЖЕНА КАЗА" СА ЗА МАЛОУМНИЯ ЛОШ МАТРИАЛ.МИСЛЕЩИТЕ ИСКАМЕ ЧЕРНО НА БЯЛО,А НЕ БЛЯ-БЛЯ.
381
2
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
"Мен ако ме питаш и едните и другите са маскари"
380
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се тръгнали да търсите в *** семки.. 3-та коалицдия раздавала бонуси, а сегашната "соло коалиция" не..... *** ти наглостта на всички управляващи.... За съжаление тази нация не може да еманира нищо по-вече от мошеници и крадци....
379
4
 
15
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Виждате ли Курнелитка как изглежда след като е гушкала не по-малко отсегашните крадци.Като излезе на трибуната раздава правосъдие и прави демонстрацйи колко се е загрижила за народа.
378
2
 
9
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Само като се понатиснат малко почват да си изнасят кирливите ризи.Това е начина народа да разбере как са ни ограбвали алчните бълг. политици.Всички са милионери защото си ги знаем колко са умни и работливи.
377
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
К'вито "ония" ...такива и "тия"Явно проблема не е в наглеците-дУпетати и партийни чиновници.Проблема е в нас, че им позволяваме да ни правят на маймуни и ***.Докога?Народе????
376
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
направо класика, кзваш им в очите на бойковци "що крадете", а те ти отговарят "а вие що биете ***"
375
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Първанов и Ангел Марин въртели бизнес с българското гражданство. Това заяви един от свидетелите по делото Октопод Пламен Николов, цитиран от Всеки ден. По думите на Николов, мизата за получаване на българско гражданство била 5000 евро, а в последните пет години броят на чужденците, които са получили такова е 12 000. 12 000 умножено по 5000 евро прави 60 млн. евро, пресметна Николов, който директно заяви, че бившите президент и вицепрезидент са участвали в корупционна схема, от която през последните години са получили около 60 милиона евро. По думите му, парите влизали в касата на близък до Първанов член на БСП, който им се отчитал, пише ***.bg.
374
6
 
17
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Тези, които сега са на власт крадат, а обвиняват другите. Крадеца вика дръжте крадеца.
373
0
 
12
 
! Отговори
шопо преди 12 години
Бонуси и за Трайков, и за Игнатов, и за зам.-министри -я кво пише горе у Уево....па то не само к..у..ринелчето зело бонусче бе.... а колко бонусчета зеха за да скапят българийката,що не се позамислите?
372
1
 
9
 
! Отговори
шопо преди 12 години
е язека мислим,дека апартаментчетата на цвъчко,имотите на росенцето,банката на цвети бор,другите нема да ги кажем,вий си ги знайте,и прочие са бая по-скъпи от тея парета дека са ги зели цръвените....
371
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми ще гушнат бе,тиквоподобните,УЧАСТВУВАТ в нещо ИЗВЪН работно време,и вземат,а що не се разровите КОЛКО ВЗЕМАТ гейберчетата от бордове?и свинките ОДВЕН тия бонуси,дето ги казаха колко са взели БЕЗ ДА ПРАЯТ НИЩО,освен да съсипват държавата?
370
1
 
14
 
! Отговори
една жена преди 12 години
Много сте прав. Точно това казва статията "Ние сме взели, ама комунистите са взели повече". Целта на статията е да започне спор между гербери и бсп-ари. А всъщност и обикновените гербери и обикновените бсп-ари и безпартийни всички сме на тоя хал, заради господа управляващите. В момента са ГЕРБ , преди това БСП и т. н. Според мен трябва да има коментари на тема КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? , тъй като явно е , че повече ни може да продължава по този начин. Душа не остана вече....
369
4
 
9
 
! Отговори
Пълна лъжа преди 12 години
Гушнаха няколко милиарда другарите...само доги хидрото лапна 2 милиона
368
2
 
8
 
! Отговори
БСПедар преди 12 години
какво като корнелия е била в сдс,сега си е наша и ще я бранимедолу ръцете от нашите олигарси,те работят за социалистическата идея
367
1
 
8
 
! Отговори
корнелия нинова преди 12 години
ние сме социална партия и се осигуряваме до девето коляно напредкакво толкова лошо виждате
366
5
 
8
 
! Отговори
Цвинокио преди 12 години
1,1млн взели всички по време на 3-ната коалиция, а сега само в М-вото на здравеопазването-5(ПЕТ)милиона?!?Като прибавим и останалите министерства,а какво става-нямало пари,криза било и т.н. глупости на Дърлянков,Цвинокио(Цв.Цв.) и другите корифеи-дърво,неокастрено дърво за ГейРБ!!!
365
3
 
6
 
! Отговори
of 433 преди 12 години
Недей така другарю, нужен си за форума да защитаваш червената нишка, пази се.Иначе, ние знаем че можеш да се олееш като Мая Манолова,Антон Кутев и *** Нинова-Шишкова,съпругът на която е несменяем митничар.
364
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е добре предишните вземаха и затова ги отсвирихме .Нови те дойдоха с идеята за нов морал и ,че те няма да правят така.Е какво оказа се че са бетер от предишните.Не мога да разбера какво пак се оправдават с предишните ,като не се различават от тях.