Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
5
 
5
 
! Отговори
до 429 преди 12 години
Ей акне такова, при Гея се натрупа резерв от над 8 млрд лева.Разбра ли пъпко такава!Перфектния Боко и тайфата му за две години го преполовиха.Още повече, че има приета през 2010 забрана за спиране на бонусите, но всички гербери са зинали да лапат(това е новия морал на Боко).
362
7
 
5
 
! Отговори
Кура Ми Янко преди 12 години
Сега ГЕРБ се опитват да подобрят рекорда на БСП по крадене.Всъщност от 1989 насам всяко едно правителство се стреми да надмине предходното по крадене и присвояване, но май ГЕРБ ще надминат всички останали.
361
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я гледай каква спретната социалиста ...Боли я *** за пенсионерите! Да си поръчва по двама тъпкачи да я разцепват ...и да си мисли ,че е велика?!?
360
1
 
7
 
! Отговори
Минувач преди 12 години
То Гарван на Гарван око не вади но както са тръгнали нещата май ще излезе грешна тази народна мъдрост.Доста интересно взе да става откакто Г.Първанов(агент Гоце) излезе от президентството много неща взеха да изкачат много помия взе да се лей типично по ДС и от двата лагера но на народа какво му трябва сеир чалга бира кифтаци е дано най накрая Господ да раздаде справедливост че да възцари спокойствие и благоденствие за изстрадалия български народ!!!!!!!!!!!!Бог да пазиБългария
359
4
 
11
 
! Отговори
до 423 преди 12 години
Абсолютно си прав, това правехте от тройната коалиця,парите от излишъка, вместо да направите нещо за държавата, ви си го делнахте помежду си,алчни червени отврати
358
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аа, те за това се възмущавали от премиите бе! Щото къде са 12 000, къде 150 000 - възмущават се що тия, сегашните, толко малко крадат... Че това си е умение! Не всеки го може! Затова казват, че сегашното правителство не го бива - щото не го бива в краденето колкото тях...
357
4
 
9
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд Земеделие на 1543 служители.Кой ли клраде повече а?
356
0
 
2
 
! Отговори
Do422 преди 12 години
хаха и аз си се питам същото, а и много други хора
355
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истински социалисти - те не крадат защото вземат от това си е тяхноа народа *** та още им вярва
354
1
 
2
 
! Отговори
421 преди 12 години
Бегай от тук!Има статии за Гоце и там можеш да дращиш.Ама не се натягай много, че нЕма да има бонус:)))
353
4
 
5
 
! Отговори
до 419 преди 12 години
Ти си толку *** та не мож разбра що е това бонус и к'во са пари за участие в борд.И даже да е истина за 150-те хилки на Нинова за 4 г , тогава имаше и излишъци за резерва.Сега нема пари за нищо(на Боко му капе кръв за всеки лев), ама оная от вписванията си е дала 48 хил за шест месеца или близо 100 за година.Ами ако беше там 4 г?
352
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хора,не мога да повярвам,че сме толкова богата държава-то крадене,крадене,а все има още какво да се краде! Сигурно съм от най-големите БГ будали,защото немога да си открадна нищо,дали от възпитание или от некадърност.....
351
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е да получим отговор и на следния въпрос : Гоце и Марин подписвали ли са за фалшивия паспорт на Куйович ? Отговорът на този въпрос ще даде отговорите на много други въпроси !?
350
1
 
7
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Затова има избори, за да си отиват крадците... но май идват по-големи! Булгартабак от бюджета ли се финансира или от здравните вноски, че нещо май не разбирам сравнението?!?!
349
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малеее оная от здравната каса я уволниха за някакви си мижави 12 000 лева. Ми тея с по 150 000 трябваше направо да ги обесят. Ама не - живи и здрави са си и се възмущават за премиите от 12 000 лева. Егати наглите ***.
348
5
 
6
 
! Отговори
крадльо преди 12 години
А,бе,ние българите сме голям майтап!Ми за какво стават политици-ДА КРАДАТ!ХОРА,ОСТАВЕТЕ ГИ ЧЕРВЕНИ,СИНИ,ЗЕЛЕНИ ИТ.Н.,има време и на тях да се потърси сметката!СЕГА Е ВАЖНО ЧЕ ТЕЗИ,С НОВАТА ПОЛИТИКА,ТОП-ЧЕНГЕТАТА,ПОД РЪКА С ТОПМУТРИТЕ,ТЕ НИ КРАДАТ В МОМЕНТА!НЕ ТРЯБВА ДА ГО ДОПУСКАМЕ!СЕГА!Не след следващите избори да им вадим кирливите ризи!Не влизайте в ТЕХНИЯ АНОНС!По този начин се ИЗМЪКВАТ,РАЗБЕРЕТЕ ГО!
347
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
социалистите и комунистите никога не са били нещо по-различновинаги всичко е било тяхно, защото те са създали таз държава и винаги се чувстват свободни да крадат каквото си искат от неяза социалистическия морал това никога не е било престъплениеостаналите бедни хора наистина са много *** че не могат да го разберат в продължение на 67 години вечедори и убииството в името на идеологията оправдаваха, и това не било престъплениесоц. партиите трябва да се забранят със закон поне за 90г.
346
1
 
10
 
! Отговори
поля преди 12 години
Хлъцнах от изненада!
345
6
 
14
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
ИСТИНАТА НАРОДЕ ЧЕ ВСИЧКИ СА КРАЛИ ОТ ЯКО ПО ЯКО И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ
344
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам тройка с Корнелия и Мая...а ако се включи и , или пък след това може тройка и с Цецка и Фидоската