Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
0
 
0
 
! Отговори
corderosa преди 12 години
abe vie 4etete li izobsto po-gore koi e vzimal parite?pak gerb i boiko sa vi v ustata.
402
0
 
5
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Премиите са хубаво нещо, но само за добре свършена работа, а не трябва да са награда за пост. Лицемерно е да орязваш пари от всякъде, а министрите да се награждават.
401
0
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
470 Това беше целта на политиците.Да ни смачкат и притиснат до стената та те да си правят каквото си искат и да няма кой да им се противопостави.Най лесно се управлява *** и беден измъчен народ.
400
1
 
3
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Тия от горе ни правят хептен на бълъци.Ама трябва да им шчупим главите та да им докажем кои сме.
399
0
 
5
 
! Отговори
НЕ гласувал за герб преди 12 години
до 469 а не така -всеки народ си заслужава управниците- два милиона избраха герб,те са правителство на малцинството,българите не са два милиона,оставете това ,ами ние не знаем другия ужас-бях придружител в болница,в окръжен град-болшинството хора бяха с объркани диагнози и бяха пристигнали на лечение от 50-80 км. хората бяха смачкани,обезверени,най-близките им болници бяха закрити и мога цяла вечер да ви расказвам и за жалост нищо не мога да направя,нито да променя,за това ,че два милиона избрах
398
4
 
7
 
! Отговори
Гласувал за Герб преди 12 години
А бе защо като клетите миньори се вдигнаха на протест за изкараните с кръв и пот извънпланово пари,впрегнаха цялата държавна машина и ги изкараха саботьори,зли кучета,предатели и т.н?Тока щеше да поскъпва заради тях,а защо не и водата,парното,дизела и бензина.Ама те са си виновни,че заработиха допълнително 100 милиона,които Герб прибра.И познайте къде са сега парите.В здравеопазването? За пенсии?Нееееее.Ей това са бонусите,които заграбиха лакомите управници! "Всеки народ си заслужава управниците
397
2
 
3
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Нито съм по-грозна нито по-глупава от сегашните богаташи.И при това положение защо трябва да съм бедна.
396
1
 
3
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
465 Айде де омръзна ми да съм бедна.
395
0
 
4
 
! Отговори
до 463 преди 12 години
ами хайде,аз сънувах,че казвам на боко -ще бъда 100 пъти по-добър премиер и той беснееше.първото което ще направя е да отменя концесиите на:елаците мед,асарел медет,челопеч -и тогава ще видите за какво става дума,фирмите участващи в доставка на лекарства,изпълняващи обществени поръчки-не трябва да бъдат офшорки,и по данъчна регистрация трябва да са на печалба за последните три години и т.н. и т.н. стига съм учил тия малките
394
0
 
2
 
! Отговори
До 461 преди 12 години
Най-добре е да са по-бедни.Така и така всички крадат,но като избираме бедни ,ще се увеличават богатите.Схващаш ли?
393
3
 
4
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Сегашното правителство са неудачници но за съжаление и на наш гръб.
392
0
 
3
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Нека всички тук които пишем да ги сменим.Ще взимаме и ние БОНУСИ но преди това ще питаме -важно условие за да няма после подобни недуразомения.
391
5
 
9
 
! Отговори
ужас преди 12 години
прави ли ви впечатление,че болшинството от правителството,начело с президента нямат семейство,боко ,на правосъдието,както и заместничката и,трайков,плевнята не може да се оправи с жена си -и какво става те не могат с едно семейство да се справят ще мислят и милеят за държавата и пребиваващия в нея народ,нямам нищо против хората които не са успели да създадат семейство,просто наблюдавам сегашното правителство,което определено не понасям
390
2
 
2
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
457 Кои ще са следващите.
389
1
 
6
 
! Отговори
Васил преди 12 години
457,съгласен съм да ги сменим всички,но не и с Меглена Кунева!За да не стане "от трън та на глог,че е по-висок".
388
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък Дянков щял да иска справка от всички министерства за бонусите.А самият той си е дал 37000 лв.бонус и е раздал още много на другите "заслужили".Май крадеца вика дръжте крадеца.
387
3
 
7
 
! Отговори
внимание!!! преди 12 години
та нали боко дойде за да на бъде като предишните,а то какво стана ,3 години говорят за крадливите бивши ,а то те им били еталон за крадене ,а ако успеем и повече ще откраднем,просто гнус
386
1
 
6
 
! Отговори
Ани преди 12 години
...И както е казал поета "живот ли е да го опишеш, разровиш ли го,ще мирише"...И все пак е добре,че някои разровиха,макар че замириса им видяхме и кирливите ризи и големия популизъм и подлото лицемерие.Затова на следващите избори да ги сменим всички.Тия вече се оядоха достатъчно,време е за следващите.
385
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хвала вази стари люде и ТОЯЖКА оправяла!Май трябва да играе тояжката!
384
1
 
14
 
! Отговори
ЦЕНЗУРООООО преди 12 години
И да триете и да не триете, ЧЕСТНИТЕ хора ще ви сочат с пръст: *** сте еййй.Лъснаха им на ГРОБАРИТЕ далаверките, а? И вие тичате да ги защитавате. Щото ще ви дадат да ги цуните отзад.Дянковото *** бая пари ще да ви е дал.А трийте ме. Пак ще си останете ***.