Борисов поиска прошка от българите и опонентите си

Премиерът откри в посолството ни в Тунис училище за политика
Обновена: 27 фев 2012 08:59 | 26 фев 2012 20:14,
299
Борисов поиска прошка от българите и опонентите си
Снимка: БТА

Поискал съм прошка от всички българи, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той обясни, че го е направил, тъй като днес е Сирни Заговезни и традицията е такава.

Борисов добави, че днес е поискал прошка и от всички свои политически опоненти.

Премиерът е на посещение в Тунис, където откри училище за политика в жилищна сграда към българското посолство. Заедно с придружаващите го министри и членове на българската делегация той се срещна с наши сънародници в посолството на България.

Основни проблеми пред българите в Тунис са пенсионното и здравното осигуряване, както и старата нормативна база, по която имат трудови договори. За тях е трудно да внасят осигуровки в България а и да получават пенсиите си в родината, ако решат да се върнат в България, каза Ели Соколова, която от 25 години работи в Тунис. По думите ѝ е необходимо двете страни да сключат спогодба, в която да изчистят тези въпроси.

Българските специалисти сега получават по-ниски заплати от своите колеги, местни жители. Български преподавател получава 900 тунизийски динара (около 450 евро), докато неговите колеги получават по 1500 тунизийски динара (около 750 евро). За това неравенство е виновна липсата на спогодба за висшето образование, посочиха участници в срещата.

Премиерът Борисов, министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, обещаха да представят тези проблеми пред своите тунизийски колеги на утрешните срещи на делегацията. Тези въпроси ще бъдат обсъдени и в България от членовете на кабинета, каза Сергей Игнатов, защото те са същите и в други страни от региона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
1
 
! Отговори
от 294 преди 12 години
Трябва само да се прочетат внимателно програмите им и как предлагат да се изпълнят?
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудех се за кой да гласувам? Всъщност не е да няма алтернатива. Всички кандидати на които не им се дава голяма трибуна са възможен избор. Защо? Ами защото със сигурност те не са спонсорирани от олигарски.
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов трябва да поиска прошка ,че е бил агент!
249
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
червени ,прочетете 284 - Василев какво пише,прочетете и се насерете!
248
1
 
2
 
! Отговори
696 преди 12 години
Samo Boiko nema tova onova polojenie to v Bulgaria e tejko ot odavna i niama miasto sa jen4ovci koito da pishat samo gluposti y foromite.Ako beshe premier predi krizata sa shtiahme da sme mnogo na pred.
247
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако можеше и да си признава, някой път за разнообразие, като сбърка, вместо да се оплаква непрекъснато как цял свят му пречи ...то лесно така, един път годишно кажеш едно "искам прошка" и после - чистак нов
246
4
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПРОШКА ЕПРОЩАВАМ:- НА КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ 20 ГОДИНИ МЕ ЛЪГАХА В СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ, А МЕ ГРАБЕХА- НА ДЕМОКРАТИТЕ, ЧЕ 20 ГОДИНИ МЕ ЛЪГАХА ЗА СВЕТЛОТО ДЕМОКРАТИЧНО БЪДЕЩЕ, А МЕ КРАДЯХА- НА ЦЪРКВАТА, ЧЕ МЕ ЛЪЖЕШЕ ДА СЛУЖА НА БОГА, А ТЕ СЛУЖЕХА НА ТИРАНИТЕ, ЗА ПО 30 СРЕБЪРНИКА- НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ, ЧЕ МЕ ОСТАВИХА ТОЧНО КОГАТО ИМАХ НАЙ-ГОЛЯМА НУЖДА ОТ ТЯХ И ПРОДЪЛЖИХА ПО ПЪТЯ СИПРОЩАВАМ ИМ, НО- НЕ МОГА ДА ПРОСТЯ ЕДИНСТВЕНО НА СЕБЕ СИ, ЧЕ ИМ ВЯРВАХ И ИМ СЕ РАЗДАВАХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ
245
2
 
1
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Браво на Василев, е това е Българин, а 285- супер противен да спре да реве, че е много смешен......
244
4
 
13
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Прошка.....?!За това,че прогони младите, интелигентните и можещите българи,за това,че на изборите обеща да посочи кои са олигарсите, да им конфискува милиардите и да ги вкара в затвора, а всъщност една Масларова не можаха да осъдят, пък за други да не говорим. Прошка за това,че обеща да направи България средно европейска държава със заплати от 1200-1500лева,а в момента се говори за програма 2020година.За това,че предлага като алтернатива на завършващите вишисти отглеждането на картофи и овце!
243
3
 
14
 
! Отговори
АЙДЕ,МАНИ СЕ БОКО преди 12 години
ВЕЛИК ЛИЦЕМЕР, НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ОТРЕЧЕ. МНОГО БЪРЗО СЕ ОРИЕНТИРА НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И БЪРЗА ДА СЕ СНИШИ. САМО ДЕТО НЕ РАЗБРАХМЕ КОГА Е ПОИСКАЛ ПРОШКАТА ОТ НАРОДА. БЕШЕ В ЩАСТЛИВАТА КОМПАНИЯ НА ДОСТА ЗАМОЖНИ ХОРА В БАНСКО И ОТТАМ СЕ ПОХВАЛИ КАК Е ДАЛ 5 МИЛИОНА ЗА СКИТЕ.ЗА ПРОШКА НЕ СТАНА И ДУМА.ПРИ МЕДИЙНОТО ОЛИГАВЯНЕ, ТАКОВА НЕЩО НИТО СЕ ЧУ, НИТО ВИДЯ. ДОРИ СОЛ ТАКОВАТА МУ БАРЕКОВ НЕ НИ ОЗАРИ С ВЕСТТА.ЗНАЧИ ТАКОВА НЕЩО НЯМА. БОЙКО БОРИСОВ Е НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ, НА КОЙТО МУ Е ПРЕЗ НЯКЪДЕ ЗА НАРОДА.
242
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakva proshka ??????? da napravi taka da svali cenite na lekarstvata ,cenit ena gorivata ,ceNITE NA EL ENERGIQTA ABE IMA MNOGO DRUGI NESHTA KOITO MOJE DA NAPRAVI PREDI NA ISKA PROSHKA
241
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 12 години
Да припомня!!!!! Герберастите са творение на сексуалните оргии между Боко и Плевнята, взели сте чертите и на двамата хем *** до безобразие хем меки китки
240
0
 
7
 
! Отговори
Az преди 12 години
И аз искам прошка! От швейцарците - че искам да сме като тях.. Дано в Тунис не е станало дума за "материала" или за "наследството".. , че тогава прошките ще трябва да са доста ..
239
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а цветанов няма ли да се осмели да си поиска прошка ? има за какво , твърде много има даже...
238
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 12 години
до 275 Ти си типичния *** гербераст
237
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе хубаво е човек да спазва обичаите, ама само с това не се изчерпват нещата...но дали той ще получи прошка ?
236
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Иска ми се , но не мога.Не мога да простя на човек , който се заявява , че няма да нанали ДДС , на лекарствата и на /не учебниците/ , аи на детските стоки. Та ние сме нация с най ниската граница на смъртост. Ние сме и изчеждаща нация.Вчера гледах Обама , който обяви , че лично ще разгледа всеки елемент от цената , увеличаваща цената на горивата. Но да акумулиращ средств в Държавният бюджет за да строиш магистрали, спортни зали, стадиони и прочее!!! Кой ше ги ползува?.За кого се строят?+
235
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б. Бойко ви е-а в болните мозъци комунисти нещастни и сега ревете за още по-четвъртит нали - ще го получите и на следващите избори!
234
0
 
2
 
! Отговори
алекс преди 12 години
До 272 Нено Добрев - Нещо не разбирам. Какво по различно изразявам аз или инж.Генов. И двамата мислим едно и също, но изразено с различни думи.
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, ПРОСТЕНО ВИ Е,КОЙТО НЕ РАБОТИ,ТОЙ НЕ ГРЕШИ.ПО МАЛКО ПЪРЖОЛИ ОБАЧЕ ДА ТЪПЧЕТЕ,/ДАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА КУЧЕТАТА СИ/,Я ВИЖТЕ КАК СТЕ ПОСИНЯЛ ,НАДЕБЕЛЯЛ И ПОЧЕРНЯЛ,ВЕЧЕ СКОРО ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТЕ НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ.НАЗНАЧЕТЕ СИ ПО ГРАМОТЕН И КОМПЕТЕНТЕН ГОТВАЧ.ТОЯ ПОСЛЕДНИЯ СИГУРНО Е ШПИОНИН ОТ БСП.