ДСБ с нова мярка в борбата срещу монополите

Тъмносините шокирани, че лекарствата можело да бъдат по-евтини с 50%
Обновена: 27 фев 2012 13:26 | 27 фев 2012 13:26,
89
ДСБ с нова мярка в борбата срещу монополите
Преди време ДСБ поиска Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром". Снимка: архив, Reuters

ДСБ настоява да отпаднат ограниченията, въведени с последните промени в закона за акцизите и данъчните складове, върху вноса и складирането на горивата.

Те са в противоречие с европейските закони за защита на конкуренцията и в същото време засилват пазарните позиции на Лукойл, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Радан Кънев.

Това е поредната, трета мярка, която тъмносините лансират от началото на месеца, за да поевтинеят стоките и услугите, и за борба срещу монополите у нас.

Преди това партията поиска премиерът Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром", а миналата седмица внесе в парламента промени в закона за защита на конкуренцията. До момента обаче отговор нямало от страна на управляващите.

Още по темата

Радан Кънев напомни, че ДСБ и СДС не веднъж са внасяли предложения за намаляване на ДДС върху лекарствата.

"Шокирани сме от изявлението на здравния министър Стефан Константинов, че  има резерви за намаляване тяхната цена с 50 на сто", посочи Кънев.

Ако това е вярно, според сметките на ДСБ, прави над 1 млрд. лв. годишно, които хората - най-вече болните и  възрастните, са платили от джоба си, твърди той.

Затова тъмносините ще поискат отговор какво е правило до момента правителството и защо не е забелязало тези резерви досега, а се сеща за тях, когато с помощта на Европейската комисия започва разследване на монополна структура на лекарствения пазар в България.

Състоянието на малкия и средния бизнес, както и реални мерки за подпомагането му, са били сред основните обсъждани теми от Националното съвещание на ДСБ, проведено в събота и в неделя в Хисаря, съобщи заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

"ГЕРБ има всички възможности за подпомагане на малките и средни фирми, ако последва нашите идеи за директен сблъсък с монополите", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: монополигориваДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
бай Промо преди 12 години
Не знам защо всички се занимават с Костов. Защо не кажат нещо за Луканов напр. (как пробиха ВИП-а на аерогарата и какво са извозвали оттам) или може би за Виденов - как и защо ни докара до 3 долара заплата.Каквито и минимални и максимални работни заплати да конструират за грабеж комунистите, каквито и методики да си спретват докато не заработи икономиката (без никакви пробойни) никой няма да може да се оправи. Някои хора пипат неща, които нямат представа как работят ... и резултатите са налице.
69
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Какъвто и популизъм да извадят, няма да влязат в следващия парламент.Това, което направи Костов в комбина с БСП беше тотална разсипия и разграбване на всички производства в България . От българската промишленост останаха отделни цехчет
68
3
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
Това което направи Костов се нарича смяна на модела в икономиката,нещо което КОМПАРТИЯТА НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ,НЯМАШЕ КАПАЦИТЕТ И ЖЕЛАНИЕ. А НА ПИШЕЩИТЕ ТУК ЩЕ КАЖА ЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМАМЕ ДРУГИ КАТО КОСТОВ.
67
2
 
4
 
! Отговори
охрана на затвори преди 12 години
дсб.искат да са монополисти във вси4ко,не става,оба4е са големи ***.затвор за дсб.
66
2
 
4
 
! Отговори
данъ4ен преди 12 години
какви ги мисли дсб.ако има кяр,добре ако нема,изпада в амок,що за партия е това ''***''.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е вярно,че цените на лекарствата би могло да се понижат с 50% и министъра досега си е мълчал значи е не за оставка , а за прокуратурата!
64
3
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Пич,сигурно има и такива като теб,които са били добре при Костов(то имаше добре и при Жан Виденов).Аз познавам двама такива,единия обаче не ще да чуе вече за Костов.Проблемът е,че другите две хиляди и двама,които познавам,не бяха добре нито при единия,нито при другия.Така че не се пъни толкова,само си припомни как Гад Зееви си изби парите за БГА само от един продаден имот,другите са му чиста печалба,че накрая и осъди държавата за милиони-благодарение на любимия ти вожд!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се поддавайте на манипулациите- ние така, ама и вие така, онези пък онака, демек всички са маскари. То че е така, така е, но нека след като се докаже за някого, че е злоупотребявал, да се накаже веднага, да се осъди и дълго да лежи в затвора, без значение от коя партия е и кой го защитава. Военен режим! Нима не е обявена война на народа от страна на великите комбинатори?
62
2
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Че нали по времето на Иван Костов бяха създадени тези монополи.Какво се прави на ущипан тъпия "С"иганин
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е толкова трудно - да се осъдят всички, които са се облагодетелствали по време на такава жестока криза, за мародерство. Защото те си играят с живота и здравето на народа.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И последният двойкаджия по математика може да пресметне, че ако не се крадеше така яростно и нагло у нас, съвсем нямаше да бъдем сочени за най-бедните, най-болните и най-нещастните в Европа. А това, че сме *** овце, които безропотно се оставят да ги стрижат, ще е още дълго време актуално.
59
0
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
И пак да си джиткаш с джипката все ще си останеш ***! И 5 джипа да си купиш все тая...вместо да излезе народа по улиците (както всички по света) тука пак сме си дървени философи! Аз съм добре - имам си! Откъде бе байно?!За да имаш на тези заплати трябва да си крадец - на 90 %!А ако си крадец трябва да си в затвора! Ам не си защото ...имаш джип! и едни такива следствени връзки! Тая държава загина !Вечна им памет на 7- те милиона мъченици
58
0
 
9
 
! Отговори
мр преди 12 години
И парното и бензина могат да са двойно по-евтини. Ама в тази държава само за Цеко Миневци е евтино.
57
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРИ преди 12 години
До кога разни такива фирмички ще ни диктуват живота? До кога ще дремем и ще си мислим, че живеем нормално? Трябва всички да застанем зад една идея и да съборим всички с Донев и компания. Време е да се осъзнаем!
56
0
 
15
 
! Отговори
Григор Нешев преди 12 години
Същата статия я има и в Дневник, обаче там има нещо интересно! Там тя е насочена най-вече за горивата, докато тук в Днес са я насочили за лекарствата! Защо там Аз, Дневник премълчават всичко, което се отнася за Донев, Софарма и изобщо за лекарствата в България? На какви се правят - на защитници на един монополист ли?
55
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, ***! за това че жените ви се пращят с други вина има Костов, не вИЕ, вие не сте заспали х...ве! манерки празни, Обичам ГЕРБ и БСП и ДПС и БКП и др.Тодор Жижков
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отче чети си молитвите по добре яа а не се занимавай с непон.тни за теб неща Нефтохим много трудно можеше да се продаде на друг заради технологията и нуждата от колосални инвестиий а Враца умря когато и цената на газта умря реалности какво да се прави
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОСТОFF никога нищо не знае даже и за приватизацията и за монополите сега чува и за мистър 10 % не знае.
52
0
 
12
 
! Отговори
? преди 12 години
Най-скъпи лекарства, храна, гориво ?? За какво говорим тука ??На това не му ли се вика геноцид ???
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕТИ СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА И КОСТОВ ДА ГОНИ СВОЙТЕ РОЖБИ!ДУМАЙ ГИ ТИЯ НА ТЕМЕНУЖКАТА СИ! ТРЪГВАШ ДА ТЪРСИШ ,ТЪРСИШ С ЛУПА И НИТО ЕДИН НЕ Е ПРИБЛИЖЕН НА КОСТОВ ,А ПЪК ТОЙ НАЛИ ДЕМОКРАТ ТА НИЩО ОБЩО С МАФИЯТА,ДС,БКП И БСП! НИЩО ,АМА НИЩО!