ДСБ с нова мярка в борбата срещу монополите

Тъмносините шокирани, че лекарствата можело да бъдат по-евтини с 50%
Обновена: 27 фев 2012 13:26 | 27 фев 2012 13:26,
89
ДСБ с нова мярка в борбата срещу монополите
Преди време ДСБ поиска Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром". Снимка: архив, Reuters

ДСБ настоява да отпаднат ограниченията, въведени с последните промени в закона за акцизите и данъчните складове, върху вноса и складирането на горивата.

Те са в противоречие с европейските закони за защита на конкуренцията и в същото време засилват пазарните позиции на Лукойл, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Радан Кънев.

Това е поредната, трета мярка, която тъмносините лансират от началото на месеца, за да поевтинеят стоките и услугите, и за борба срещу монополите у нас.

Преди това партията поиска премиерът Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром", а миналата седмица внесе в парламента промени в закона за защита на конкуренцията. До момента обаче отговор нямало от страна на управляващите.

Още по темата

Радан Кънев напомни, че ДСБ и СДС не веднъж са внасяли предложения за намаляване на ДДС върху лекарствата.

"Шокирани сме от изявлението на здравния министър Стефан Константинов, че  има резерви за намаляване тяхната цена с 50 на сто", посочи Кънев.

Ако това е вярно, според сметките на ДСБ, прави над 1 млрд. лв. годишно, които хората - най-вече болните и  възрастните, са платили от джоба си, твърди той.

Затова тъмносините ще поискат отговор какво е правило до момента правителството и защо не е забелязало тези резерви досега, а се сеща за тях, когато с помощта на Европейската комисия започва разследване на монополна структура на лекарствения пазар в България.

Състоянието на малкия и средния бизнес, както и реални мерки за подпомагането му, са били сред основните обсъждани теми от Националното съвещание на ДСБ, проведено в събота и в неделя в Хисаря, съобщи заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

"ГЕРБ има всички възможности за подпомагане на малките и средни фирми, ако последва нашите идеи за директен сблъсък с монополите", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: монополигориваДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
11
 
! Отговори
защо ни излъга? преди 12 години
Искам Борисов да ми говори всеки ден за Комунисти и Крадци, и същевремено да се вдигат Данъци, Такси, Акцизи, Цени на стоки от първа необходимост и цени на лекарства. Всичко Нагоре!После искам да ме успокои като каже че имаме най-ниските Данъци в Европа!Лицемерието и Подлоста са му типични черти.Борисов, ВИ, НИ, ИЗЛЪГА!
9
9
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
тишина ***, тишина казах!скапани комунисти
8
0
 
6
 
! Отговори
до 5 от 2 преди 12 години
..то като че ли е имало само едно правителство в този период - само артистите се сменяха...Прошката беше вчера...не я чухме...
7
8
 
13
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Костоф....ДЕМОНА НА РАЗРУХАТА В България..унищожителя на Българското престъпници крадци на народа ни управляват 22 години ..стани стани юнак Балкански от сън дълбок се събуду!!!!ДА ОСВОБОДИМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗ КРАДЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ
6
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
щом има и досега не са ги намалили,а са ограбвали болните и възрастни. да си подадат оставката незабавно цялото правителство.
5
9
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Много си точен !Ако бяха добри ,сега да са още на власт-----Дърти Слабоумни ***----ДСБ!
4
1
 
10
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
За кое ,...от правителствата от 1989г до сега ,....питаш?Защото и аз питам и чакам ----ИЗВИНЕНИЕ за -----22г.---преход.......!
3
7
 
16
 
! Отговори
АспиринаЖия преди 12 години
Е главния монополист и играч на пазара с хапчета, не беше ли точно на мангасара Костов човек и креатура, ся тия смешни палячовци и демагози кво се правят на стреснати? Аман от *** в тая държава бе!
2
5
 
20
 
! Отговори
въпрос с повишена тр преди 12 години
Да, наистина, какво е правило до момента правителството ????
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркът продължава! Създателите на монопилистите и олигарсите ще започват "борба" срещу тях...