Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите

Държавата да вземе мерки, призова Ангел Джамбазки от ВМРО
28 фев 2012 17:00,
186
Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите
Столипиново. Снимка: архив Булфото

Националната стратегия за интеграция на ромите (2012-2020), която се обсъжда в Народното събрание, повтаря почти дословно всички останали такива програми, убеден е общинският съветник и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той допълни, че на последния парламентарен контрол на 24-ти този месец народните представители просто са упражнявали ораторските си умения върху стратегията, без дори да са я чели.

Миналия петък до гласуването й в НС не се стигна заради изчерпване на времето за законодателна дейност. На заседанието на парламента обаче се разгоря бурен дебат за ромите.

Днес Джамбазки определи дебата като абсолютно безсмислен. Той обясни, че чрез измислени термини и понятия в стратегията се заобикалят истинските проблеми с малцинствата.

"Ромите няма да се впишат по-лесно в обществото ни, ако сменим начина, по който ги наричаме", заяви общинарят.

Още по темата

По думите му страната ни трябва да разработи своя собствена политика, която да помогне на хората, които живеят до нас, но не и с нас, да се впишат в обществото.

Джамбазки заяви още, че единственият резултат от изготвените стратегии и отпуснатите пари за интеграция на ромите досега са няколко десетки луксозни коли и скъпи имота на определени хора.

Общинският съветник допълни още, че намира стратегията за дискриминационна, защото облагодетелства ромския етнос за сметка на "неромите".

Ангел Джамбазки изрази недоумението си защо трябва да се отпускат средства от държавния бюджет, за да се строят общински жилища за хора, които не плащат задълженията си.

"Толкова много млади семейства чакат за общински жилища", допълни той.

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера заяви, че Народното събрание се занимава само с имагинерни неща.

От партията предлагат да се вземат адекватни мерки срещу просията и скитничество на ромите.

По думите на Контрера и Джамбазки обществото и политиците са оставили тези два проблема като маловажни.

Те обаче смятат, че скитничеството предшества по-тежки престъпления като джебчийството и дори проституцията.

Просията пък генерирала трафик на хора и носела огромни приходи на определени ромски фамилии.

От ВМРО предлагат тези две престъпления да се наказват с общественополезен труд.

Ангел Джамбазки предложи хората, заловени да просят, да чистят коритата на реките или да помагат при почистването на градовете при тежки зими като тази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
9
 
! Отговори
Балморал преди 12 години
Драгалевския *** беше главното действащо лице във съсипването и разграбването на държавата.Днес необезпокояван дава акъл от трибуната на Парламента.И просто няма кой да го навре там където му е мястото - в пандиза.
96
7
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Джабазки,ти си ***!
95
1
 
4
 
! Отговори
dadada преди 12 години
Точно така приятелче,така става,когато създаваш изкуствено гета!
94
0
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО, ПРЕДИ САМ ДА СИ БИЕШ КАМШИКА, ТА ЮРЪПАТА ДА ТИ РЕЧЕ КОНГРЕЙТ-СЮНЕТШЪН, СИ СВЪРШИ ТВОЯТА РАБОТА - В БЪЛГАРИЯ имаме най-ниското данъчно облагане на богатите, най-високо за бедните и нямаме социално и икономическо развитие. От 23 години отглеждаме изкуствен парников бизнес и той все е болнавичък и БЕЗ ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ (то, какво да очакваме от комунисти бизнесмени) ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ!!! ОБАЧЕ, ХАЙДЕ ПРЕДИ ДА ОПРАВЯТЕ, ЮРЪПАТА (за едно кнгресюлейшън), ПОЧНЕТЕ ДА СПАЗВАТЕ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Вече никой не Ви пречи, та като европейци да публикувате СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИТЕ ПЛАНИРАНИ в бюджета за 2012г., ще започнете да спазвате "Харта за правата на човека", залегнала в Лисабонския договор и Конституцията ни:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа. Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека и е ГЕНОЦИД, който е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!!БОКО - ДО РАИРАНИЯ ШАЕК ВИ ОСТАВАТ 2 ГОДИНИ
93
2
 
12
 
! Отговори
Американския план ! преди 12 години
Ран-Ът планът, който цели геноцид на българската нация, върви към успех. Доказателство е не само драстичното намаление на българското население, но и прогресиращата мизерия, в която живеем. Хиляди интернет потребители вярват, че през 90-те години на миналия век у нас е бил договорен геноцидът на нацията. Според плана Ран-Ът българите трябва да се стопят до 5 милиона, тъй като за толкова души стигат ресурсите в страната. В изработването на този план дейно участва Иван *** .
92
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЗА РИМСКАТА ДИВАЩИНАПО КОНСТИТУЦИЯ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПОВЕДЕНИЕТО И ИЗДРЪЖКАТА НА ДЕЦАТА, ДО ПЪЛНОЛЕТИЕ 18 г., Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ (НЕ НА ДЪРЖАВАТА!!!)Нека видим днешната трактовка на бг. Закони - Семеен кодекс: Чл. 6. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на районния съдия по постоянния адрес на лицето. (3) Районният съдия изслушва двамата встъпващи в брак, родителите или попечителя на непълнолетния. Просто е да се запише ал.4 и 5:ал. (4). - ЗА НЕЗАКОННО СЪЖИТЕЛСТВО НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА С ЛИЦЕ ОТ 16 ДО 18 ГОДИНИ ЗАТВОР ОТ 3 ГОДИНИал. (5). - ЗА СЪЖИТЕЛСТВО НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА С ЛИЦЕ ПОД 16 ГОДИНИ ЗАТВОР ОТ 5 ГОДИНИ КОГАТО ЛИЦЕТО ПОД 16 ГОДИНИ ЗАБРЕМЕНЕЕ, ЗАТВОР ЗА БАЩАТА ОТ 10 ГОДИНИ...В затвора ще го научат Защо педофилията е лошо нещо!!!
91
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На сантиметри сме от гражданска война! Не остана нито един българин, който да е толерантен към смрадливите животни!
90
1
 
23
 
! Отговори
За управниците! преди 12 години
Безработни *** с 13 деца...Когато ги питат как се изхранват?Отговорът бил - много лесно, от детските!Тези се плодят като марокански скакалци и опоскват бедният български бюджет.Няма ли да се сложи някакъв ред - до трето дете детски, после няма.В Китай налагат ограничение за едно дете, а при нас търтеите се плодят на конвеер.Ако работят да имат деца, но българина да работи изнемогвайки, за да храни лентяите - НЕ!
89
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯЧл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.ПРЕДЛАГАМ ГЕРБ ПЪРВИ ДА ПОЧНАТ ИНТЕГРАЦИЯТА...- ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ И ЗАМ. МИНИСТРИ, ДА ОСИНОВЯТ ПО ДВЕ ЧАВЕТА..., И ОТ ЗАПЛАТИТЕ И БЕЗОТЧЕТНИТЕ ИМ ПАРИ ОТ ПАРЛАМЕНТА, ДА ОСНОВАТ И ФИНАНСИРАТ "ФОНД ЗА ИНТЕГРАЦИЯ"...БЕЗКРАЙНИ РИМЛЯНСКИ ЛЪЖИ... "... - .80% нямат тоалетни..."КАКВО НИ КАЗВАТЕ... - ЧЕ СИ ВЪРШАТ МЪРСОТИИТЕ ПО УЛИЦИТЕ... ЛИ...???- ИЛИ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ СТУДЕНТСКИ БРИГАДИ ЗА ДА ИМ КОПАЕМ ТОАЛЕТНИ..., НО АКО ДЕПУТАТИТЕ ИЗКОПАЯТ ПО ЕДНА МОЖЕ БИ, НО САМО МОЖЕ БИ, ЩЕ ПОУМНЕЯТ
88
0
 
7
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 34.Ти,че си ***-ясно,ама тези 12 дето са ти оценили положително коментара са по-*** и от теб.САЩ са извършили най-големият геноцид в историята-заличили са коренното население на цял един континент.Откъде на къде сравняваш индианците с нашите ***???Господи слез си събери вересиите.
87
0
 
10
 
! Отговори
Балморал преди 12 години
Какви са тези интеграции?????Кой ще интегрира младите българи , които са обезверени от ставащото на територията БГ и са принудени да емигрират за едно парче хляб.А тук една шайка разпасани олигарси и един файтон притворни политици ще си живеят живота като латинобарони.Върнахте държавата не във третия свят , ами две нива под банановите републики.Но *** са важни за вас , защото благодарение на техните гласове сте във играта.
86
1
 
13
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 12 години
Скоро ще предприемат мерки да интегрират и българите в България, че ще станат малцинства скоро.
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спокойно българи,не си струва да се ядосваме,нищо не можем да направим,всичко вече са го решили другаде,за нас остава не лекото решение да се примирим или да емигрираме,но и в двата случая загиваме като нация!Ако има бог,нека накаже всички български политици,и най-жестоко комунистите и комунизма,те ни докараха това бедствие!
84
1
 
3
 
! Отговори
дядо преди 12 години
до румен 221руменчо много учено дяте сисигур имаш повече от едно висшеда земеш да завършиш и едно средно белким ти намерят място в държавната администрацияне че ще ти позволят да направиш нещо хубавопоне в администрацията ще има хора дето знаят за какво ставадума и ще изкараш някой лев и ако случайно българина избере свястнидържавници ще има кой да свърши нещо за народаа не като днешните - юркат хората по границите пък ако ги вкараш в някоя циганскамахала тирове с цигари ще натоварят
83
13
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
България категорично иска Иван Костов на власт. Само ТОЙ може отново да ни спаси. С КОСТОВ бяхме тръгнали нагоре, и ГРОБ ни сринаха на долу! ФАКТ.
82
0
 
16
 
! Отговори
Продължение на 103 преди 12 години
Родителите на деца, настанени в дом да плащат издръжка, в противен случай да полагат обществено-полезен труд.Детски и помощи - само до трето дете.Да се въведат глоби и сериозни наказания за учители, които не пишат отсъствия.Всички пари, отпускани до сега като социални помощи да се пренасочат към издръжката на детски домове, да се подобрят условията на живот в тях и да се осигури специализирано целодневно обучение, за по-големите ученици и професионално.
81
3
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Гледам ВМРО имат конкретни предложения, а самият Джамбазки е съборил със вои доклади няколко незаконни *** катуна. Само той води битката в Столична община срещу *** привилегии. Виждам, че разни атакаджии сега реват "Волен!" и "АТАКА". Само че АТАКА с 20 депутата в НС нищо не направи, а ВМРО без народни представители вършат 100 пъти повече работа. Не съм привърженик на никоя политиоческа партия, но резултатите се виждат. Всичко друго е празну лозунги и кряскане по площадите.
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един е пътят за интеграция - задължително образование до 18 г.1) Ако някое дете не посещава училище редовно да се настанява в дом. Домовете трябва да бъдат три типа: - за деца със специални медицински потребности и държавата да осигурява всичко необходимо за лечението и развитието им; - за проблемни деца - подобно на някогашните ТВУ-та, да бъдат със строга дисциплина и ред; - за деца с добро поведение, но останали без родителска грижа, режимът да е лек и сравнително свободен.
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрахте ли вече че от 20 години българите и останалите народи в бг,сме роби на ***,поне те така говорят и смятат,че сме им длъжни!
78
0
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до75 НАЛИ- аз съм Б Ъ Л Г А Р И Н !!! не съм политик и стига равнявай хората с политици и *** - политик и *** са номади , една и съща помия и за *** не стават , едните миришат а другите вунът !