Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите

Държавата да вземе мерки, призова Ангел Джамбазки от ВМРО
28 фев 2012 17:00,
186
Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите
Столипиново. Снимка: архив Булфото

Националната стратегия за интеграция на ромите (2012-2020), която се обсъжда в Народното събрание, повтаря почти дословно всички останали такива програми, убеден е общинският съветник и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той допълни, че на последния парламентарен контрол на 24-ти този месец народните представители просто са упражнявали ораторските си умения върху стратегията, без дори да са я чели.

Миналия петък до гласуването й в НС не се стигна заради изчерпване на времето за законодателна дейност. На заседанието на парламента обаче се разгоря бурен дебат за ромите.

Днес Джамбазки определи дебата като абсолютно безсмислен. Той обясни, че чрез измислени термини и понятия в стратегията се заобикалят истинските проблеми с малцинствата.

"Ромите няма да се впишат по-лесно в обществото ни, ако сменим начина, по който ги наричаме", заяви общинарят.

Още по темата

По думите му страната ни трябва да разработи своя собствена политика, която да помогне на хората, които живеят до нас, но не и с нас, да се впишат в обществото.

Джамбазки заяви още, че единственият резултат от изготвените стратегии и отпуснатите пари за интеграция на ромите досега са няколко десетки луксозни коли и скъпи имота на определени хора.

Общинският съветник допълни още, че намира стратегията за дискриминационна, защото облагодетелства ромския етнос за сметка на "неромите".

Ангел Джамбазки изрази недоумението си защо трябва да се отпускат средства от държавния бюджет, за да се строят общински жилища за хора, които не плащат задълженията си.

"Толкова много млади семейства чакат за общински жилища", допълни той.

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера заяви, че Народното събрание се занимава само с имагинерни неща.

От партията предлагат да се вземат адекватни мерки срещу просията и скитничество на ромите.

По думите на Контрера и Джамбазки обществото и политиците са оставили тези два проблема като маловажни.

Те обаче смятат, че скитничеството предшества по-тежки престъпления като джебчийството и дори проституцията.

Просията пък генерирала трафик на хора и носела огромни приходи на определени ромски фамилии.

От ВМРО предлагат тези две престъпления да се наказват с общественополезен труд.

Ангел Джамбазки предложи хората, заловени да просят, да чистят коритата на реките или да помагат при почистването на градовете при тежки зими като тази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Волен,Волен,Волен премиер!Атака победа!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака и ВМРО да направят някаква коолиция всичко друго са шменти капели
55
2
 
12
 
! Отговори
Расист преди 12 години
Дей доста минуси получих,това или са комунисти или мазни ***!Концлагер за отрепките, АНТИ-българи, които ми пишат минуси !
54
0
 
9
 
! Отговори
!! преди 12 години
Ем Евала на Джамбазки !Ще го запомня с добро този човек !!
53
1
 
7
 
! Отговори
Ромел преди 12 години
ООН нали държава щеше да им прави ?
52
2
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Все още има хора -българи които смятат Волен за лъжепатриот,което е пълно ЛЪЖА,измислена с цел да се затрие партия Атака !Но има и хора като мен които вярват на Волен !Затова ще пиша едно и също нещо ,една дума :АТАКА ПОБЕДА!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиха перфектна магистрала. . . . . Никой не минава с дни. . . . . . Чува се скрибуцане в далечината. Черна точка която расте. Това са трима роми които возят на каручка ковчега на последния българин в България. . . , , Айде, чабук че е студено-казва единия, вероятно старшия. -Да фърляме тоа гяурин и да бегаме. Ти пребърка ли го?-Даааа!-отговаря другия. -Ама имаше само фишове за платени данъци в джобовете, 1 лев и снимка на Бойко Борисов. -Аллах здраве да му дава, цяла държава ни даде!-отговарят в един глас тримата роми и бързо ситнят по лявото платно на магистралата. . . . . . . . Вижда се вече там, където някога беше Бургас.
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен президент Волен президент Волен президент Волен президент Волен президент !
49
12
 
3
 
! Отговори
Расист преди 12 години
ВМРО са лъжепратриоти ,само Атака е най-патриотичната партия!На следващите избори гласувам за Сидеров !Писна ми вече от тия *** ,време да отвърнем на удара !
48
2
 
8
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Има *** "пенсионери",---здрави ,прави трудоспособни на 100%,НО --- с ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ---1-ВА КАТЕГОРИЯ !?Българите отново се ПРОДАЛИ НА *** !
47
1
 
13
 
! Отговори
Отровено общество преди 12 години
Интеграцията на ромите е расистки проект финансиран от Сорос, чиято краткосрочна цел е да насъска *** и другите едни срещу други. Задайте си въпроса: В САЩ говорят ли непрекъснато за интеграция на индианци, африканци, мексиканци, ирландци и т.н. и т.н.? Ако не беше тва изкуствено и дори насилствено разделение, вече и много смесени бракове щеше да има и т.н. Ако хванеш двама и непрекъсното им натякваш че повече трябва да се харесват, те най-накрая ще се намразят!
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Овце, ревете сега. Смятате Волен за луд, нали?! Заслужавате си съдбата, нещастници скапани.
45
2
 
10
 
! Отговори
Расист преди 12 години
До 56Иди се гръмни ,мръсен *** !България на българите,останалата *** или у Анадола или у Сибир !
44
1
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Ами къде СПА ----22г.----?"Късно е либе за китка "----*** е в ход в Бг !*** пораснаха ,развиха се на ---роми ,а българите станаха----***,щото спаха ---22г
43
1
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
предлагам : *** на северният полюс ; *** на южният , НАТО джандар -това е ИНТЕРграция
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 2 седмици като бяха големите студове, *** в колони използваха мързела на горските да излизат в студа и с каруци пълни догоре с дърва се изнизваха о по заснежените черни пътища от горите край Велико Търново. Минавах с бус ...времето облачно вали сняг.. *** студ...и гледам сред дърветата бавно бавно необезпокоявани цели вериги по 4-5 каруци препълнени с изсечени дървета да газят в снега.Тишина и мъгла бавно скапват душата при тази гледка...която оставя само чувство за отврат.
41
2
 
11
 
! Отговори
Расист преди 12 години
*** махали се разширяват със всеки изминал ден !Сапуна се увеличава ,време е да вземем мерки !Мисля че Волен Сидеров говореше истината за *** !
40
4
 
18
 
! Отговори
Расист преди 12 години
След 20 години население на България:1.*** " Ром "- 1,500,000 души2.*** - 2,000,000 души3.Българи -1,000,000 души4.Имигрантска *** -1,000,000 душиВреме е събуждане братя,напред за свобода!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да има нов Чочоолу от Стара Загора.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разправях ви едно време като имахме милиард излишък - по 1000 евро в джоба на всеки *** и едно посочен билет за Европа, ама вие - не, та не.