Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК

Комисията не защитавала българските потребители от монополни цени
Обновена: 29 фев 2012 12:16 | 29 фев 2012 12:16,
117
Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК
Иван Костов Снимка: архив, БТА

Синята коалиция настоява за оставката на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията, защото не защитава българските потребители, съобщи съпредседателят на десните Иван Костов.

Причината е, че 11 месеца след като беше наложен мораториум върху цените на горивата, Лукойл е монополизирал цялата база за съхранение на течни горива и все още отказва да монтира измервателна апаратура, с която да бъде наблюдавано движението на горивата.

Тогава беше сезирана КЗК да спре тези монополни цени и извличането на високи монополни печалби, припомни Костов.

"Днес нищо не е направено, няма никакво произнасяне, не е валидна и тезата, че се отчитат международните цени, защото ако това беше така, дизелът в България щеше да е по евтин от този във Франция", коментира тъмносиният лидер.

Десните са категорини, че ще търсят всички парламентарни средства, за да принудят КЗК да си свърши работата и да защити пазара.

Още по темата

По думите на Костов докато цените са монополно високи, фалират малките и средни фирми, което е в противоречие с обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия и среден семеен бизнес.

"Къде е вашето съчувствие към това", обърна се към управляващите лидерът на ДСБ.

Костов припомни, че са внесли промени в закона за защита на конкуренцията и поиска от управляващите подкрепа за тях, ако те се стремят наистина да запазят работните места в малките фирми.

"Виждаме, че има известно раздвижване, след като заявихме, че трябва да се предоговори цената на газа",  коментира той.

Днес у нас идва председателят на УС на Газпром Алексей Милер, добави Иван Костов и отбеляза, че в момента България плаща по 450 долара за 1000 куб. метра газ - цифра, която би могло да бъде предоговорена в посока надолу, както това е станало с други европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
0
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
"Той ако беше замесен в БКП/БСП далаверите - нямаше червените..."Ама ти сериозно ли? А РМД-тата не бяха ли началото на червените олигарси? Та костов продаде /подари/ на базценица по-голямата част от държавните активи на бъдещите червени олигарси, като това стана възможно след пробутани от него закони! Или сега ще ме "убедиш", че не съм прав, а костов е продавал на "свестни" хора, а не на партийни другари.... Недей да мислиш хората за безумно късопаметни, че да пробутваш такива врели/некипели!
71
0
 
8
 
! Отговори
ей 81 преди 12 години
Има следприватизационен контрол, след като костов падна нито едно от следващите (червени) правителства не го задейства. Това е отговора. това беше цената поне за малко да имаме демокрация и да я развием и след неговото управление, но се провалихме...
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викам да организираме един протест пред парламента против високите цени на горивата... обаче тънката работа е да се пуснат безплатни кюфтета, кебапчета и бира на площада тогава не 1000 ами 100 000 ще дойдат... това е Бай ***....
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте да залеем пармалента с нафта и бензин и да го подпалим, чиста работа...
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ СТАТИЯ ЗА СОФАРМА И ОГНЯН ДОНЕВ КАТО НАЙГОЛЕМИЯ ТУНЕЯДЕЦ?????ДАЛИ И ТИЯ МЕДИИИ НЕ СА ЧАСТ ОТ ИМПЕРИЯТА НА ТОЗИ ***???? И ЛЮБО ПЪПКАТА< КОЙТО ПРЕДИ 10 и повеяе години помогна на СТЕФАН СОФИЯНСКИ ДА ПРИЛАПА АТРАКТИВНИ СОФИЙСКИ ИМОТИ ЧРЕЗ СОФИЙСКИ ИМОТИ ЕАД?
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а Боко ни показва среден пръст и червен картон... вече 2 години!
66
11
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Костооов , Костов , наистина не можа да надскочиш гена си , като беше на власт.Далаверата и кражбата те привличаха неудържимо.За по-умен от всички ли се мислиш ? Ей затова ти показаха червен картон на изборите.
65
0
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 12 години
Да се организираме. Какъв е проблема? Ама като знам *** какъв е, надали ще стане. А и цените на горивата не са чак толкова стряскащи, ако махнем акциза. Но акциза го определя държавата, а не търговеца. Затова примера с доматите не е правилен. Едно е да принудиш търговеца да намали надутите цени на доматите, друго е да накараш държавата да намали или дори да премахне акциза. Но тогава няма да има за партийни субсидии. Схващаш ли тънката разлика. От къде мислиш са милионите на месец за партиите?
64
0
 
5
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
трудно...но не е невъзможно.Само трябва някои главички да проумеят, че в случая няма да става дума за 50-60 стотинки по евтино...и що пък да ходя чааак до там....а за това, че ще се устояват принципи.А само за горивата ли?Ето...пак има новини, че искат да увеличават тока с 9.1%!!!
63
4
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
НЕ АРГУМЕНТИРАНОТО, ПО ПРИНЦИП ПЛЮЕНЕ ПО ИВАН КОСТОВ Е ТОЧНА ДЕФИНИТИВНА ДИАГНОЗА ЗА ОСТЪР ЧЕРВЕН ИДИОТИЗЪМ! Какво ли не направи червената *** за да унищожи най-образования ни с опит и доказал се политик , но безуспешно! Ако вместо мадридският мошеник, докаран от червената ***, Костов беше продължи с реформите днес България щеше да е като Хърватин и близко до Чехия! Българският ***-шаран мошеници и самозванци, които обещават с лекота, е яжте сега червения...
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможно ли е да се организира следното мероприятие? Организираме се да не купуваме от бензиностанциите на определена фирма. Докато я принудим да свали цените?Така са направили гърците, след като са вдигнали цените на доматите. Организирали се и престанали известно време да купуват домати. Търговците били принудени да свалят цените на по ниско ниво от началното! Дали в БГ може да стане нещо подобно?
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОПЕК и САЩ продават по-скъп петрол от Русия, а цените в отделните държави зависят главно от местните данъци и потреблението. За миналата година например по-високите цени доведоха до спад от 10% на купения бензин в България. Сега в момента има нов ръст на цените, защото САЩ са най-големия вносител на петрол, основен играч и спекулират на борсите и купуват огромни количества петрол, за да се запасят за лятото, когато американците харчат най-много за колите си.
60
11
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
А защо другаря Костов не ни защити от Софийска вода, от Топлофикация от Ч!ЕЗ? Защо? Хванал е темата Лукойл и я дъвче вече толкова години. Той продаде за стотинки Нефтохима на Лукойл. Ако някой е виновен, то това е той. Да не забтавяме е инвеститора ГАД ЗЕЕВИ. Ама за това другаря мълчи, като партизанин на разпит.
59
4
 
13
 
! Отговори
Чича Ви преди 12 години
Добре , че беше Костов през 97-*** да ни спаси от глада и мизерията на Виденов , иначе тогава половината българи щяха да са измрели от глад , а останалите щяхме да живеем в кашони , бараки и землянки , както в Централна Африка
58
0
 
0
 
! Отговори
до САНДЪОВ преди 12 години
Приятел,какво става с парите?Викахме,крякахме-аванс взехме,ама остаъка?ХАЙДЕ ИЗДЪЛЖАВАЙ СЕ,НАЧАЛНИКА ТИ Е ТУК ДНЕС,СЛЕД ТОВА НЯМА ДА НИ ХВАНЕШ НИТО ЗА ШИСТОВ,НИТО ЗА ПУЧИ ГАЗ!
57
0
 
0
 
! Отговори
справка преди 12 години
До 73Може и да Си прав,но принципно отстоявам тезата си.
56
1
 
5
 
! Отговори
Стария преди 12 години
В ОТГОВОР НА разумния 48!ПРОТЕСТ!Драги управляващи,Направете мижавата ми заплата да е съизмерима с цената на горивата!Даваме ви срок от една цяла неделяпакет от мерки, подходящ да се намери,така че заплатата ми да не се определяот ненаситни и алчни мародери-кожодери.Очакваме да защитите изконния ни интересв противен случай, готови сме за нов протест.Тогава, обяснения за ДДС, надбавки и акциз -не щем! ПОБЕДА ще е нашия девиз!
55
6
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Синята коалиция БИ БИЛА най-адекватната алтернатива на това правителство, но само ако от нея изчезнат завинаги всички стари муцуни начело с И. Й. Костов. Докато те са там нищо добро не чака коалицията, дори няма да влязат в следващ парламент. Като толкова "милее" за страната и партията си Костов, защо сам не даде път на младите? Отговорът е елементарен - защото е стар номенклатурен кадър, замесен в БКП далаверите и поради това ще се държи до последно - като удавник за сламка!
54
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
57-ми,- Не знаех, че сме единствената държава която използва ядрена енергия...- ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА И ТЕЗИ РАЗХОДИ...- ВРЕДЕН Е НЕ ПЕРИОДА НА ПОЛУРАЗПАД, А ИНТЕНЗИВНОСТТА НА ЛЪЧЕНИЕТО (КОЕТО ВЪЗДЕЙСТВА ОТ 3 ДО30 САНТИМЕТРА...- УРАНА ГО ИМА В ПРИРОДАТА, НО НЕ ВИЖДАМ ОТ ТОВА, ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА ДА Е СВЪРШИЛ ИЛИ ДА НИ СЕ РОНЯТ ЗЪБИТЕ...
53
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 12 години
Истината е че НЕФТ има ... и ще има , никой не знае колко остава и за колко време , просто и елементарно се спекулира за да може да се вдигат цените , справка - цената на литър гориво в близкия изток е 10 цента. *** *** пазарна икономика ...