Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК

Комисията не защитавала българските потребители от монополни цени
Обновена: 29 фев 2012 12:16 | 29 фев 2012 12:16,
117
Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК
Иван Костов Снимка: архив, БТА

Синята коалиция настоява за оставката на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията, защото не защитава българските потребители, съобщи съпредседателят на десните Иван Костов.

Причината е, че 11 месеца след като беше наложен мораториум върху цените на горивата, Лукойл е монополизирал цялата база за съхранение на течни горива и все още отказва да монтира измервателна апаратура, с която да бъде наблюдавано движението на горивата.

Тогава беше сезирана КЗК да спре тези монополни цени и извличането на високи монополни печалби, припомни Костов.

"Днес нищо не е направено, няма никакво произнасяне, не е валидна и тезата, че се отчитат международните цени, защото ако това беше така, дизелът в България щеше да е по евтин от този във Франция", коментира тъмносиният лидер.

Десните са категорини, че ще търсят всички парламентарни средства, за да принудят КЗК да си свърши работата и да защити пазара.

Още по темата

По думите на Костов докато цените са монополно високи, фалират малките и средни фирми, което е в противоречие с обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия и среден семеен бизнес.

"Къде е вашето съчувствие към това", обърна се към управляващите лидерът на ДСБ.

Костов припомни, че са внесли промени в закона за защита на конкуренцията и поиска от управляващите подкрепа за тях, ако те се стремят наистина да запазят работните места в малките фирми.

"Виждаме, че има известно раздвижване, след като заявихме, че трябва да се предоговори цената на газа",  коментира той.

Днес у нас идва председателят на УС на Газпром Алексей Милер, добави Иван Костов и отбеляза, че в момента България плаща по 450 долара за 1000 куб. метра газ - цифра, която би могло да бъде предоговорена в посока надолу, както това е станало с други европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Костов не беше се раждал изобщо, сега в България живота щеше да е по-лесен !
51
6
 
12
 
! Отговори
справка преди 12 години
Синята коалиция е най-адекватната алтернатива на това правителство.
50
2
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
На баба ти.....
49
0
 
2
 
! Отговори
TUPOTA.... преди 12 години
UPRAVNICITE SEGA OT GERB ULISANI V RAZPREDELENIETO NA PARITE DAVANI OT MONOPOLITE ZABRAVIHA KAKVO SA OBE6TALI.TE SE OTDELIHA TOLKOVA OT OBIKNOVENITE HORA,4E NEPOSLNITE GORIVA UBIVAT MALKIQ I SREDEN BIZNES, SVIVAT POTREBLENIETO DO NULA I PARALIZIRAT BIZNESA.TAKA PE4ALBITE NA MONOPLITE NAMALQVAT A I OT TAM "SUHOTO" KOETO SE DAVA BA NA BORISOV I SIE DA SI MUL4AT. 3 GODINI NE SE PIPNA I EDIN MONOPOLIST, A V.ZLATEV I SIE IZPOLZVAT TOVA. TUPOTATA I AL4NOSTTA NA UPRAVNICITE 6TE GI ZAKOPAQT.
48
3
 
11
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Когато дизелът ИЗЛИЗА от немска рафинерия с 10 ст. по- евтин -литъра -от тези на ЛУК ..Когато във Франция - излиза от рафинерия - с дори 30 стотинки -по-евтин от ЛУК- ..тогава другари , ТЕМАТА за руските агенти и руската МАФИЯ у нас - става още по- актуална :))Когато и още ДВЕ години ще си монтират уредите - за ВХОДА на Росенец -!!??- тогава темата и майките ..- става още по- актуална ..Когато и нефтът НЕ Е "брент" и екологията не еевропейска , и заплатите в ЛУК - също не са , тогава въпросът " КАКВО става ?? е още по- актуален ////:)ДОКОГА ??? Мутрата и руските агенти унас - ще издевателстват над ГРАЖДАНИТЕ ???Танов, внимаваш ли да няма други "митнически" складове на фирми , които искат да внасят по-евтино ??И изобщо за КАКВИ митнически складове става дума - когато се ВНАСЯ от европейски държави ??Или спокойствието на митниците и интересите на руските агенти , все ОЩЕ са най- важни в България ???!!??
47
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Броят на автомобилите в България е нараснал от 2 милиона през 1990 г. на 3,2 милиона през 2012 г. или с повече от 1 милион. Цената на бензина няма как да се овладее и ще продължи да се покачва заради повишеното потребление на бензин. Алтернативата е да се наложи контрол на цената и по-евтиният бензин да се изчерпи, защото всеки ще тръгне да се запасява или да купува с цел спекула.
46
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
С тази разлика , че Президентът Обама лично заяви , че ще разгледа всички компоненти , формиращи сегашната цена на говивата и ше вземе мерки срещу всички които се облагодетелстат.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идеята на акциза е като цяло да се стимулира използването на алтернативни горива, но ония лукови глъъи от Брюксел като сложат акциз на газта и на метана , на какво алтернативно гориво да идем , водород? Отделно че тук се спекулира с тия неща, че високия акциз било европейско изискване, дрън дрън че пляс , измиване на ръце,че е по-лесно.
44
7
 
10
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Това,което направи Костов за БГ е много повече от общо направеното от комунистите през последните 20 год.По времето на неговото управление всички бяха против него: медии,политически партии,банки,полиция армия.Всяка вечер по телевизията бяха онези двама п..си Стефан Цанев и Недялко Йорданов, всяка седмица имаше стчки подстрекавани от уж синият Тренчев.Най-значимото:Вече 15 години българският лев на практика е конвертируем!
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно не ми е ясно, цената на горивото е висока, главно заради акциза.Акциза се налага заради вредните емисии, който отдава при горенето дадено гориво.Защо тогава с парите, който ние даваме за околната среда, като си плащаме акциз, най- нагло се пълни бюджета и се отделят някви мижави средства за екология ???
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не забравяйте че заради евтиния бензин на Виденов , Костов продаде НХК с над 700 000 000$ загуби!
41
2
 
3
 
! Отговори
до Румен221 преди 12 години
Сигурен ли си в себестойността на тока от АЕЦ? В нея включваш ли разходите по затваряне, консервиране и поддържане на реакторите и ядрените отпадъци в безопасно състояние. Знаеш ли колко години е периода на полуразпад на урана? Практически безкрайно дълго време ние трябва да даваме пари, за да сме сигурни, че няма да има пробив в стените на реактора и на хранилището, за да няма изтичане на радиация. А колко струва една нова АЕЦ и кой ще я плаща?
40
4
 
20
 
! Отговори
Чича Ви преди 12 години
Много ясно , че Костов е най-малкото зло . Неговите кражби и далавери са бели кахъри , в сравнение с ГЕНОЦИДА на ГЕРБ , БСП и ДПС. И "***" има много повече акъл от цялата ГЕРБ - сбирщина от *** и простаци , с фалшиви дипломи и РАБФАК-аджии - Пожарникари-мутри , даскали по физкултура и простаци с по 50 бона "бонуси"
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седесарите и костовистите може да карат и на газ като им е скъп бензина. КЗК няма как да спре спекулата на Уолстрийт, където изкуствено се качва цената на нефта с цел максимални печалби за американските петролни монополи.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не говорим че ГЕРБ ми мяза повече на отбор по кеч от колкото на политическа партия... другите поне са малко учени...
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е толкова голям, колкото се прави и ако иска да влезе в следващия парламент отново, следва да изпълни тази си мисия, която сам поема - цените на горивата и на лекарствата да паднат чувствително.Съмнявам се обаче, че ще се справи и всичко отново ще си остане политическа дрънканица с цел парламентарно присъствие.Отдавна нищо не зависи от него.Много е тъпо да говори, че е шокиран от високите цени, като в същото време осветлява политическия живот с вещите си познания.Айде стига вече.
36
5
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ Защото след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... - ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене! Тя е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ В нея задължително трябва да се инвестират ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ!!!- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва 1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 75 СТОТИНКИ!!!2. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 3 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ ШЕВРОН ДА НАПРАВИ ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ, НА АНТРАЦИТНИТЕ ВЪГЛИЩА В ДОБРУДЖА, ЗА ДА ГИ ОБЯВИ ЗА СВОИ- За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
35
0
 
2
 
! Отговори
45 преди 12 години
Нали се сящаш че никой луд няма да ти даде 600 като може да ти даде и 500 и аз да съм няма да дам и в цял свят е така, е тва не може да разбере бай *** не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава...
34
7
 
13
 
! Отговори
A1 преди 12 години
Сините,Хиляди Българи ви чакат да дойдете при тях и да ги поведете!Хиляди обикновени Българи,смачкани от псевдо-капитализма на комунистическите МУТРИ,чакат своите Апостоли!Елате при хората,които ви вярваха!За България!
33
6
 
15
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 12 години
Само Костов може да нарита всички ГЕРБови , Комунистически , БСП-ски , ДПС-ски и ЦАрски *** ! Синята коалиция е най-добрата алтернатива на всички други партии-мафии ***