Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
525
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един срещу трима.Добре е че му е попаднал ножа за да се спаси.Убийство при самозащита.Няма виновен.!!!Крайно време е гамените да си получават заслуженото.Браво на Илко.
524
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тези глупости. Убил е човек и защо? Защото не му е било кеф съквартиранта му да влезе в неговата си стая, защото е бил излизал??? Тоя сигурно не излиза и го е било яд и е някакъв задръстен зубар дето си ляга в 8 и никой няма право да му нарушава спокойствието. Ами да не е отишъл на общежитие тогава - там се живее с други хора и се правят компромиси. Сега ще види как е със съквартирантите в затвора, сигурна съм, че ще му харесат повече!!!
523
0
 
12
 
! Отговори
Jeff Cooper преди 12 години
Напоследък почти всички в държавата (включително и масата от откровено дебилни "журналисти"), правят всичко възможно САМООТБРАНА да стане *** дума. Защо ли ... ? Какво предумишлено убийство - трима агресивни и пияни ***, близък бой в ограничено пространство, я първо помислете малко !!!
522
1
 
28
 
! Отговори
.... преди 12 години
С Илко се познаваме лично, искам да ви кажа, че не се вписваше сред другите, но пък не беше от тези, които се биеха, беше спокоен и винаги помагаше, когато някой беше в нужда.Нека всеки се постави на негово място-сам срещу трима и то пияни - няма кой да ви помогне, вие как бихте постъпили?Бихте се борили за живота си със всички сили, защото както се разбира и другите са имали нож - те са били пияни, а той не.Биха го наръгали и без причина,а той е реагирал трезво-нямало е друг начин да се защити.
521
1
 
5
 
! Отговори
boqn преди 12 години
trqbva6e da vzemi edin kol i da gi iztrepi trimata bokluci
520
1
 
34
 
! Отговори
майка преди 12 години
Помогнете на това невинно момче.Не е убиец за да го обричате на затвор.Не съсипвайте живота на едно невинно дете.Поставете се на негово място в каква абсурдна ситуация е бил и по какъв начин е могъл да се защити срещу трима пияни момчета и дали в такъм момент можеш да разсъждаваш какво правиш.Моля Ви не почерняйте живота му.Жалко и за убитото момче,още повече жалко за Илко.Трябва да бъде освободен.
519
0
 
29
 
! Отговори
Георги от Ямбол преди 12 години
Нека всички които коментират да си представят как си е спял в стаята това момче и как го нападат трима пияни .А сега си представете че нападнатия сте вие!!!
518
2
 
34
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
В случая Илко е жертвата...което за жалост бе изопачено в новините на БТВ, а предполагам и останалите медии. Горките пияни и надрусани ***...то е съвсем нормално и в реда на нещата да се налюскаш до козирката и да тормозиш съквартирантите си. Че и колежките им позьорки от университета ги ващитават толкова всеотдайно - къде по-добър повод да се покажат по телевизията...гъски! Като цяло - тъпо, тъпо. Дано го оправдят момчето.
517
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светът би било едно наистина прекрасно място, ако всички биячи и гаменчета свършваха по този начин. За жалост такива са единични случаи... Обикновено развръзката е като Стоян Балтов... После четем как 3-4 *** убили един ЧОВЕК. Радвам се, че сега не е така.
516
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам онези, които обвиняват момчето Илко... Сериозно, мислите ли за нормално поведение напоркани до козрирката мъжленца да бият и наред, и да налагат ред? Така да си решават проблемите? Ами те нямло да го убиват, само щели да го бият?! *** ли сте бе? Откъде накъде ще го бият?! Ако са тръгнали да бият, да си носят последствята. Мен ако ме нападне някой, макар и "само за да ме набие", и аз бих го убила, ако мога. Агресия е на нападателя, не на защитаващия се.
515
1
 
13
 
! Отговори
iwan преди 12 години
ei 600 *** ako napadnat tvoeto dete ti kakvo iskalo da napravi to a
514
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ш, нема се плашите, важното е, че след въвеждането на задължителна регистрация на газовите и въздушни оръжия броят на убийствата, извършени с такива "оръжия" рязко намаля!!!
513
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той ,човекът се е справил и сам ! Евала!Имал,човекът проблем,решилго ! Това е!
512
2
 
33
 
! Отговори
k@ преди 12 години
600 коментара,но изпускате нещо-никой,абсолютно никой от другите стаи не е излязъл да види какво става...при това ритане на вратата,теа кънтящи коридори,със сигурност има хора от съседните стаи които са се събудили.обаче всички са мишки-никой не е показал че е мъж да излезе и да помогне...в една от новините пишеше,че илко е чукал на съседните врати за помощ...абсолютно никой не му отворил...
511
1
 
8
 
! Отговори
НИКОЙ преди 12 години
Пиша този коментар въз основа на съседи на Илко! Не вярват!Набеден!Оф, тези съседи нямат компютри-разходете се до Добрич,уважаеми репортери от "Днес.бг"!
510
3
 
50
 
! Отговори
до 423 преди 12 години
Ти не си добре! Тия пернишки пияници /а може би и дрогирани/, с 2 промила алкохол в кръвта, 19 годишни! Какви са?Студенти ли са, за какво са отишли в студенски град, да учат или да се напиват и да се бият?!Да нарушават общественият ред!Преди 15 г, когато ние бяхме студенти, общежитията се заключваха в 22ч., а тия ***, чалгари, *** какво правят в 3ч, през нощта?Дошли от провинцията в големото село, незнаят къде се намират и какво правят.Кой каквото си търси, си намира. Толкова.
509
7
 
6
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
Тъпите *** продължават да носят ножове и не се боят да ги използват .Необходима е незабавна промяна на Закона за Хладните Оръжия - Сега според действащия може да носиш какърто искаш нож Свободно .ПЛЪЛНА ЗАБРАНА ЗА НОСЕНЕ НА НОЖОВЕ ИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ... СМЪРТНОТА ПРИСЪДА .
508
1
 
6
 
! Отговори
капитан немо преди 12 години
600 *** коментирате кой виновен кой не е КАТО ПИЕТЕ РАКИЯ това ще ви се случва
507
1
 
32
 
! Отговори
херкулес преди 12 години
Дрисльовци пратени сте в София да УЧИТЕ не да ПИЕТЕ в кръчмите
506
9
 
5
 
! Отговори
студента преди 12 години
Какво общо има чалгата с този случай не разбирам ... ?!?