Връщането на бонусите не е популизъм, отсече Борисов

Премиерът призова БСП да върне ДМС-тата, а ДПС – хонорара на Доган
Обновена: 1 мар 2012 17:33 | 1 мар 2012 16:28,
344
Връщането на бонусите не е популизъм, отсече Борисов
Борисов иска бонусите само на ръководството. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че решението за връщане на бонуси е популистко.

Министър-председателят пристигна в Брюксел, където тази вечер ще участва в заседанието на Европейския съвет.

Борисов уточни, че въпросът с връщането на средства се поставя пред ръководството - министри, техните заместници, политически и парламентарни секретари, областни управители.

Вчера той разпореди те да върнат допълнителните пари до петък, в противен случай ги заплаши с уволнение.

"Иначе администрацията - хората, които са работили и на практика взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека си останат, защото действително би било елемент на популизъм да ги накараме и те да ги върнат", смята премиерът.

Според него това са хора, които работят с милиарди и от тях зависело, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел.

Още по темата

"Това са хората, които договарят сумите за следващия програмен период и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите", уточни той.

По думите му тези служители нямат привилегията след това да казват "бях министър толкова години" и не могат да впишат това в автобиографиите си.

"Популизъм бих нарекъл писмото на ДПС. Само ако включат хонорара на Ахмед Доган, това много пъти би превишило всички пари, които са взели тези няколко човека от ГЕРБ", коментира Борисов.

"Затова ги призовавам и хонорара на ДПС да върнат, и колегата Станишев да накара неговите хора да върнат парите от бордовете. Защото, както и да ги наричаш - "награди", "бордове", "фондове", ДМС - всичко това са пари над заплатите", отсече той, цитиран от БТА.

"Всички са си ги изработили - когато един заместник-министър участва и в комисия и си слага подписа накрая, той извършва допълнителна работа. Същото бих казал и за парламента, бих попитал Лютви Местан по каква логика депутатите, заети в комисиите, получават допълнителни пари, след като получават заплати", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
12
 
! Отговори
ПОДЛЕЦИЙ преди 12 години
Бойкооо, твоето Лицемерие няма край ! Дадоха те нагледно снощи по БТВ какво обещаваш 2009 г. Е нали дясната ти ръка Дянков е отпуснал тези пари и за тях всички ВИЕ сте знаели! а СЕГА КАКВО ПРАВИШ? опитваш се да измиеш АКОТО....
233
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не е знаел , че има бонуси да си ходи ! За какво стои там , само да реже лентички ? Ако е знаел и си е траял , значи ни е лъгал съвсем умишлено и пак трябва да си ходи ! Двайсет и две години само *** и *** ни управляват !
232
7
 
9
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
абе ко го слушате този *** / *** мъжкара / тъпо като *** на слонаа
231
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЛАГАМ 100 ПИАСТРА, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ХОРА
230
4
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЗАЛАГАМ...- ЗАЛАГАМ 100 ПИАСТРА, ЧЕ... НЯМА ДА ИМА УВОЛНЕН МИНИСТЪР...!!!- ОЩЕ 100, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ И ПОЛОВИНАТА ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ...!!!
229
5
 
8
 
! Отговори
жоро преди 12 години
червено - сини ***. ***.
228
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България загива, защото фискалния резерв се е стопил а марионетката Дянков е изял половината от Сребърния фонд!И какво ни остава - по една гола опашка.Мутри, мутри и Мутрагеньовци.
227
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е поредната пушилка!Колко милиона са раздадени ЛИЧНО от Дянков във финансовото министерство (ама за обикновения пенсионер па'ри нема), в земеделието, в министерството на Роската, здравна каса, данъци, агенции, комитети, комисии, области ...?"И колко ще върнат - напъни за пред телевизиите.
226
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя нашия премиер да няма някакъв вид деменция, щото се прави на луд и ни мисли за балами. Той не бил знаел за бонусите, абе *** нали всичко минава през теб и ти разпределяш задачите и отговорностите, как така чак сега разбра че едни *** на които ти им даде власта в ръцете всекидневно те закопават. Нали за това те избрахме да бориш неправдата и корумпираните изедници, а ти стана играчка в техните ръце. Язък че гласувах за тебе продажник на идеали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
225
0
 
10
 
! Отговори
SME6EN PLA4 преди 12 години
AZ NE RAZBIRAM, KRADECA VIKA DRUJTE KRADECA!TAKUV NAGUL POPULIZUM NE E IMALO DOSEGA.VSEKI U VLASTTA KRADE I TO S GUZA SI. NO BORISOV I SIE GRABQT, GRABQT TAKA KAKTO I TUR4IN NE E GRABIL!!4OVEKA NATRUPAL EDIN MILIQRD LEVA KATO PREMIER KONTROLIRA6T VSI4KO, ZAPO4NAL VTORI SE PRAVI NA SVETA VODA NENAPITA. AMI MILIQRDITE OT KONTRABANDATA KOI VZIMA, KOI DAVA DURJAVNI PORU4KI NA NEGOVI FIRMI, KOI POLU4AVA OT MONOPOLISTITE NA GORIVATA, LEKARSTVATA, HRANATA, TOKA, VODATA, PARNOTO? TOVA E BORISOV. SMQH!
224
7
 
7
 
! Отговори
неверващ преди 12 години
Сетила се Мара по голия си *** да се побара.Тези гърбавите и БСП-то са от едно котило. Маскари и разбойници.
223
9
 
13
 
! Отговори
дякона преди 12 години
60г.комунизъм съсипа държавата.Анатема болшевики!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
222
3
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АКО СМЕЕТЕ ДА ПОПИТАТЕ, КАК ИЗГЛЕЖДА ДНЕС ПЛАДНЕШКИЯ ДУШМАНСКИ ОБИР, ОТГОВАРЯМ - ЕТО ТАКА:- ОТ 20 ГОДИНИ НА ВСИЧКИ НИВА НАД КМЕТ, СЕ РАЗДАВАТ ПОЛУЗАКОННО СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ЗА КОИТО НЕ СЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ, А САМО 10% ДАНЪК!!!- А ДНЕС ПАРИ БЕЗ ПОДПИСА НА ДЯНКОВ НЕ СЕ РАЗДАВАТ!!! ОПРАВДАНИЕТО Е..., ШОПСКО: - ПА ОНИ СИТЕ СА КРАЛИ, ЩО И Я ДА НЕ КРАДНЕМЗА МИНИСТРИТЕ ПО 7 ЗАПЛАТИ ОТ 7 БОРДА...??????? - Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси предвижда заместник-министрите да участват в управителни органи на държавни дружества, без да получават възнаграждение. - ЗАТОВА ЗА ЗАМ.МИНИСТРИ И "ПРАХОЛЯКА"... - БОНУСИ... ЗАКОННО Е НО САМО, АКО НЕ ТЕ ХВАНАТ ХА-ХА-ХА- БОНУСИТЕ СА - "13, 14, 15..., N, N+1, ЗАПЛАТИ", КОИТО ВИДНИТЕ КОМУНОИДИ И ГЕРБЕРАСТИ СИ РАЗДАВАТ ЗА СМЕТКА НА... ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ... - 30% ОТ ПЕНСИЙТЕ СА 136 ЛЕВА... (СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е ЦЕЛИ 625 ЛЕВА)- КАКА ФИДОСОВА ВЕЧЕ ПРЕДЛОЖИ ВАРИАНТ - ПО 30% ПРЕМИИ НА ТРИМЕСЕЧИЕ - ЗАКОННО!!! - ХА-ХА-ХА-А-А- ТА ТОВА СА - 13, 14, 15 И 16 ЗАПЛАТИ, ЕХ КАКО ФИДИ КОЛКО СИ ЩЕДРА, АМА НАЛИ СПОРЕД ДЯНКОВ БЯХА САМО 12 ЗАПЛАТИ И 12 ПЕНСИИ!?!?!?- ДЕТСКИТЕ СА 35 ЛЕВА И ТО АКО МАЙКАТА СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ПОД 350 ЛЕВА..., ЗА ПЛАЩАЩИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ СТУДЕНА БАНКЯНСКЯ ВОДА С МИРИС НА СЯРА- АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННИЯ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛЕН ГЕНОЦИД...: - ДА СЕ ОГЛЕДА...!!!
221
2
 
14
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 255 - отнася се само до шефовете на политическите кабинети, посочени в статията. Така че ще се получи една сума от най-много 200 000 лв., вероятно и по-малко, зависи как ще я разтълкуват. Така че крайният ефект ще бъде "много шум - за нищо".По-интересен ми е ентусиазмът, с който се аплодира това изказване и наивността, че нещо се промени и в бъдеще. Който е наивник, нека да вярва.
220
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук говорим вече за ежедневно осиране! Ужас хора!! Представете си в края на мандата на ББ пред каква купчина л****** ще бъдем!!! Само л***йната ще са останали... щото и фискалния резерв няма да го има вече... После ще смърди поне 10 години а България ще тъне в бедност и мръсотия.
219
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викам време е да хващаме сопите...Даже закъсняхме!!!!!
218
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе въпроса е да се говори, няма знаение дали е истина или не, дали някой вярва или непетък е утре, ха да видим кво може министър-председателя, освен да говори
217
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страната на победилия комунизъм или по-точно ПП ГЕРБ .Разбрахме че Герберите са наобиколили казана с благините и гребат не с шепи а с кофи. И след като Борисов ги е оставил да правят това съм сигурен че съм си напълнил поне една цистерничка от по-големичките.За толкова години така и не разбрах точно от кой легален бизнес е забогатял Борисов.
216
1
 
20
 
! Отговори
Бялото Магере преди 12 години
В крайна сметка , някой разбра ли , кой ще връща бонуси и кой не ? Щото мъглата е пълна и непрогледна ? Мисля , че бонуси и допълнителни възнаграждения трябва да вземат тези , които сса си свършили работата , не просто добре , а изключително добре ! Ама такова нещо не виждам ! Опашките растат , безработицата също , за битовата престъпност да не говорим, икономиката е в колапс , сивата икономика расте ........Въобще гъста и непрогледна мъгла на всякъде
215
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата пак се е оср***л.