Връщането на бонусите не е популизъм, отсече Борисов

Премиерът призова БСП да върне ДМС-тата, а ДПС – хонорара на Доган
Обновена: 1 мар 2012 17:33 | 1 мар 2012 16:28,
344
Връщането на бонусите не е популизъм, отсече Борисов
Борисов иска бонусите само на ръководството. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че решението за връщане на бонуси е популистко.

Министър-председателят пристигна в Брюксел, където тази вечер ще участва в заседанието на Европейския съвет.

Борисов уточни, че въпросът с връщането на средства се поставя пред ръководството - министри, техните заместници, политически и парламентарни секретари, областни управители.

Вчера той разпореди те да върнат допълнителните пари до петък, в противен случай ги заплаши с уволнение.

"Иначе администрацията - хората, които са работили и на практика взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека си останат, защото действително би било елемент на популизъм да ги накараме и те да ги върнат", смята премиерът.

Според него това са хора, които работят с милиарди и от тях зависело, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел.

Още по темата

"Това са хората, които договарят сумите за следващия програмен период и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите", уточни той.

По думите му тези служители нямат привилегията след това да казват "бях министър толкова години" и не могат да впишат това в автобиографиите си.

"Популизъм бих нарекъл писмото на ДПС. Само ако включат хонорара на Ахмед Доган, това много пъти би превишило всички пари, които са взели тези няколко човека от ГЕРБ", коментира Борисов.

"Затова ги призовавам и хонорара на ДПС да върнат, и колегата Станишев да накара неговите хора да върнат парите от бордовете. Защото, както и да ги наричаш - "награди", "бордове", "фондове", ДМС - всичко това са пари над заплатите", отсече той, цитиран от БТА.

"Всички са си ги изработили - когато един заместник-министър участва и в комисия и си слага подписа накрая, той извършва допълнителна работа. Същото бих казал и за парламента, бих попитал Лютви Местан по каква логика депутатите, заети в комисиите, получават допълнителни пари, след като получават заплати", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
22
 
8
 
! Отговори
sotir преди 12 години
давай бат Бойко младите сме с теб а старите *** те ще хварлят топа до изборите
213
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най после един Премиер с главно П !Всички досегашни пикочи да мълчат ,те са започнали тия безобразия!
212
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е популистко, нагло е! Но от наглеци, каквито са Боко и компания друго ли да очакваме?!
211
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не държава , а *** ......
210
3
 
20
 
! Отговори
НЕ ама ДА преди 12 години
Абе баш си е популизъм особено ако се правиш че не знаеш за какво става дума... а пък ако наистина не си знаел какво правят твоите подчинени и то масово го правят то значи че или си *** или просто не си за този пост... Та избирай или не си много умен или се правиш на *** и не разбрал. А сетих се марсианците са виновни ама ти ще ги уволниш в понеделник:))
209
2
 
15
 
! Отговори
попа преди 12 години
Затова ви искам догодина наесен за ръчичка, и пак пред урните да пускате бюлетинки за ГЕРБ, за комунисти или стари/нови царисти. Или пък хич да не гласувате та *** да ги оставят отново на в;аст. Те да си прибират бонуси от държавните пари, а на вас децата ви да изнемогват от глад и да подсмърчат подир ес-класите на тия за които сте гласували. А, забравих - наскоро с държавни пари си купиха и джипове. Да ви дойде акъла. Много ви се чудя, честно.
208
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки път като стане нещо хубаво викат "популизъм"
207
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е една смешна държава.Група крадливи неграмотници се опитват да я управляват, но всеки ден едно решение отменя друго...Като в тренажор сме.
206
3
 
10
 
! Отговори
Асен циганина преди 12 години
Абе бате Бойко, защо избърза?Бях се хванал на бас,че ще обърнеш палачинката в понеделник чак....
205
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много искам да видя ще им стиска ли на всички да върнат бонуси, ДМСта и т.н. Айде моралните да докажат, че морала не е само фикс понятие, важащо за другите! Чакаме, ние .... народа и избирателите, чийто пари се раздават без наше разрешение!
204
3
 
10
 
! Отговори
fdsa преди 12 години
Е, то оставаше и да е популизъм...ама разбира се, че не е популизъм, бе Бойко! Добре че овреме се намеси и каза, че тъкмо бях почнал да си мисля, че зад този нечуван по света жест, може и да се крие зрънце популистки интерес. Пф! Съвсем за лукови глави ни взе гусин премиера. Хващай си непопулистиките протежета, пускайте оставки и марш във вечна забрава!
203
2
 
13
 
! Отговори
Протокол преди 12 години
Указ на Премиера на Р България 0001 от 01.03.2012 г.Награждавам :за много добра работа в здравеопазването г- жа *** Нешева с медал "За заслуги към държавността" - Първа степен.Указа да се доведе до знанието на обществото.Медала да се връчи от министъра на здравеопазването в тържественна обстановка пред личния състав на НЗОК.Подпис /не се чете/ ПремиерНградата заменя бонусите.Не подлежи на коментар.Честито на наградената с високата държавна награда. Тази година медал догодина орден.
202
0
 
9
 
! Отговори
....? преди 12 години
Ще има ли -----отзовали се?НЯ-***!
201
1
 
6
 
! Отговори
29-32 преди 12 години
Алооо, ние ще си вземамем бонусите ,в Шенген е скъпо ,вие му мислете !
200
3
 
8
 
! Отговори
Орденоносец преди 12 години
Прав е парите ще върнат но не могат да си променят морала от ГЕРБ. Един път станеш ли крадец такъв си за цял живот.Ще гласувам за този който премахне бонусите. Да, да има само награда в парично изражение, но не повече от една месечна заплата за година и тя да се дава след поименна заповед в която е опоменато за каво се дава. За най-заслужителите да се учреди медал и да се връчва при най-тържественна обстановка и популярезира в медиите. Медала да бъде в категории от 1 до 3 да е с Грамота.
199
1
 
6
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
214-и има лафче-чукча писател, не читател...Не може да ви разбере човек.По-назад в коментарите някои роптаят, че видиш ли тройната ламя си вземали бонусите и после приели закони с които ги забранявали...та да не може герберите да вземат.Както и да го кажем(бонус, премии, ДМС) не са законни за висшата номенклатура.Т.е. за "големите началници"(да ти поясня).От тук насетне к'вото и да плещи Боко- нЕма значение.ТО ЕДИН НОВ МОРАЛ,ТО ЕДНИ БИРИ, ЕГН-та и най-върховното нещо -ВИНЕТУ:)))
198
5
 
2
 
! Отговори
Бл.Благов преди 12 години
Най-добре е да не връщат бонуси , а да ги дадат за благотворителност! Така поне реално ще помогнат на някои изпаднали в беда хора! И ТОВА НЯМА ДА Е ПОПУЛИЗЪМ!
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не можах да разбера кои ще връщат парите , дали само министрите и председателите на агенции или всички служители от А до Я ? Щото ако са само министрите , това си е баш популизъм !
196
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бравос, в сайта присъстват най много 5 червени платени муцуни, но плюят за 100. Е така вече може, на следващите избори ще са в пълно забвение.
195
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Абе пак ли новини за банкянския ****аст "НЕ БЕ, ЗА ПЕРНИШКИЯ!