Дебат за бонусите иска Плевнелиев

Администрацията не трябва да връща парите, категорична е вицето му
Обновена: 2 мар 2012 12:58 | 2 мар 2012 12:57,
173
Дебат за бонусите иска Плевнелиев
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото

Българската администрация трябва да работи спокойно, по правилата, а и да бъде добре платена и мотивирана, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той обясни, че очаква сериозен дебат в парламента за бонусите и допълнителното материално стимулиране.

Държавният глава допълни, че се надява Народното събрание да направи промени в Закона за администрацията, които най-после да гарантират правила за една мотивирана работа на държавната администрация.

Плевнелиев каза, че в качеството си на министър на регионалното развитие и благоустройството не е взимал бонуси.

От своя страна вицепрезидентът Маргарита Попова, която преди да заеме този пост бе министър на правосъдието, заяви, че не съветва служителите в бившето й ведомство да връщат бонусите, защото те са получени абсолютно законно и по правилата.

Тя обаче обясни, че заместник-министрите, който са членове на политическите кабинети, трябва да се откажат от тях.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че всички в нейното ведомство вече са върнали получените бонуси.

Тя обясни, че днес е превела 1400 лева по сметката, която Министерството на финансите откри за тази цел. Павлова е взела парите в качеството си заместник-министър.

"Аз като министър не получавам бонуси и няма как да получавам. Имала съм възможност да дам допълнително възнаграждение на някои служители, но всичко е по закон. Няма нищо извънредно, което да е раздавано като бонуси", допълни тя.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов също заяви, че никога не е получавал бонуси.

По отношение на подчинените си той каза, че има раздадени допълнителни възнаграждения, но те са регламентирани от закона.

За 2011 г. зам.-министър в неговото ведомство е взел между 3000 и 3500 лева. Парите за бонусите са дошли от глоби, събрани от "Главна инспекция по труда".

Младенов допълни, че ако се налага, те ще върнат парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
работодател преди 12 години
Май сме в желязната хватка на комунистите.За едните ,които стоят на топло,сигурна заплата,сигурни осигуровки и голяма пенсия-БОНУСИ? За другите,които се чудят как да вържат двата края поради окрадената държава от комунистите,никаква микросреда за бизнес,такси,скъп ток,горива,високи лихви-ГЛОБИ? Плевнелиев,хубаво е да има дебат и от него си вади изводи.
145
0
 
2
 
! Отговори
бонуси???????? преди 12 години
Нищо не се е променило.Запада и КПСС се споразумяха да спре студената война и надпреварата във въоръжаването,но да не се месят в икономическия модел т.е.номенклатурата да управлява икономиката.И двете условия са изпълнени.Няма студена война ,а по отношение на икономиката комунистите прилапаха парите и приложиха капиталокомунистически модел по почина на Русия.Вижте кои са олигарсите,каква е ролята на ДС, а в Русия на КГБ/Путин/.Комунистическия експеримент не стана,сега е капиталокомунистическия??
144
0
 
2
 
! Отговори
добруджанец преди 12 години
Охо-о-о,значи инспекция по труда получава бонуси от глоби.Мен ме глобиха 2000 лева,защото работничката ми не си донесе трудовата книжка,окраде ме и избяга.Оволних я дисциплинарно.Счетоводителката няма как да и начисли трудов стаж,тъй като я няма трудовата книжка.Писах обяснения до инспекцията но без резултат.Последва жалба до районен съд Добрич.Намалиха ми на 1500 лева.Втора жалба до по-горна инстанция,чакам решение.С една дума дали са им кардбланш да тормозят работодателите за да вземат бонуси.
143
0
 
2
 
! Отговори
До Президента преди 12 години
Щом са останали пари, дайте ги за нови заводи за ПРОИЗВОДСТВО (БРАВО на Ловеч), не ги яжте и пиите. Нека младите да произвеждат за да станем европейци. Спрете с кражбите, бонусите, "персоналните" пенсии, пари под масата без данъци (за всеки одобрен проект с пари от Европа). Ако се построят модерни заводи и има производство, ще има законни пари и за заплати и за пенсии и няма да има нужда "ПОД МАСАТА" и "БОНУСИ". Вижте Китай, България ще просперира и няма да има Гръцки вариант! 22 години - минаха
142
1
 
3
 
! Отговори
долу ТИКВАТА преди 12 години
Тоя е най-големия ***.Жалка марионетка , в ръцете на една проста мутра - Боко Тиквата !Корабът потъва бавно и сигурно
141
1
 
3
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев публикува на страницата си във "Фейсбук" таблица с възнагражденията на ръководствата на няколко общински дружества за януари - март 2011 г.Както самият Кадиев пояснява средно на месец член на Управителния съвет е получавал: във фирма "Електротранспорт" - 3917 лв., в "Топлофикация" - 3629 лв., в Център за градска мобилност - 2956 лв.По договор за управление в "Чистота Искър" получавали средно 2918 лева, в столичния "Метрополитен" - 2 870 лв., в "Столичен автотранспорт" - 2 800 лв."Докато аз бях директор на "Топлофикация", заплатата ми беше 900 лв. Не знам какво се е променило там освен ръстът в задълженията на дружеството", пише общинският съветник от БСП.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спешно! Разменям "отлично" платена работа в частна фирма, с работно време от понеделник до неделя, срещу много натоварена и нископлатена държавна такава.
139
1
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
"Българската администрация трябва да работи спокойно, по правилата, а и да бъде добре платена и мотивирана"...---------------------------------Г-н Плевнелиев би трябвало да знае, че това което казва за българската администрация, еднакво важи и за останалите български граждани, с тази разлика,...че престимулирането на първите, води до демотивация на другите !
138
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо не поиска дебат , когато посегнахте на майките?
137
0
 
10
 
! Отговори
Окраден преди 12 години
... И за осигуровките върху бонусите и за данъците над 2000 лева и за малките пенсии и за таваните върху "големите" пенсии и за "персоналните" пенсии и за много други несправедливости ...НАЛИ СМЕ В КРИЗА. ЕДНИ СТЯГАТ КАИША И ПОДДЪРЖАТ ЛИНИЯ, А ДРУГИ ПОДДЪРЖАТ ОКРЪЖНОСТ И ЛАПАТ ОТ НАС БАЛАМУРНИЦИТЕ.
136
1
 
6
 
! Отговори
1111 преди 12 години
KAK MOJE DE GOVORITE TAKA GOSPOJO,V PROVINSIYATA HORATA UMIRAT S PO 300 LEVA ZAPLATI,BACKAT KATO LUDI ,A VIYE TAM SI IGRAYETE S JIVOTA NA HORATA KAK NE VI E SRAM VZEMATE SUBSIDIYA SAMO PO 12 000LV. A RABOTESTIYA DA UMRE DANO GOSPOD VI NAKAJE ,DA VIDITE NAY LOSOTO DANO...
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая госпожа вице защо се прави на ударена и не е разбрала, че г-н Борисов изрично каза, кой трябва да върне бонусите - тези, които той лично назначава и съотв. може да уволнява, като наказание, че са постъпили неморално като не са го уведомили и сами са си определили сумите. Никога не е споменавал за служителите, които са ги получили в съответствие със закона. Госпожата уж е юрист, но май не е много на ясно или иска да се докара пред служителите на държ. администрация, че уж тя ги е спасила.
134
1
 
17
 
! Отговори
няма дебат преди 12 години
Никакви ---КОМРОМИСИ ----,иначе не затягаме ,а СВАЛЯМЕ---коланите!
133
2
 
8
 
! Отговори
Внимавай в картинкат преди 12 години
Администрацията заслужава високо възнаграждение.Останалите ще почакат известно време.Плевнелиев, ти чуваш ли се какво говориш.Знаеш ли колко струва днес едно яйце?То , че не гласувах за теб, не гласувах да си призная честно, но наистина съм била права.
132
0
 
10
 
! Отговори
до Президента преди 12 години
Какъв дебат ,няма време ----ДЕЙСТВАЙТЕ!От такива "ДЕБАТИ"-----22г.преход!
131
0
 
6
 
! Отговори
нов морал в Бг преди 12 години
Дебат и търпение ---още 22г.,ако щете ....!
130
0
 
10
 
! Отговори
До 148 преди 12 години
Явно са поне 8 защото толкоз са минусите написани на глупостите ти.Силният човек???Има една персийска поговорка неграмотнико:"Когато искаш да кажеш на някой,че е ***,но без да го обидиш - кажи му ,че е силен"!145 човека са на мнение различно от твоето.Като станат повечко и излязат на площада,ще можеш да ги преброиш по-точно.Не бой се,тебе няма да те закачат.Вероятно си диспансеризиран!Пък и хората гледат да прескачат ***.
129
0
 
9
 
! Отговори
Марго преди 12 години
Отново повтарям: Да управляваш държава и бизнес не е едно и също! В бизнеса се управляват частни пари и се гони една цел! В политиката се търси баланс на интереси, управляват се публични пари, има различна собственост! Висшите политици не са управителен борд на компания, или холдинг! За това и имат тези хора толкова големи заплати и ползват толкова привилегии! Не може да има повсеместно затягане на колани, свиване на жизненоважни разходи, а те да си прибират публични пари!
128
0
 
12
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Роско, ако искаш поне с нещо положително да бъдеш запомнен то веднага направи нужното да се освободиш от тази устатата до теб! Тази е продукт на корумпираната съдебна система, нищо добро не те очаква в тандем с нея. Намекни и, дори директно и кажи да подаде оставка, ако има там процедура по отстраняването и, задействай я и да си ходи!
127
0
 
9
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Никога ГЕРБ на власт!