Връщането започна. 11 бона от социалното министерство

Аз не обичам да взимам, а да давам, отбеляза Тотю Младенов
2 мар 2012 16:15,
74
Връщането започна. 11 бона от социалното министерство
Снимка: Dnes.bg

Социалният министър Тотю Младенов се похвали, че от неговото министерство вече има три върнати бонуса на стойност над 11 хиляди лева.

"От моя политически кабинет единствено заместник-министърът на труда Валентина Симеонова е взела около 4000 лева бонуси, които вече е върнала. Началникът на кабинета също е върнал около 4000 лева, парламентарният секретар на министерството - 3200 лева", поясни той.

Младенов каза, че през мандата си като министър не е получавал никакви бонуси, нито от икономии от фонд "Работна заплата", нито от участието си в надзорни и управителни съвети.

"Аз не обичам да взимам, а да давам", отбеляза той.

Още по темата

Министърът уточни, че получените допълнителни средства на служители на министерството не са от икономии на фонд "Работна заплата" или от данъците на хората, а от глоби.

"Така запазвам служителите на работа, тъй като заплатите им са ниски", поясни Младенов.

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че в неговото министерство не са раздавани коледни бонуси или 13-а заплата.

"През годината отделни служители са получавали допълнително възнаграждение, общата сума е 233 725 лв", пресметна той.

Давал ги е на основание проявен професионализъм и реализирани конкретни задачи.

По думите му в бъдеще трябва да има по-голяма прозрачност за това кой, какво и за какво получава в администрацията.

По-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че всички в нейното ведомство вече са върнали получените бонуси.

Тя обясни, че днес е превела 1400 лева по сметката, която Министерството на финансите откри за тази цел. Павлова била взела парите, но в качеството си на заместник-министър.

Днес е крайният срок, даден от премиера Бойко Борисов на министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители, да върнат взетите от тях бонуси.

За целта министерството на финансите откри банкова сметка в БНБ за чужди средства в левове. Средствата ще се използват за благотворителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
niakoia преди 8 години
До АнонименА вие ако бяхте успешни хора нямаше да гледате в канчето на друг,щяхте да се радвате на собственото си щастие и живот.ЗАВИСТТА Е СТРАШНА БОЛЕСТ.
57
0
 
4
 
! Отговори
гого преди 12 години
Долу крадливите гербери!
56
0
 
4
 
! Отговори
До Управляващите преди 12 години
Щом са останали пари, дайте ги за нови заводи за ПРОИЗВОДСТВО (БРАВО на Ловеч), не ги яжте и пиите. Нека младите да произвеждат за да станем европейци. Спрете с кражбите, бонусите, "персоналните" пенсии, пари под масата без данъци (за всеки одобрен проект с пари от Европа). Ако се построят модерни заводи и има производство, ще има законни пари и за заплати и за пенсии и няма да има нужда "ПОД МАСАТА" и "БОНУСИ". Вижте Китай, България ще просперира и няма да има Гръцки вариант! 22 години - минаха
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ataka vra6taite 4e toq deto si nosi magistralata na glavata 6evi skasa golemite smradlivi zadnici samo aka tikvo4 ppo4vaigi tvoite mutri
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Тотьо, имаш един некадърник, но абсолютен рекордьор на бонуси - Драгомир Джованов Николов, директор в ДРСЗ - Русе, който се услушва и нищо не ще да връща. Само се чуди, какво да отмъкне.
53
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
хора омръзна ми да чета и слушам злобните ви умозаключения за тази дивотия която става.Разберете това е поредния възможен начин да ви хвърлят пепел в очите и да прикрият големите далавери които правят управляващите.А вие им пляскате и им се възхищавате.Браво ама едно голямо браво.Затова сме на такова ниво от развитието си-Какво са 200000-300000 лв. бонуси на фона на милионите от другите сделки който се извършват за гърба ви.Справка костов милен велчев царя станишев и др.знайни и незнайни българц
52
0
 
3
 
! Отговори
дядо преди 12 години
в папламентадянков - спестили пари от заплатипрофукваха по няколко милиарда на година готови парисамо в здравната каса 40 милиончета повечешефката вече в чужбина - по бедностнагли до безумие точно толкова е *** и народапъчат се леви и десниа не знаят колко са леснитъпчат ги със химери средна класакокуренцията е майка на качеството-да те е страх даси купиш колбасмлечни продуктиплод -зеленчуксмисъла на конкуренцията винаги е бил повече пари за по-малко качество
51
6
 
1
 
! Отговори
сс преди 12 години
Чудя се кое да коментирам - хорската злоба или самото решение за връщане на някакви бонуси...Въобще не искам да политизирам темата. Това е безумие , какво скачате всички за това,че някои хора са взимали бонуси? Усещате ли как всички сме в ада , а охрана няма понеже всички се дърпаме надолу! За бога кой ще забогатее от 4 000 лв или от 10 000 лв бонус за цялата година. Да те трябва да се взимат по заслуги , но за вас май е по-важно да не взима никой повече от заплатата ви.?
50
0
 
3
 
! Отговори
ч преди 12 години
Някой беше писал нещо за символични суми.
49
3
 
5
 
! Отговори
Десен преди 12 години
Това с бонусите е крайно лява популска акция, а Бойко се прави на десен политик.Навремето *** ни учеха че богатите са лоши и всички трябва да сме равни т.е бедни.Това явно доста е фанало декиш защото матиряла още връзва.Кога ще прумееме че да получаваш пари не е грях и за да живеят добре обикновенните хора трябва да има богати които да създадат средна класа а тя от своя страна да посигори живота на масите. Това схемата за висок жизнен стандарт
48
0
 
3
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
NE 11 000 A 11 000 000 SA SI RAZDALI KATO PO U4EBNIK SAMO ONAQ E VZELA 70 000 LV ZA KAKVI 11000 MI GOVORAQT
47
0
 
2
 
! Отговори
а преди 12 години
ДА,бе!
46
1
 
7
 
! Отговори
боху преди 12 години
клептомани ,насрахте се тоя път като геренски данаци
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така запазвам служителите на работа, тъй като заплатите им са ниски", поясни Младенов.За тези му думи, предлагам прокуратурата да се самосезира.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
са остава да запитам: а защо ги взехте бе?
43
8
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Това че връщат парите не е популизъм.Популизъм е да вземеш парите тихомълком да се скатаеш и после когато те разкрият да кажеш че си ги взел законно и няма основание да ги върнеш.Това е популизма на червените крадци.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Давал ги е на основание проявен професионализъм и реализирани конкретни задачи"като проваляне на Бургас-АлександрополисКакви ли бонуси ще се раздават за провалянето на Белене... макр че те може и да не са на нашия данакоплатец а директно от Държавния департамент или някой фонд за развитие на демокрацията
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боса май беше казал оня ден, че щял да уволнява... поредния му кьор-фишек
40
2
 
14
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Циииииирк! *** Пожарникар Популист!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя насила ги е взел тия бонуси явно, и сега доброзорно ще ги върне, тоя си плаче за шут в тъпата кратуна.