ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ

Неоснователно е рафинерията да работи на загуба, смята Бъчваров
Обновена: 5 мар 2012 14:30 | 5 мар 2012 14:22,
85
ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ
"Лукойл" отчита загуба четвърта година. Снимка: архив Булфото

ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията, призоваха от ДСБ.

От данни, публикувани на сайта Energy EU, се вижда, че от всички 27 страни от ЕС България има най-високите вътрешноиндустриални цени на дизела и на бензина.

Според  Димитър Бъчваров, член на националното ръководство на ДСБ, държавните институции трябва да обяснят защо въпреки тези данни "Лукойл" вече четвърта година отчита загуби от 10 евро на тон преработен петрол.

За сравнение Бъчваров даде Швеция, която при една от най-ниските вътрешнииндустриални цени на дизела и на бензина, печели 10 евро от преработка на тон петрол.

Той допълни още, че в Швеция средната работна заплата е осем пъти по-висока, корпоративният данък, който у нас е 10%, а в Швеция е почти три пъти по-висок.

"Дълг на държавните институции е да изяснят тези аномалии", заявиха от ДСБ.

Още по темата

Бъчваров допълни още, че е очевидно, че в "Лукойл" стават неща, които трябва да бъдат осветени и да се види истинската причина за високите цени на горивата.

От ДСБ коментираха и преговорите с председателя на борда на директорите "Газпром" Алексей Милер.

По думите на Бъчваров, българската страна отново е била в слаба позиция и резултатът е отново "договорихме се да се договорим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Pilot преди 12 години
А дали точно И.Костов не продаде рафинерията за безценица и защо не му се търси отговорност ? Сега това в частно дружество и само могат да си лаят !!!
69
2
 
0
 
! Отговори
Алоо, маТриала преди 12 години
Имате прао само да мълчите и да бачкате, който нема бачкане да ръфа манджа от кофите за *** в конкуренция с кучетата
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рафинерията си има и собствено пристанище, което не се контролира от българските власти...Ще "проверят" от ДАНС... и какво от това? Нали никой не си въобразява, че има воля нещо да се промени?
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национализация на рафинерията е най-доброто решение. Но едва ли държавата, дето е на ръба на катастрофата, точно от монополното източване на свежи пари от населението и изнасянето на печалбите в чужбина може да го направи. Освен това Златев и Боко са си стари дружки и аверчета, така че... Като добавим факта, че и една пета от рафинерията е американска собственост... Решението със сигурност няма да дойде от управляващите!
66
1
 
10
 
! Отговори
dfd преди 12 години
Национализация кат са на загуба,хаха,тука е бездунна яма ,ама боико *** и ни му пука
65
0
 
12
 
! Отговори
лукчо преди 12 години
Лукойл като е на загуба да продаде рафинерията!
64
0
 
15
 
! Отговори
До Dublin преди 12 години
Какво стана с цените на лекарствата питаш?Ами какво може да стане - поредната пушилка, или казано другояче, пушек има но огън няма.Да ни е за пръв път?Софарма е спонсор на ГЕРБ ...
63
0
 
15
 
! Отговори
maleto преди 12 години
защо когато цената на нефта пада на пазарите ,цената у нас се вдига защото доларът се вдигнал.когато доларът пада и нефта пада,цената пак се вдига защото търсенето било голямо. и така един порочен кръг.преди 10 г. цената на нефта и долара бяха същите като сега и бензина беше 1.30лв.а обяснете ми? *** му трън!
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е не така де, нали Лукоил трябва да се "отчита" на ГЕРБ и на Вожда!
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей тоя Гаргамел /Костов/ не се спира да вдига пушек ..... ама то това си е печелевша тактика, в противен случай ще го забравят хората, пък изборите не са толкова далеч!!!!
60
2
 
18
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Само ни занимават с глупости.Нека така наречения премиер да излезе и каже: България фалира спасявайте се кой както може.
59
2
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
Picove, to vsicko hubavo, no kakvo stana s cenite na lekarstvata? Govori se 2-3 dni i sega e vece tiho.Sustoto ste stane i s Lukoil sled sednica...Sopa si triabva,sopa...
58
2
 
4
 
! Отговори
valeri преди 12 години
do gospodin VALENTIN ZLATEV shtom LUKOIL raboti na zagoba bih iskal da mi q podarish da pochna da Gubq i az daje az tarpq i po seriozni zagubi ne se pritesnqvai samo mi q podari
57
2
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
Tuk ako 3 poredna godina si na zaguba-ZADULZITELNO otivas na REVIZIA po pulnata programa.I ako se otkrie nesto...zalna ti maika...A danucnite niamat i nervi da te cakat 3 godini...mnogo cesto te pocvat ot vtorata...OSOBENO ako si goliam igrac na pazara...
56
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ ДА РАЗСЛЕДВА ДАНС И ''ЛУКОЙЛ'' И НЯКОИ ОТ ДСБ ДЕТО ХАРИЗАХА РАФИНЕРИЯТА
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на петрола е една за всички,но в България е най малката заплата,най малкия данък,наи малките разходи по преработка и НАЙ СКЪПИ ГОРИВА,Еее .. как така са на загуба?!*** и катилите долни!Баталисаха ни ,пък и на *** ни правят!
54
1
 
8
 
! Отговори
dodo преди 12 години
GORKIQ SOBSTVENIK NA LUKOIL OTIDI DO POSHTATA PRATIL SAM TI ZAPIS DA NE SI NA ZGUBA
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А до Топлофикация кога ще стигнем? Докараха цяла България до просешка тояга и продължават да обясняват, че работят на загуба?!
52
8
 
29
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Костов явно е забравил, че и по негово време работеха на загуба. Хич не помни този човек. При нас е единствената рафинерия в света, която трайно работи на загуба. Горките собственици, гладни са.
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжат,че работят на загуба.Увеличиха цените за да си върнат парите,които бяха принудени да похарчат за бензиномерите или как там се наричаха.