Лошият Цветанов: Сряда е крайният срок за бонусите!

До момента няма яснота колко пари са върнати, каза министърът
Обновена: 5 мар 2012 15:01 | 5 мар 2012 12:41,
134
Лошият Цветанов: Сряда е крайният срок за бонусите!
Още не била готова сметката с върнатите бонуси. Снимка: Impact Press Grouр

До сряда, 7 март, е удължен срокът, в който взелите бонуси трябва да ги върнат, коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това решение по думите му е взето от премиера, който миналата сряда заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат до петък.

Още по темата

По заръка на Борисов вицепремиерът Цветан Цветанов пък трябваше да подготви днес предложения за структурни промени, ако има длъжностни лица, които не са върнали допълнителните пари.

Според началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова обаче няма основания за уволнения, защото всички висши държавни чиновници на политически позиции са си върнали бонусите.

"В сряда на заседанието на МС премиерът ще направи коментар по темата" , каза още днес Цветанов и изрази убеждение, че няма да има "колеги, които няма да са възстановили средствата".

До момента няма яснота колко са върнатите средства, коментира още вицепремиерът.

В петък привечер, когато бе първоначалният срок за издължаването на бонусите, стана ясно, че сметката с върнатите пари още не е готова.

По първоначални сметки върнатите до момента средства са за над 100 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Ало оптимиста да не прекали със стимулантите тази сутрин.
35
3
 
19
 
! Отговори
народа преди 12 години
засрамете се .Преди няколко дни се говореше до петък.Дори днес се говореше че всичко е върнато о то от устата на завеждащият кабинета на б.б.Кога човек да ви вярва Май лъжата я нямате за нищо .Няма какво да се очаква от такива хора .Всяка ваша дума е лъжа .Най важното е,че ви се вижда края .ще останете в историята като правителството на радрухата и грабежите ..
34
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я 10-те дето сложиха минуси на 20 пост да отговорят на въпроса:Какво върнаха вашите лидери ????Май нещо се направихте на разсеяни или не ви изнася ?
33
1
 
6
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
22, да ти обясня и на теб - "бивш" съм, защото множество "настоящи" СРАМЯТ името "българин". Иначе, хич не съм бивш, тук съм и МНОГО МЕ БЪРКА. Теб - също. Схващаш ли?
32
6
 
2
 
! Отговори
до Румен преди 12 години
Аха сега разбрах само,че трябваше да продължиш. От 300 на 3000 лв кариера, от 3000 лв на кола за 100000 лв май намирисва на корупция ама червените това си го знаете.
31
2
 
13
 
! Отговори
спиш ли юроде? преди 12 години
Българското посолство в САЩ е поело бизнес ангажимент към Шеврон и спонсорството на българския прием във Вашингтон не е безвъзмездно. Това става ясно от договора за спонсорство, съобщават от ВМРО.Задължението е регламентирано в т. 4 от предмета на договора между посолството ни и Шеврон: Даряваният поема ангажимента да представи пред американските инвеститори последното развитие на икономическата ситуация в България, както и представяне на възможностите за бизнес и инвестиции.ВМРО обаче са открили, че тъкстът е по-различен във варианта си на английски и там въпросното задължение дори е обявено за крайна цел на събитието: The Donee declares that the ultimate goal of this event is to provide the American investors with an update on the developments in the Bulgarian economy, as well as with a review of business and investment opportunities in Bulgaria today.Договорът за съвместно спонсориране има места за подпис от страна на посланика ни в САЩ Елена Поптодорова и от Даяна (или Диана, както е отбелязана в българския текст на договора) Сидни, на мениджърски пост в корпорацията Шеврон.От документа става ясно, че именно посолството е потърсило Шеврон за финансиране: Посолството на Р България в САЩ се свърза с Шеврон Корпорейшън, с молба (изпратена до Диана Сидни) за съвместно спонсорство.Както стана ясно преди седмици, наемът за залата на официалния български прием по повод 3 март във Вашингтон се поема именно от компанията, която в България свърза името си със скандалната ситуация с проучването и добива на шистов газ.Логото на Шеврон пък стои на официална покана за приема. ВМРО тогава разпространи копие от нея.Оказва се, че и това е било регламентирано в договора т. 2 и 3 от него гласят: Фирменото лого на дарителя ще бъде отбелязано на официалната хартиена и електронна покана, която ще бъде разпратена до над 500 човека; Дарителят ще бъде включен във всички прес съобщения, касаещи събитието.Българското външно министерство трябваше да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция. МВнР трябваше да даде обяснение възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ именно от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София, което поне засега декларира отказ от сондажите за шистов газ.Вместо това от Външно министерство пренебрежително коментираха, че това е обичайна практика.Любопитна подробност е, че залата за приема, която Шеврон плаща, е в сградата на организация, която нерядко е наричана Министерство на колониите. Става дума за Организацията на американските държави, която обединява държавите в Северна и Южна Америка с ръководна роля на САЩ, разкриват от ВМРО.
30
0
 
17
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
а защо изобщо са ги взели? или ако не се беше разсмърдяло всичко щеше да е ок? Не говоря само за тези - всички дето са били по такива постове имат доста да връщат!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Значи другете 8 сте малцинство,***!
28
0
 
23
 
! Отговори
зрител преди 12 години
Ако не беше тъжно,щяхме да се посмеем.....Как стигнахме дотук,да ни управляватб *** с 2 грама мозък.....
27
1
 
11
 
! Отговори
Русе преди 12 години
Бойко Борисов пред БЛИЦ: Удължавам срока за връщане на бонусите до сряда! - Налага се да се взимат кредити и лични заеми - това изисква време.Защо удължихте срока за връщане на бонусите?- Защото има много хора, които не са в състояние да върнат парите, взети през 2009,2010 и 2011 година - похарчили са ги за домакинствата си. На тях им се налага да кандидатстват за кредити, да искат заеми от близки и роднини. Това изисква време.
26
1
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 16 - Ами само бонусите ли са? Ами двойно надвишения бюджет на МС? Ами милионите преразход на бюджета на МВР?....
25
0
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Добре!"- А ЗАЩО НИКОИ НЕ ГОВОРИ ЗА 20-те МИЛИОНА ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ РАЗДАДЕНИ В ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО ОТ... АКАДЕМИК ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ???"
24
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18 човека по груби сметки от Позитано реват тук срещу Б.Б. .Ало на Позитано друга работа нямате ли ?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонуси,бонуси,бонуси.............Аман.Не че не е важно ама по важно е какво става с фискалния резерв и с плащанията по дълга в началото на следващата година.Сутринта шефката на кабинета на премиера каза,че хабер си няма какво става.Ще ошушкат резерва до нула,ще теглят един заем и за следващите ще остане като ББ да констатират тежкото наследство.Разликата е тази ,че ББ няма да остави пълен ФР на следващите та да харчат.
22
0
 
16
 
! Отговори
20, наивен ли си... преди 12 години
20, Ще ги върнат, нали медиите ги хванаха със свалени ***. Що не се сетиха да ги върнат преди да разбере цяла България.
21
0
 
23
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
17-ти,БОКО,МНОГО Е ПРОСТО...- КОГАТО НЯКОИ СТАНЕ МИНИСТЪР ИЛИ ЗАМ. МИНИСТЪР И ЗАПЛАТАТА МУ ОТ 300 СТАНЕ 3 000 ЛЕВА - ТОВА Е КАРИЕРА...- КОГАТО НЯКОЙ ЗАРЕЖЕ ЗАПЛАТА ОТ 300 000 И СТАНЕ МИНИСТЪР ЗА 3 000 - ТОВА Е КОРУПЦИЯ...ПИТАЙ ДЯНКОВ, ТРАЙЧО, РОСКА И КОЙ ДА Е ОТ ДРУГАТА УПРАВЛЕНСКА *** - КАКВА Е ПРЕДИШНАТА МУ ЗАПЛАТА... И ЩЕ ТИ СВЕТНЕ, НО ТИ И ТАКА СИ ГО ЗНАЕШ...- НАЛИ...!!!
20
5
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Нали си бивш, какво те бърка.
19
1
 
16
 
! Отговори
Нов морал 2012 преди 12 години
За народа има постна пица, за герберчетата на топлите местенца има бонуси.
18
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ревете ,че удължили срока бе червени нещастници важното в случая е ,че ще ги ВЪРНАТ.А какво върнаха вашите лидери ???????
17
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ще ги върнат ама не