Първанов официално протегна ръце към БСП

"Битка за лидерското място няма да има. Аз ще се кандидатирам!"
Обновена: 6 мар 2012 11:41 | 5 мар 2012 19:03, Красимир Ангелов
138
Първанов официално протегна ръце към БСП
Георги Първанов потвърди, че иска да е лидер на БСП. Снимка: БТА

"Битка за лидерското място в БСП няма да има. Аз ще се кандидатирам!" Това заяви в Бургас президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Той бе категоричен, че не иска да влиза във вътрешнопартиен двубой, защото "моята политическа битка е с Бойко Борисов, с управляващите и го показвам с всяка своя реплика и позиция, която изразявам".

"Аз съм тук, защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата”, заяви още държавният глава.

Той изрази мнение, че Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател в момента е Сергей Станишев, не би трябвало да се меси в избора за лидер на БСП.

"Нека не забравяме, че аз проправих пътя на БСП към ПЕС и Социнтерна", подчерта Първанов.

Доскорошният президент бе категоричен, че може да изведе левицата отново в управлението на страната. По думите му БСП може да бъде самостоятелно управляваща партия, на която няма да се налага да се коалира с когото и да било.

Той призна, че българските партии губят в битката с морала, но по думите му най-много губят управляващите.

"Загубена е битката за една активна и социална политика, която да изведе България от кризата, и затова сега изглеждаме толкова зле, затова нашият бизнес е смачкан, затова нашето производство е в такова състояние, инвестициите клонят към нула и безработицата нараства с всеки изминал месец”, отчете Първанов.

Той нападна управляващата партия и за последните случаи с раздадените бонуси.

Още по темата

"ГЕРБ, които дойдоха да бъдат морален коректив и нравствен съдник на българското общество и политика, показаха как се прави политика в добре позната поговорка "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам", категоричен бе Първанов.

Той припомни, че има морално основание да отправя такива критики към управляващите, защото през 2006 година той е бил човекът, който е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам.-министри и съветници на премиера срещу високи заплащания.

В Бургас той коментира и делото "Наглите". Първанов нарече клевета показанията на свидетеля Пламен Устинов, който заяви в съдебната зала, че Първанов е уредил среща между Алексей Петров и Гриша Ганчев за изясняване на отношенията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
4
 
! Отговори
ауе преди 12 години
Боко, кво стана с бонусите бе, сега ще ги избиват от кражби ли, хахахахахаххахахахахаха, уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу, оставкааааааааааааааааааааааа !
44
1
 
3
 
! Отговори
vtm1 преди 12 години
ОТ трън ,че на глог
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Апартаменти, бонуси, сик, пашата, възродителен процес, офицер, школа, симеоново, БКП, тодор живков, ипон, охрана, мозъка, бонуси, мъртво дете, алооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо, това е драма, Първанов е цвете !
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов, голям страх ги тресе от теб, крадливите гербаджии !
41
7
 
5
 
! Отговори
Do 46 преди 12 години
Ще видите звезди по сред бял ден .Цялата герберастко-седесарска ***.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кой да води бащина дружина"!Този филм вече сме го гледали при земеделците.Резултата ...
39
14
 
9
 
! Отговори
zuio преди 12 години
Георги Първанов ще ви отвее колкото и да злорадствате .Рекомунизация на България Белене и работа за всички. Боко Тиквата е *** като дъб.
38
2
 
12
 
! Отговори
Неутрален преди 12 години
Не бърка ли господина Първанов, че след големия провал през 1997г и 4 годишно реанимиране е оставил БСП в добра позиция през 2001г ? Доколкото си спомням, те тогава не можаха да се внедрят в управленската двойна коалиция на Царя, защото имаха много малко депутати, а избирането му за президент стана с яката помощ на ДПС!!! Не е добре историкът да преиначава и замазва реалните исторически събития!
37
5
 
16
 
! Отговори
Чук преди 12 години
Гад мръснааааааааа! Всичките пари, които открадна от народа, да не ти стигнат за лекарства за теб и най-близките ти! *** недомаслен, ако искаш да направиш нещо добро, вземи се обеси още утре!
36
4
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Не подценявайте толкова Гоцю... - той срина една цяла държава, че партията ли ще му се опре - макар и столетница...
35
1
 
2
 
! Отговори
zavasmas преди 12 години
морален коЛектиФФФФФФФФ
34
3
 
22
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
НЕ ЗНАМ ЩО ЗА *** МОЖЕШ ДА БЪДЕШ....ИМА ЛИ НЯКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЙТО ОЩЕ ДА МУ ВЯРВА НА ТОЗИ КРАДЕЦ И СХЕМАДЖИЯ
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък си харесвам Сергей.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe na kogo mu puka kakvo 6te pravqt komunistite za6to izob6to pi6ete za tqh.
31
4
 
24
 
! Отговори
партиен разрушител преди 12 години
Кой кого ще изработи отзад по партийному - доносника съсела, или съсела доносника?!Важното е да затрият тази вредна за България партия.
30
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еееех..........много му се услади властта на Агент Гоце . Няма ли кой да го гръмне този вредител
29
5
 
16
 
! Отговори
Страшно нема! преди 12 години
Гоце, не се плаши, брато! Путин спечели изборите, та и ти , и Съслю сте пътници... Съслю даде бази на Америчко, ти продаваше оръжия на Грузия при това с кораб Героите на Шипка, *** наглостта! Мечка ще ви гази, та затова не се хаби! Взимай пушкалата,рогите на архаро, младата ***(но и лекарства за трипер не забравяй), колекцията стари вина, парите от гръцките бизнесмени дето им въртеше бизнеса(докато не са ги изнесли),и в с.Сирищник!
28
3
 
8
 
! Отговори
na 21 преди 12 години
stranno kade sa 4ervenite draska4i da rogaqt po tozi *** taka kakto rogaqt po gerb >> > >
27
4
 
18
 
! Отговори
Умната, Гоце! преди 12 години
Гоце, пази се от съслю! Он ще те дебне и оноди отзадека!
26
4
 
16
 
! Отговори
дедо Груйо преди 12 години
Ааааааааа....пак че има далавера!Пак ли че раздавате чувале с мангизи?Що ме пропуснахте първио път да станем червен капиталист?И ази си подавам дикиментите щом ще има чувале с пари!Га ме напаят червен капиталист ,че викам и аз "долу фашизмо и капиталистическио капитализъм!свобода за народо и сичке червени мизернице у конслагерите у Беляне",с агент Гоце на чело!