Първанов официално протегна ръце към БСП

"Битка за лидерското място няма да има. Аз ще се кандидатирам!"
Обновена: 6 мар 2012 11:41 | 5 мар 2012 19:03, Красимир Ангелов
138
Първанов официално протегна ръце към БСП
Георги Първанов потвърди, че иска да е лидер на БСП. Снимка: БТА

"Битка за лидерското място в БСП няма да има. Аз ще се кандидатирам!" Това заяви в Бургас президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Той бе категоричен, че не иска да влиза във вътрешнопартиен двубой, защото "моята политическа битка е с Бойко Борисов, с управляващите и го показвам с всяка своя реплика и позиция, която изразявам".

"Аз съм тук, защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата”, заяви още държавният глава.

Той изрази мнение, че Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател в момента е Сергей Станишев, не би трябвало да се меси в избора за лидер на БСП.

"Нека не забравяме, че аз проправих пътя на БСП към ПЕС и Социнтерна", подчерта Първанов.

Доскорошният президент бе категоричен, че може да изведе левицата отново в управлението на страната. По думите му БСП може да бъде самостоятелно управляваща партия, на която няма да се налага да се коалира с когото и да било.

Той призна, че българските партии губят в битката с морала, но по думите му най-много губят управляващите.

"Загубена е битката за една активна и социална политика, която да изведе България от кризата, и затова сега изглеждаме толкова зле, затова нашият бизнес е смачкан, затова нашето производство е в такова състояние, инвестициите клонят към нула и безработицата нараства с всеки изминал месец”, отчете Първанов.

Той нападна управляващата партия и за последните случаи с раздадените бонуси.

Още по темата

"ГЕРБ, които дойдоха да бъдат морален коректив и нравствен съдник на българското общество и политика, показаха как се прави политика в добре позната поговорка "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам", категоричен бе Първанов.

Той припомни, че има морално основание да отправя такива критики към управляващите, защото през 2006 година той е бил човекът, който е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам.-министри и съветници на премиера срещу високи заплащания.

В Бургас той коментира и делото "Наглите". Първанов нарече клевета показанията на свидетеля Пламен Устинов, който заяви в съдебната зала, че Първанов е уредил среща между Алексей Петров и Гриша Ганчев за изясняване на отношенията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този издуха попарата с *** 'АБВ' и сега със зъби и с нокти дращи да се докопа до нещо
4
6
 
37
 
! Отговори
Калин преди 12 години
дали ше е мазен гей или долен *** .. все там
3
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,наяждане нямате! *** комунистическа ***!
2
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въъъй...СерГея отива на борсата, а :))))))))))))
1
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айдеее на хамстера му истина мястото!!!!