Първанов официално протегна ръце към БСП

"Битка за лидерското място няма да има. Аз ще се кандидатирам!"
Обновена: 6 мар 2012 11:41 | 5 мар 2012 19:03, Красимир Ангелов
138
Първанов официално протегна ръце към БСП
Георги Първанов потвърди, че иска да е лидер на БСП. Снимка: БТА

"Битка за лидерското място в БСП няма да има. Аз ще се кандидатирам!" Това заяви в Бургас президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Той бе категоричен, че не иска да влиза във вътрешнопартиен двубой, защото "моята политическа битка е с Бойко Борисов, с управляващите и го показвам с всяка своя реплика и позиция, която изразявам".

"Аз съм тук, защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата”, заяви още държавният глава.

Той изрази мнение, че Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател в момента е Сергей Станишев, не би трябвало да се меси в избора за лидер на БСП.

"Нека не забравяме, че аз проправих пътя на БСП към ПЕС и Социнтерна", подчерта Първанов.

Доскорошният президент бе категоричен, че може да изведе левицата отново в управлението на страната. По думите му БСП може да бъде самостоятелно управляваща партия, на която няма да се налага да се коалира с когото и да било.

Той призна, че българските партии губят в битката с морала, но по думите му най-много губят управляващите.

"Загубена е битката за една активна и социална политика, която да изведе България от кризата, и затова сега изглеждаме толкова зле, затова нашият бизнес е смачкан, затова нашето производство е в такова състояние, инвестициите клонят към нула и безработицата нараства с всеки изминал месец”, отчете Първанов.

Той нападна управляващата партия и за последните случаи с раздадените бонуси.

Още по темата

"ГЕРБ, които дойдоха да бъдат морален коректив и нравствен съдник на българското общество и политика, показаха как се прави политика в добре позната поговорка "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам", категоричен бе Първанов.

Той припомни, че има морално основание да отправя такива критики към управляващите, защото през 2006 година той е бил човекът, който е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам.-министри и съветници на премиера срещу високи заплащания.

В Бургас той коментира и делото "Наглите". Първанов нарече клевета показанията на свидетеля Пламен Устинов, който заяви в съдебната зала, че Първанов е уредил среща между Алексей Петров и Гриша Ганчев за изясняване на отношенията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕОРГИ СЕДЕФЧОВ ПЪРВАНОВ, род. На 28.06.1957 г. в с. Сирищник, обл. Перник. Вербувал го е Ст. лейт. Цвятко Динков Цветков на 4.10.1989 г. Снемане от действащия оперативен отчет с Предложение рег. 9109 от 16.07.1993 г. относно сваляне дело 19183 в архив.Председателя на Комисията по разкриване на Досиетата Евтим Костадинов в телевизионно предаване съобщи, че се намериха липсващите 8 страници от досието на Президента Първанов.Именно в тези липсващи листове от досието на агент Гоце се разкривала истинската картина на черните му дела в системата на Държавна сигурност.Горните документи изобличават Първанов в лъжа, защото по време на предизборната си кампания за втори президентски мандат, той изрично декларира, че не е знаел, че работи за тайните служби. За такава лъжа се отива на съд.
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цитат от 109: "ГЕРБ нямат електорат, те са като НДСВ. Мине ли мандатът ще се пръснат като пилци. Свърши ли далаверата край с тях."Това за електората на ГЕРБ е вярно! "Електора" на Герб е същия дето гласува за и за Симеончо. Електорат се проверява в трудни моменти, а такъв момент герб още не е имал! Електорат може да се каже, че има СДС, което въпреки тоталния разпад, пак са кантара 4-те процента. Изобщо за България партии, фокусирани върху една личност, в дългосрочен план са обречени на провал!
103
0
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
само му виж мазната физиономия, но червените бабички си отеват.
102
0
 
3
 
! Отговори
моце преди 12 години
*** до *** - това са партиите.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умриииииии гнусно Гоце.
100
3
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Това за Гоцю, ви го казах още преди президентските избори...Не е трудно да се предвидят ходовете на Мафията.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов можеше да изчака наистина на последния ред.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо е по-морално да се "обслужват" всички други интереси, освен нашите ?Първанов се държи като махленска клюкарка, съска през зъби, нещо се оправдава с недомлъвки и опитва внушения, видимо е бесен или силно раздразнен. Излъчва безпокойство.Да си гледа АБВ-то, което събра и преброи старите муцуни-безполезни, безплодни, безработни, само даващи акъл и самоизбрали се за "интелектуалния елит".
97
7
 
22
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
Гоце дойдеш ли на власт,ти обещавам размирици по страшни и от тези в арабските страни.Света не иска *** комунисти като теб обслужващи руските интереси.СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ
96
4
 
14
 
! Отговори
todor преди 12 години
Гледайте сега шоу как започват един за друг да си правят публични доноси ,да излизат флашки , приятелски кръгове , бонуси. Дайте на един комунист доноси да прави
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя да не е партия с ТИКВУН.С тия изказвания Винету ще е министър председател до живот! Ужас!
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** избора между Боко и Гоце!Нямам думи .Изчезвам от тая свинска държава!!!!!!!!
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е, че фирма на Алексей Петров се грижеше за сигурността на Георги Първанов. Това бяха служители от фирма "Атлас". Първанов се охраняваше преди да стане президент. Това потвърди в рубриката "Гореща точка" Пламен Устинов, бивш приятел на Алексей Петров и сегашен свидетел по делото "Октопод".
92
0
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
115,и ти ли ???????
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
""Битка за лидерското място в БСП няма да има. Аз ще се кандидатирам!" Това заяви в Бургас президентът (2002-20012 г.) Георги Първанов. " Днес бг нещо сте се размечтали ?!?!
90
3
 
21
 
! Отговори
До гоцю преди 12 години
Кажи нещо за трипера?
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Parvanov e bekraino nahalen pomak i rzaboinik ,lichno e porachval ubiistva i e prikrival drugi...dano go gramnat nai-nakraia.Amin
88
26
 
9
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Путин стана президент на Русия, Първанов скоро ще е лидер на БСП, СБОГОМ НА АМЕРИКАНО-ЕВРЕЙСКАТА ***, ШИСТОВИЯ ГАЗ И НАЙ-ВЕЧЕ СБОГОМ НА БОКО КРАТУНЯ И ВЕРНИЯ МУ ОРЪЖЕНОСЕЦ ЦВЪЦКО СТОТЕ АПАРТАМЕНТА И ЛЕКА ИМ ПРЪС!!!
87
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ нямат електорат, те са като НДСВ. Мине ли мандатът ще се пръснат като пилци. Свърши ли далаверата край с тях.
86
1
 
17
 
! Отговори
риторичен въпрос??? преди 12 години
Дали Гоце ще изненада Сергейчо изодзат?Това е сега въпроса?